Elég lesz ez napi mozgásnak? (125 kg)
Elszeretnék kezdeni mozogni is diéta mellé. 125kg/183-184cm és fiú vagyok. Eddig kipróbáltam a futást, biciklizést, de sajnos súlyom miatt a futás nem jó, és mivel dombos vidéken lakom ahol gyorsan kifáradok így a bicikli sem jó számomra.
Ezért írtam magamnak egy saját edzéstervet, olyat ami átmozgat mindent és ezzel kapcsoltban kérnék segítséget jó, nem jó stb.
5x20 fekvőtámasz
5x10 bicepsz (nem tudom a nevét)
5x10 tricepsz (nem tudom a nevét)
3x(5x10-15) váll (3 különféle gyakorlat: előreemelés, nyak mögüli nyomás, mellhez emelés)
5x30 has (oldalsó hasizmokra)
5x20-30 hasprés
5x10 lábemelés
5x20 törzsemelés
5x20 vádlizás (nem tudom a nevét)
5x20 combra (nem tudom a nevét)
Lényegében ennyi lehet hogy lennének apró változtatások, de semmi nagy.
Otthon végezném ezeket a gyakorlatokat, mindennap. Próbáltam úgy hogy mindenre dolgozzak és átmozgassam az egész testem.
Hatásos lenne ez mozgásnak, fogynék tőle?
Alakul de ha van súlyzód márpedig van, akkor ne hagyd le a hátat sem... Itt találsz gyakorlatokat: [link] mondjuk én fűrészelést kapásból beraknám, az az egyik kedvenc gyakorlatom.
Egyébként nem rossz, sok sikert :)
Még hozzátenném a 8x 30 guggolást, jól felviszi a pulzust! Nem rossz amit írtál, de hétről hétre emeld egy körrel.
Beruházhatsz egy kg tejsavó fehérjeporra, vacsira csak ezt.
Az étkezéseid pedig tartsd 1500 kcal körül! Belejössz a számolásba. Fehér kenyér, tészták, péksütik kilőve!
Köszi eddigi válaszokat!
Guggolás ekkora súlynál nem viszi tönkre a térdet?
az utolsónak van igaza.
Nehogy halgass az elsőre meg a másodikra!!!!. Nem kell fehérjepor, meg semmi, ilyeneket nehogy bevigyél a szervezetedbe!!!! Hallomásból tudom hogy egy csávó edzett is meg ezeket a porokat magába tömte 22 évessen szívinfartusa lett, de végülis él, csak volt nagy ilyedség.
Ahogy te is mondtad - és jó hogy belátod - nagy súlynál nem kellene a térdedet leterhelni. Majd később. Erőteljes séta (gyors séta) kb 30-40 perc kezdésnek lehet kevesebb, utána lehet több.
És az étkezés: semmi zsíros olajos ételt ne pl sültkrumpli és a társai tilos, liszt elfelejtve, tészták péksütik is, mártások elfelejtve (pl tartármártás) húsok közul a hal (bár van aki megeszi a csirkét is és a pulykát is) viszont lehet tojást joghurtot(naturt) dinnyét, cukkinit, tököt, répát ezeket mind párolva én úgy vettem észre hogy nagyrészt mindent lehet helyettesíteni. és az ízek hasonlók. 15.-én lesz 1 hónapja hogy fogyózom, eddig 3 kiló lement, nem tudom ez kevés e vagy sok mindenesetre ez még nem látszik csak a mérlegen.
De ne halgass az elsőre és a másodikra
Na idefigyeljen az össze puncikatona! mit írtunk mi rosszul? Gyaloglással lóf4sz mennyiségű kalóriát nem fog elégetni, súlyzózással ezerszer többre fog menni. Arról nem is beszélve oké, hogy ti leszarjátok nőként megtartjátok-e az izomtömegetek vagy sem de fiúként/férfiként teljesen más a helyzet.
Arról nem is beszélve, hogy azt sem tudjátok mi az a fehérjepor és annyi eszed van mint egy csirkének.
A guggolás nem teszi tönkre a térdízületet, ha jól csinálod. Hogy kell jól csinálni? Két szabályt tarts be: 1- mindig lásd guggolás közben a lábfejed. 2- úgy guggolj, mint mikor egy székre ülsz, szóval a feneket kicsit hátrébb tolva. Vagy mikor a wc-re ülsz le:) Még egy könnyítés: kis terpeszben, mondjuk akkorában, hogy egy műanyag labdát meg tudj tartani a két térdeddel. Ha van olyan nem túl kemény labda, oda is teheted.
Ha izmot is szeretnél építeni, a tejsavó fehérje elengedhetetlen. Ahogy 11:08 bizonyára nem tudja, az izom a test fehérjeraktára. Fehérjét a tested magától nem tud előállítani, csak kívülről tudod bevinni. Egy átlagos izomzat 9 napig képes ellátni a tested fehérjével utánpótlás nélkül, ebből is láthatod, mennyire fontos, hogy a raktárak ne ürüljenek ki. Másik: minél nagyobb izomtömeggel rendelkezel, annál több kalóriát égetsz el mozgás közben.
Gyaloglással tényleg lóf@sz mennyiségű kalóriát égetsz el. Nem árt a séta, de esetedben nem is túl hatékony. Viszont, ha választhatsz, hogy gyalog mész valahova, válaszd azt, de az edzést NE helyettesítse, csak bónusz legyen.Hajrá, drukkolok neked!
második voltam.
Még annyi, hogy a nyújtást ne felejtsd el edzés után. És hogy a bicepsz és a négyfejű combizom a legterhelhetőbb izom a testeden, így arra kevés lesz az 5 kör, de majd úgyis érzed, mennyit és hogyan bírsz.
második.
11:08 vagyok
Na szóval, amennyire kiveszem a kérdezőnek azzal van a gondja hogy kövér és fogyni szeretne, edzeni, először a hájat kellene lefaragni, vagy legalább egy kicsit lecsökkenteni. Már ha kevesebb kaját visz be a szervezetébe már attól is fogyhat. A másik ha tényleg 125 kiló ekkor fokozatossan kellene terhelni a szervezetét mozgással(ezt a nagy súly és a térde miatt mondom). A sétátol nem fogy nem is mondtam, de mondjuk 2-3X-i séta vagy ahogy van ideje, tudja fokozatossan terhelni magát, és ha bírja a mozgást a szervezete akkor lehet súlyzózni, karatézni vagy amit akar, vagy hatásosnak lát:)
A fehérjepor, akkor világosítsatok fel engem miért olyan nélkülözhetetlen ez, és én hogy voltam képes fehérjepor nélkül eddig életbe maradni? kajával vittem be, úgy is be lehet akkor minek a fehérjepor?
És még annyi hogy sztem a kérdező őrül ha eléri a kívánt testsúlyt, és leszrja ha épp nincsenek feszes izmai:D
A következő válaszadónak: " Ahogy 11:08 bizonyára nem tudja, az izom a test fehérjeraktára. Fehérjét a tested magától nem tud előállítani, csak kívülről tudod bevinni."
de tudom:) de ehhez nem kellenek feltétlen fehérjeporok, hogy fehérjét vigyek be, és a cél most a zsír eltávolítása, ha pedig netán a kerdező izmosodni akar akkor szedjen ilyet,viszont másképp is simán be lehet vinni, persze akkor nem lesz természetellenessen izmos, de lefogyhat, de nem vagyok jó véleménnyel ezekről...:(
Valójában kalóriaszempontból szinte mindegy hogy mondjuk öt kilométert gyalogolva vagy futva teszed meg (kb 10% az eltérés), a futás csak kardio- és izomerősödés szempontjából jobb (meg persze hamarabb túl vagy rajta), viszont a gyaloglás kevésbé terheli az ízületeket.
Guggolásnál az a lényeg hogy nem menj le teljesen, vízszintesnél ne legyen lejjebb a combod, akkor nem terheled túl a térded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!