Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg előbb utóbb mindenki...

Tényleg előbb utóbb mindenki megszereti a mozgást?

Figyelt kérdés
Nekem olyan nehezen megy. Sosem szerettem, sosem mozogtam, mindenhova autóval megyek, gyalogolni is utálok. Na de most elkezdtem fogyórkúrázni, és mozogni is hozzá. Naponta 50 perc Zumba, este séta, ilyenek. De annyira utálom, az első 5 percben már kínlódás az egész. Eljön az valamikor, hogy szeretni fogom? Sokszor olvastam már, hogy úgy megszeretették azután, hogy már hiányzott, meg jobban érezték magukat tőle. Ez mindenkinél eljön egyszer? Jó lenne, ha nem utálnám ennyire és élvezném egy kicsit, sokkal könnyebb lenne.
2011. aug. 2. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Pár éve 90 kilós voltam 170 centihez, utáltam mindent ami mozgás, sport. Elkezdtem fogyókúrázni, elkezdtek menni le a kilók, most meg már nem bírok ki napot hogy ne mozogjak, táncolni is megszerettem, ha mozogni nem is sikerül este benyomok valami zenét és elkezdek táncolni rá, amolyan feszültség levezetésnek is jó. Néha úgy kifárasztom magam hogy könnyebben tudok aludni is mert az amúgy nehezen megy. Úgyhogy szerintem idővel meg lehet szeretni :)
2011. aug. 2. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:
lehet benne valami. én mindig is utáltam mozogni.inkább feküdtem, egyész tinikoromat a 4 fal között töltöttem és jól felhízlaltam magam, rossz volt állandóan a közérzetem utáltam magam. aztán eldöntöttem hogy oké ennek vége, és elkezdtem tornázgatni,és ahogy fogytam egyre lelkesebb lettem. ma már vékony vagyok de a heti 3-4 aerobik edzés megvan. és élvezem. mert jól érzem magam tőle. és ha esetleg több nap kimarad már szenvedek hogy nem mozoghatok.
2011. aug. 2. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Miért jársz zumbázni, ha utálod? Szerintem nem igaz, hogy előbb-utóbb bármilyen sportot meg lehet kedvelni, és szerintem nem is kell. Azt viszont nem hiszem el, hogy nincs olyan mozgásforma, amit meg tudnál szeretni.

Én utálok futni, "fáraszt" az andalgás (=séta), időpocsékolásnak érzem, ha nincs célom (pl. elmenni a boltba). Utálok kosarazni, mert alacsony vagyok. Szeretek viszont röplabdázni, teniszezni. Nem szeretem az aerobicot, mert unom, hogy egyik láb, 50-szer ugyanaz, másik láb 50-szer ugyanaz. Szeretem a zumbát, mert inkább tánc, jó a zene és nem unalmas.

Ha neked nem jött be, keress valami mást.

Csak venni kell a fáradtságot, hogy megtaláld, mi illik hozzád.

De ha olyan sportot akarsz megkedvelni, amit utálsz, az nem fog menni. Aki utálja a spenótot, sosem fogja szeretni, max. öklendezik tőle. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretheti a sóskát.

2011. aug. 2. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálam is így volt, a hideg rázott a gondolattól is, hogy lemenjek a sportpályára kocogni, de rávettem magamat, és nekem is elkezdett hiányozni, ha valami közbejött, és nem jutottam le.

Nálad is el fog jönni szerintem ez a szint, hogy igényled a mozgást, és akkor nem érzed jól magad, ha nem mozoghatsz :)

2011. aug. 2. 11:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem semmi nem jön be, a Zumba az, amit legkevésbé utálok.
2011. aug. 2. 11:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Szeptembertől indul egy tánckúrzus, arra fogunk jelentkezni a párommal, úgyse árt, ha megtanulunk táncolni az esküvőre és mozgunk is, szórakozunk is. Azt remélem szeretni fogom(gyerekkoromban jártan táncolni és nagyon szerettem). Addig meg 1 hónap Zumba, hátha segít az állóképességemen, nem fogok kifulladni az óra első negyedében. Meg ha leadnék 1-2 kilót, az se lenne rossz.
2011. aug. 2. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is utálok minden sportot, pont tettem fel egy ugyanilyen kérdést pár napja:D mindenben béna vagyok, egyik sportban se volt soha sikerélményem, már gyerekként se szerettem mozogni, most se szeretek semmit. Ha nagyon megdurálnám magam, és heti 4-5ször csinálnék valamit (erre se időm, se kedvem, bevallom), hogy rutin legyen, akkor talán kevésbé utálnám, de szeretni szerintem egyik sportot se fogom sose.
2011. aug. 2. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem legtöbben azért utálnak sportolni,mert túl hamar feladják..Senkinek sem ment egyből a félmaraton és senki se lett világbajnok táncos az első edzés után. Szóval biztos van olyan sport,amit te is szeretni fogsz:)görkori,tánc,futás,séta,kosár,röpi,tenisz,tollas,síelés,bármi jó,amire van pénzed és energiád,HAJRÁ!! kitartás:)
2011. aug. 2. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy mindenki meg tudja szeretni. És abban is kételkedem, hogy mindenki számára létezik sport, amiben örömet találhat.

Én képtlen vagyok megszeretni. (Meg hát a személyi edzők se pszichoterapeuták, hogy mellékesen kikezeljék a mozgással kapcsolatos negatív élményeimet és komplexuasaimat.)

A leghasznosabb ugye: Súlyzós edzés, futópad, taposógép. Avagy "könyörgöm csak legyen már vége ennek a sz@rnak, és jussak már haza olvasni vagy valami". Persze fel is adtam, pedig már hamar éreztem, hogy javul az erőnlét, meg hogy jót tesz. De belegondolni, hogy ezt életformaszerűen örömtelenül végigszenvedni, heti min. 4x, hónapokig, évekig, élethosszan... nem vagyok én annyira kitartó. Irigylem azokat, akik képesek legalább minimálisan élvezni.

Ugrabugra dolgok, táncifélék sose voltak az eseteim, amúgy a saját lábamban is elesek, ha a szánalmas, burleskbe illő ügyetlenségről szobrot készítene valaki, én lennék a tökéletes modell.

Bicajozni, korcsolyázni meg ilyeneket egyáltalán nem is tudok, egyensúlyzavar, mozgáskoordinációs bajok. Egy labdát se tudtam soha elkapni.

Úszni nyanyatempóban kutyaúszás megy, azt is csak kiskölyökként szerettem és csak természetes vízben.

Sétálni szeretek, HA érdekes a helyszín, kellemes az idő és van sooook izgalmas, szép, érdekes, újdonságként ható látnivaló. Nabumm, ilyenre sincs lehetőség túl gyakran.

Küzdősport biztos szép és jó lenne, persze, fitnesszteremben talán egy-két év intenzív szenvedés árán el is jutnék egyáltalán oda, hogy egy full kezdő tanfolyamba belevágjak, csak semmi garancia, hogy ott nem lennék annyira nyominger, mint minden más mozgásban, vagy hogy azt élvezném.

A gyógytorna sem hangzik egy felüdítő endorfinbombának, pedig kiskölök korom óta javasolják.

A jógával teszek majd egy próbát, ha végre sikerül olyan jógaórát találni ami nem pont a melóidőmre esik.

Aztán más ötletem tényleg nincs.

Menthetetlen vagyok.

2011. aug. 2. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!