-40 kg. stagnalas. Hizas. Tanacsok?
Leadtam egy ev es nehany honap alatt 40 kg-t, az utobbi idoben viszont nehany honap stagnalas utan hizni kezdtem...eddig nem szamolgattam kaloriakat, a Norbi update szerint ettem, viszont az edzesprogramjat mar kevesnek erzem...kezi sulyzoim vannak 1-3-5-10 kg...nem tudom, hogyan lepjek tovabb...kardio..sulyzok?...ha tudtok adjatok tanacsot...a kaloriaszamlalassal csak annyi a gondom, hogy nem tudom, hogyan tudnam merni azt, amit elegetek....+ ha ismertek erdelyben egy o endokrinologust, pajzsmirigy gondok....akikhez eddig jartam napi 700 kaloria bevitelet tanacsoltak....nayon merges voltam es otthagytam oket, mert a koplalast mar sok eve kiprobaltam...leadtam vele kb 7 kilot es visszaszedtem 15-ot...
Meg valami: 165 cm, jelenleg 100 kg, 24 eves, no.
...adjatok tanacsot...
Mit tanácsolok... kezd el használni végre komolyan azokat a súlyzókat! Nem az elégetett kalóriákat kell számolgatni, felesleges. Ha tisztában vagy a bevitt kalória mennyiségeddel PONTOSAN akkor nincs gond. Használd a kis digitális mérleget, mindent grammra pontosan mérj ki. Állíts össze egy komplett étrendet, nem norbit követve hanem a saját igényeidet követve. Ugyan így járj el edzésterv készítésnél is.
Itt a kajához a segítség: [link]
Az edzéstervedet úgy állítsd össze, hogy heti 5 edzésed legyen és mind teljes testre szóljanak, valamilyen aerob mozgással mondjuk bicikli vagy úszással kiegészítve. Itt találsz gyakorlatokat amiket egykezes súlyzókkal is el tudsz végezni: [link] Ha kétkezest találsz akkor sincs vész, hisz a legtöbbet 1db egykezessel is megtudod csinálni.
Tehát minden testrészre 1 vagy 2 gyakorlat, annyi ismétléssel akkora súllyal, hogy kb 2-3 szériát le tudj nyomni. Pl.:
kalapács bicepsz 3x15 3kg-al.
Ezt már neked kell kitapasztalnod.
Igen jól értelmezed. Szépen minden izomcsoportra egy egy gyakorlat. Nem kell megszakadnod edzés végén, de amikor érzed, hogy feszülnek az izmaid akkor tudod, hogy jól dolgoztál. És a végén egy kis hosszabban tartó mozgás.
Nem biztos, hogy aerob lesz (pulzusfüggő), nem is szeretem ez a fajta szétbontást. Elméletben tökmindegy melyik, úgy válaszd a tempót, hogy ne bírd egy órán keresztül csinálni de ne is ájulj le róla 10 perc után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!