Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha egész nap jórészt zabkását...

Ha egész nap jórészt zabkását ennék, de 1300kalórián belül maradnék, akkor megállna a fogyásom? Vagyis nagyon rosszat tennék azzal ha az étrendemben a ch lenne több egy darabig?

Figyelt kérdés

Zabkása függő vagyok:) Vízzel és édesítővel szoktam készíteni. Az étrend az így nézne ki:

Reggeli: 50g zabpehelyből zabkása(190kcal)/vagy/ 3toast kenyér,csmellsonkával.(190kcal)

Tízórai:40g zabpehelyből zabkása(152kcal)

Ebéd: 180g csirkemell(198kcal) 40g zabpehelyből zabkása(152kcal)

Uzsi: 40g zabpehelyből zabkása(152kcal)

Edzés előtt kb 7-8óra: 40g zabpehelyből zabkása(152kcal)

Edzés után,vacsi: 120g csirkemell(132kcal),50g túró(45kcal).

Ez összesen 1173kcal. A fennmaradó kb 130kalóriában,pedig zöldséget,vagy egy kis gyümölcsöt ennék a nap folyamán.

2011. aug. 10. 12:42
1 2
 1/13 bix ***** válasza:

hát az egyoldalú kajálást soha nem támogatnám, így ezt se. hosszútávon azért kell a vitamin is, bár egy jó multivitaminnal ellehetnél ilyen téren is. akkor áll meg a fogyás ha több a bevitt kalória mint az elégetett. innentől nem lenne gáz.

életed végéig ne tartsd ezt, de bajod nem lesz tőle.

2011. aug. 10. 12:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Ne csináld...

Tényleg, én fél évig ettem majdnem minden reggel zabkását, és tény, hogy jó meg egészséges, viszont annyira rostos, hogy nagyon meggyorsítja az emésztést, gyorsabban kijönnek a dolgok még mielőtt a beleid el tudnák végezni a munkájukat és rengeteg vitamin veszik kárba(magyarán ugyanazok a tünetek mint a túl rostos étkezéseknél). Ráadásul annyi vízt vez fel, és annyi vízveszteséget is okoz, hogy folyamatos utánpótlásra van szükség, és ha nem figyelsz oda könynen kiszáradhatsz és a hasmenés/ lágyabb széklet is állandósulhat. Természetesen ez megint nem kőbe vésett szabály, máig is eszek zabkását, de nekem a huzamosabb ideig történő alkalmazása nem tett jót.

2011. aug. 10. 12:56
 3/13 anonim ***** válasza:

és nem igaz, hogy a multivitamin kiváltja a zöldséget, gyümölcsöt - még rövid távon sem igaz

nem szívódnak fel úgy, mint a táplálékból

2011. aug. 10. 13:07
 4/13 A kérdező kommentje:

Persze nem minden nap gondoltam így,hanem heti 4x-5x ezt az étkezést. A többi napon a fehérje dominálna. Vitamint azt már most szedek.

Annak meg külön örülök bix,hogy TE nem tartod ezt túl nagy hülyeségnek:) Akkor az biztos úgy van:)

2011. aug. 10. 13:10
 5/13 A kérdező kommentje:

77%,

Írtam hogy eszek,zöldséget,meg gyümölcsöt 130kalória értékben,a nem olyan kevés szerintem zöldségekből.

2011. aug. 10. 13:12
 6/13 bix ***** válasza:

2és nem igaz, hogy a multivitamin kiváltja a zöldséget, gyümölcsöt - még rövid távon sem igaz

nem szívódnak fel úgy, mint a táplálékból"

nem azt mondtam hogy csak arra támaszkodjon... enne zöldséget gyümölcsöt is, de ÉN kiegészítésnek simán betennék mellé valami jobbat. nem helyette hanem MELLÉ.

szövegértést bírod?

2011. aug. 10. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:

hát pedig ez hülyeség...egyrészt, egy átlag nőnek az 1300 kcal kevés

másrészt nincs szükséged ilyen mennyiségű szénhidrátra ellenben a fehérje kevés, a zsír meg pláne

sportolás?

2011. aug. 10. 13:14
 8/13 A kérdező kommentje:

Napi 1órát kardiózok elliptukus tréneren. Súlyzózni meg most fogok elkezdeni heti 2x.

szerintem egyáltalán nem kevés az 1300kcal, az orvosilexikon is kevesebb mint 1200kcalt mond heti 1kg fogyáshoz.

2011. aug. 10. 13:19
 9/13 anonim ***** válasza:
hány kg/cm/éves vagy?
2011. aug. 10. 13:20
 10/13 A kérdező kommentje:

65/170/23N

ülő foglalkozású,de mivel a "sport" majdnem minden napos ezért én a "közepeset" veszem számításba.

2011. aug. 10. 13:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!