Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elég lesz ez napi mozgásnak?...

Elég lesz ez napi mozgásnak? (125 kg)

Figyelt kérdés

Elszeretnék kezdeni mozogni is diéta mellé. 125kg/183-184cm és fiú vagyok. Eddig kipróbáltam a futást, biciklizést, de sajnos súlyom miatt a futás nem jó, és mivel dombos vidéken lakom ahol gyorsan kifáradok így a bicikli sem jó számomra.

Ezért írtam magamnak egy saját edzéstervet, olyat ami átmozgat mindent és ezzel kapcsoltban kérnék segítséget jó, nem jó stb.

5x20 fekvőtámasz

5x10 bicepsz (nem tudom a nevét)

5x10 tricepsz (nem tudom a nevét)

3x(5x10-15) váll (3 különféle gyakorlat: előreemelés, nyak mögüli nyomás, mellhez emelés)

5x30 has (oldalsó hasizmokra)

5x20-30 hasprés

5x10 lábemelés

5x20 törzsemelés

5x20 vádlizás (nem tudom a nevét)

5x20 combra (nem tudom a nevét)

Lényegében ennyi lehet hogy lennének apró változtatások, de semmi nagy.

Otthon végezném ezeket a gyakorlatokat, mindennap. Próbáltam úgy hogy mindenre dolgozzak és átmozgassam az egész testem.

Hatásos lenne ez mozgásnak, fogynék tőle?

2011. aug. 4. 08:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Alakul de ha van súlyzód márpedig van, akkor ne hagyd le a hátat sem... Itt találsz gyakorlatokat: [link] mondjuk én fűrészelést kapásból beraknám, az az egyik kedvenc gyakorlatom.

Egyébként nem rossz, sok sikert :)

2011. aug. 4. 08:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Még hozzátenném a 8x 30 guggolást, jól felviszi a pulzust! Nem rossz amit írtál, de hétről hétre emeld egy körrel.

Beruházhatsz egy kg tejsavó fehérjeporra, vacsira csak ezt.

Az étkezéseid pedig tartsd 1500 kcal körül! Belejössz a számolásba. Fehér kenyér, tészták, péksütik kilőve!

2011. aug. 4. 08:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi eddigi válaszokat!

Guggolás ekkora súlynál nem viszi tönkre a térdet?

2011. aug. 4. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
A legelején az is elég mozgás lenne így 120 fölött,ha naponta csak fél órát gyalogolnál. Aztán később jöhetne még hozzá más mozgás. Mert tudod ,nem a gugolásoktól/haspréstől/stb fogyunk igazán,hanem attól ,amit nem eszünk meg.
2011. aug. 4. 09:06
 5/12 anonim ***** válasza:

az utolsónak van igaza.

Nehogy halgass az elsőre meg a másodikra!!!!. Nem kell fehérjepor, meg semmi, ilyeneket nehogy bevigyél a szervezetedbe!!!! Hallomásból tudom hogy egy csávó edzett is meg ezeket a porokat magába tömte 22 évessen szívinfartusa lett, de végülis él, csak volt nagy ilyedség.

Ahogy te is mondtad - és jó hogy belátod - nagy súlynál nem kellene a térdedet leterhelni. Majd később. Erőteljes séta (gyors séta) kb 30-40 perc kezdésnek lehet kevesebb, utána lehet több.

És az étkezés: semmi zsíros olajos ételt ne pl sültkrumpli és a társai tilos, liszt elfelejtve, tészták péksütik is, mártások elfelejtve (pl tartármártás) húsok közul a hal (bár van aki megeszi a csirkét is és a pulykát is) viszont lehet tojást joghurtot(naturt) dinnyét, cukkinit, tököt, répát ezeket mind párolva én úgy vettem észre hogy nagyrészt mindent lehet helyettesíteni. és az ízek hasonlók. 15.-én lesz 1 hónapja hogy fogyózom, eddig 3 kiló lement, nem tudom ez kevés e vagy sok mindenesetre ez még nem látszik csak a mérlegen.

De ne halgass az elsőre és a másodikra

2011. aug. 4. 11:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Na idefigyeljen az össze puncikatona! mit írtunk mi rosszul? Gyaloglással lóf4sz mennyiségű kalóriát nem fog elégetni, súlyzózással ezerszer többre fog menni. Arról nem is beszélve oké, hogy ti leszarjátok nőként megtartjátok-e az izomtömegetek vagy sem de fiúként/férfiként teljesen más a helyzet.

Arról nem is beszélve, hogy azt sem tudjátok mi az a fehérjepor és annyi eszed van mint egy csirkének.

2011. aug. 4. 11:43
 7/12 anonim ***** válasza:

A guggolás nem teszi tönkre a térdízületet, ha jól csinálod. Hogy kell jól csinálni? Két szabályt tarts be: 1- mindig lásd guggolás közben a lábfejed. 2- úgy guggolj, mint mikor egy székre ülsz, szóval a feneket kicsit hátrébb tolva. Vagy mikor a wc-re ülsz le:) Még egy könnyítés: kis terpeszben, mondjuk akkorában, hogy egy műanyag labdát meg tudj tartani a két térdeddel. Ha van olyan nem túl kemény labda, oda is teheted.

Ha izmot is szeretnél építeni, a tejsavó fehérje elengedhetetlen. Ahogy 11:08 bizonyára nem tudja, az izom a test fehérjeraktára. Fehérjét a tested magától nem tud előállítani, csak kívülről tudod bevinni. Egy átlagos izomzat 9 napig képes ellátni a tested fehérjével utánpótlás nélkül, ebből is láthatod, mennyire fontos, hogy a raktárak ne ürüljenek ki. Másik: minél nagyobb izomtömeggel rendelkezel, annál több kalóriát égetsz el mozgás közben.

Gyaloglással tényleg lóf@sz mennyiségű kalóriát égetsz el. Nem árt a séta, de esetedben nem is túl hatékony. Viszont, ha választhatsz, hogy gyalog mész valahova, válaszd azt, de az edzést NE helyettesítse, csak bónusz legyen.Hajrá, drukkolok neked!

második voltam.

2011. aug. 4. 12:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy a nyújtást ne felejtsd el edzés után. És hogy a bicepsz és a négyfejű combizom a legterhelhetőbb izom a testeden, így arra kevés lesz az 5 kör, de majd úgyis érzed, mennyit és hogyan bírsz.

második.

2011. aug. 4. 12:22
 9/12 anonim ***** válasza:

11:08 vagyok

Na szóval, amennyire kiveszem a kérdezőnek azzal van a gondja hogy kövér és fogyni szeretne, edzeni, először a hájat kellene lefaragni, vagy legalább egy kicsit lecsökkenteni. Már ha kevesebb kaját visz be a szervezetébe már attól is fogyhat. A másik ha tényleg 125 kiló ekkor fokozatossan kellene terhelni a szervezetét mozgással(ezt a nagy súly és a térde miatt mondom). A sétátol nem fogy nem is mondtam, de mondjuk 2-3X-i séta vagy ahogy van ideje, tudja fokozatossan terhelni magát, és ha bírja a mozgást a szervezete akkor lehet súlyzózni, karatézni vagy amit akar, vagy hatásosnak lát:)

A fehérjepor, akkor világosítsatok fel engem miért olyan nélkülözhetetlen ez, és én hogy voltam képes fehérjepor nélkül eddig életbe maradni? kajával vittem be, úgy is be lehet akkor minek a fehérjepor?

És még annyi hogy sztem a kérdező őrül ha eléri a kívánt testsúlyt, és leszrja ha épp nincsenek feszes izmai:D

A következő válaszadónak: " Ahogy 11:08 bizonyára nem tudja, az izom a test fehérjeraktára. Fehérjét a tested magától nem tud előállítani, csak kívülről tudod bevinni."

de tudom:) de ehhez nem kellenek feltétlen fehérjeporok, hogy fehérjét vigyek be, és a cél most a zsír eltávolítása, ha pedig netán a kerdező izmosodni akar akkor szedjen ilyet,viszont másképp is simán be lehet vinni, persze akkor nem lesz természetellenessen izmos, de lefogyhat, de nem vagyok jó véleménnyel ezekről...:(

2011. aug. 4. 13:10
 10/12 hollófernyiges ***** válasza:

Valójában kalóriaszempontból szinte mindegy hogy mondjuk öt kilométert gyalogolva vagy futva teszed meg (kb 10% az eltérés), a futás csak kardio- és izomerősödés szempontjából jobb (meg persze hamarabb túl vagy rajta), viszont a gyaloglás kevésbé terheli az ízületeket.

Guggolásnál az a lényeg hogy nem menj le teljesen, vízszintesnél ne legyen lejjebb a combod, akkor nem terheled túl a térded.

2011. aug. 4. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!