A többiek hazudnak? Túlsúlyosok, hízós korszakban mennyit ettetek egy nap?
1. Sokan csak a "rendes" étkezéseket számolják, a közben bekapott "pár falatot" nem, meg az italokat sem - igy tényleg sokkal kevesebb jön ki.
2. Nem mindenkinek egyforma az energiaigénye, van aki többet megeszik hizás nélkül, más meg már egész keveset is raktároz - föként, ha elötte (vagy éppen az adott idöszakban) gyakorlatilag koplal.
Áhh , rengeteget ettem amikor kövér voltam, vagy 3 embernek elég lett volna egy napra, az egy napi kajám. Akkor is ettem ha nem voltam éhes, vagy ha esetleg unatkoztam.
Most hogy 23 kilót fogytam, már azt, és annyit eszem mint egy átlagos ember.
Is-is.
Lassú anyagcserével, hízásra kódolt génekkel tényleg előfordul, hogy valaki kevesebbet eszik, mint te, mégis kövérebb.
Az is lehet, hogy simán csak hazudnak.
Amúgy én is ismertem egy csajt, hihetetlen vékony volt, mint aki csak salátát eszik egész életében. Ehhez képest reggelire bevágott két cukros péksüteményt, fél liter kakaóval, két adagot meg tudott enni a menzán, és lazán elpusztított három hamburgert, egy nagy sültkrumplit, kólával. Sose értettük, hová tűnik annyi kaja el egy olyan pici csajban. XD És egész biztos nem volt bulímiás.
Szóval ezért mondom, hogy is-is. Aki nagyon kövér, ott viszont borítékolható, hogy lassú is az anyagcseréje, és többet is eszik.
igen, nem azt mondom, hogy nem tudok hízni, mert tudok, de ahhoz nagyon, tényleg nagyon sok kell.
egy év alatt híztam kb 10kgmot, amikor napi 3500-4000 kalóriát ettem, de amit ők mondanak, összesen nincs 2000kalória egy nap akkor meg hogy lehetnek 90 kilók ?
meg vannak akik direkt nem esznek egész nap a munkahelyen stb, mintha ők aztán nem is ennének egyáltalán, pedig mindenki tudja amikor rájuk néz, hogy valószínű azért esznek, nem is keveset.
főleg hogy hallottam, valakit meghívott magához, 5 perc alatt megivott 1,5 liter nem light kólát meg táblával nyomja a csokikat, másnak a szülinapi buliján meg egy kisujjnyi tortát nyammog fél óráig és panaszkodik hogy neki az túl édes.
A konyhai mérleg + kalória/tápanyag számlálgatás nem véletlenül ajánlott a fogyni és a gyarapodni vágyóknak egyaránt.
Ugyanis az emberek közel 100%-ka totálisan sz@rul becsli meg, mennyit is eszik (és mozog) VALÓJÁBAN. Szinte minden hízni vágyó laposka cérnametélt úgy érzi, hogy márpedig ő iszonyatosan sokat zabál (miközben valójában nem). Szinte minden kétségbeesetten fogyni próbáló tonnadonna úgy érzi, hogy ő tök keveset eszik (miközben valójában nem).
A szervezetünk pontosan tudja, "mennyi az az annyi", de az agyunk és a tudatunk totál nincs képben. Ez ilyen örökérvényű, beépített szívás mindenkinek, aki tömegnövelni vagy fogyni akar.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:12
Nincsenek "hízásra kódolt gének".
Kisebb-nagyobb betegségekre való hajlamokra kódolt gének vannak, amik befolyásolHATják a tápanyagfelhasználást.
A kövér szülők gyerekei elsősorban azért hajlamosabbak az elhízásra, mert ugye kövér emberek között ("obezogén" környezetben) szocializálódtak, ők táplálták őket, az ő étkezési szokásaikat, kajához való hozzáállásukat vették át mintaként zsenge gyerekkorban, a "hajlam" biza ilyenkor ivódik be, nem fogantatáskor.
A pajzsirigy alul- vagy túlműködése betegség, és tény, hogy jelentősen befolyásolja a testsúlyt, DE a legtöbb elhízottnak valójában az ég világon semmi baja az anyagcseréjével. Doki, labor, és bárki ellenőrizheti.
15:45-ös:
"A kövér szülők gyerekei elsősorban azért hajlamosabbak az elhízásra, mert ugye kövér emberek között ("obezogén" környezetben) szocializálódtak, ők táplálták őket, az ő étkezési szokásaikat, kajához való hozzáállásukat vették át mintaként zsenge gyerekkorban, a "hajlam" biza ilyenkor ivódik be, nem fogantatáskor. "
Ebben nincs igazad: konkrétana férjem családjában majdnem mindenki igen kövér (anyuka 120 kg, apuka 100). A szülök ténylegesen nem esznek sokat/zsirosat, édeset, fizikai munkát végeznek és mégis ilyenek.
A férjem ehet, amit es a,mennyit akar (csülök sütve, sült krumplival, napi 1-2 tábla csoki, édességek, a munkája a géphez köti, igaz, hogy szabadidejében szeret sétálni), és ennek ellenére 72 kg, és kimondottan izmos, nincs pocakja, se nem kövér - és ne gyere azzal, hogy majd lesz - most már 55 éves.
Nálunk a család nagy része vékony, pedig anyukám a mai napig reggelire sült szalonnát eszik krumplival, ebédre is leves után kimondottan magyaros, zsiros kajákat, és este is sokszor akár zsiroskenyeret. Emellett nem mozog semmit, kivéve a háztartásban amit magára kell.
Én sajnos nem ezt örököltem, annak ellenére,hogy kimondottan odafigyelek, naponta legalább egy órát sportolok intenziven, állandóan közdök a felesleges likók ellen.
A férjem naponta 3-4-szer annyi kalóriát fogyaszt, mint én, és ö nem hizik, én meg csak azért nem, mert folyamatosan ellenörzöm magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!