Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » "Együnk egészségesen. "...

"Együnk egészségesen. " Rendben, de hogyan?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, 170 centiméter, 50 kilogramm, és lány.

Hetente háromszor megyek egy órát futni, és egyszer akármi más sportot. Két liter vizet megiszom, és nem zabálok, csak nagyon ritkán. Nagyon sokat olvasgatom ezt a rovatát az oldalnak, mert érdekel, és kíváncsivá tesz. Rengeteg kérdésre érkezik ez a válasz, "egyél egészségesen." Rendben, de hogyan? Mit egyek ahhoz, hogy elmondhassam egészségesen táplálkozom? Miből mennyit, egy nap mit, és mit nem? Reggel mit ne, és mit igen, délben mit, és délután, vagy este? Sosem olvastam még, hogy valaki egy kész étlapot írt volna a kérdezőnek, és én most ezt szeretném. Bárki aki tud tanácsot adni másoknak, hogyan étkezzen egészségesen, és bárki aki egészségesen étkezik, és le tudja írni, az kérem tegye. Köszönöm. :)

2011. júl. 28. 16:35
 1/6 bix ***** válasza:

ha olvasod a rovatot akkor látnod kellett volna. tele van, én is, más is sokszor leírta...

amit lehet és kell is: hüvelyesek, sok zöldség, száraz zsírszegény húsok, zsírszegény tejtermékek, némi gyümi, nagyon max teljes kiörlésű pékáru, durum tészták nagyon ésszel, ésszel rizs abból is ha lehet barna, zab vagy bármi más magvas cucc aminek magas a rost tartalma. kb ennyi...

amit nem az meg egyértelmű ezek után. fehérlisztes történetek legyen az pékáru, tészta stb, cukros üdítők, zsíros olajos cuccok, stb, szerintem ki lehet találni hogy mi egészségtelen. pl krumpli az egyik ilyen... viszonylag alacsony a szénhidrát tartalma, de rostokat igen kis mértékben tartalmaz... a lényeg pedig hogy nem lehet teljesen lecsökkenteni a ch-t, de azt legalább minőségi kajákból vigyük be ha már bevisszük...

kész kajákat senki nem fog leírni, mindenkinek más az energia igénye, számolja ki, onnantól meg tudja bárki oldani.

reggel mehet zabpehely is pl vagy bármi más lassú felszívódású fehérje, délben is még aztán estére 0-ra csökkenteni a szénhidrátot kb, fehérje meg épp fordítva. bár az reggel is mehetne teljes gázon, de este már csak azt kéne enni, pl sovány túró, valami zöldséges körettel egy kis hús...

napi 5-6 étkezés, intenzív mozgás, és kész. persze ezen még lehetne finomítani, mert kéne súlyzós edzés hogy ne csak a lábadat terheld és az izomzat mindenhol kapjon, dehát akinek tényleg mindent le kell írni az mit vár? ennyit nem fogok legépelni minden kérdéshez, se én se más. google a barátod, tele van azzal hogy mit lehet és mit nem. szelektálni kell utánanézni hogy miben mennyi a kalória, és onnantól már csak matek hogy a napi 1300-2000 kcalt hogyan és miből fedezd

2011. júl. 28. 16:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ún. ételpiramis, elvileg benne is van valamelyik biológiakönyvedben. Azt nézd meg.

Interneten itt látod: [link]

le is írja, nagyjából mi hány százalékot tegyen ki. Ajánlja, hogy heti egyszer egyél halat, de jobb, ha inkább két-háromszor teszed.

Kész étlapnak nincs sok értelme, de ha ráguglizol, fogsz találni egy csomót. Én kipróbáltam egyet a párommal, iszonyú drága vol, pedig direkt úgy választottuk ki, hogy olyan, ami olcsóbb. Háromszor annyiba került, mint a szokványos ételeink, nem is bírtuk tartani. Ilyen kiadásba ne verd a szüleid.

2011. júl. 28. 17:00
 3/6 bix ***** válasza:
100%
heh azért gabonafélék ez aztán segítség egy fogyózónak. vigyen csak be jó sok fehérkenyeret, az lesz a jó... pff. a táplálék piramis nem mondja meg hogy miből és hogyan vidd be a kaját. ami a képeken van arra meg nyugodtan ülj rá és pörögj...
2011. júl. 28. 17:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Bix, nem fogyókúrázni szeretnék, hanem egészségesen táplálkozni. 50 kiló vagyok, hova fogyókúrázzak? Azért köszönöm.

Második, Neked is köszönöm, nem úgy értettem az étlapot, ahogy Te gondolod. Azt képzeltem majd azt írjátok "Egyél egy héten egyszer rakott krumplit, egyszer töltött paprikát, egyszer tésztát." :) Nem "profi" vagy szakmabeliek tanácsát akartam, mert akkor rákerestem volna, tapasztalatokat.

Ment a zöld pont mindkettőtöknek.

2011. júl. 28. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ki mondta a fehér kenyeret? De tény, hogy az átlag család nem engedheti meg magának, hogy ne fogyasszon kenyeret.

Én is fogyózom, és teljes nyugalommal megeszem napi 3-4 szelet toast kenyeret, 2 reggelire, 1-2 ebédhez vagy uzsonnára. Ettől még nem áll meg a fogyás.

Na meg gabonaféle egy csomó más is van, lehet enni zabpelyhet, stb. Nem kell minden divatos marhaságot bekajálni, pláne ha a szülő pénztárcája bánja.

2011. júl. 28. 17:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Mit ne?: edesseg,hamburger,pizza,kenyer,panirozott husok,toltott kaposzta,koromporkolt,tojasos nokedli (meg sorolhatnam a finom magyar fogyokuras eteleinket,venusz etolaj,majonez,ketchup,szensavas uditoitalok,alkohol,parizsik,virslik,meg ilyen ocska dolgok,elorekeszitett etelek,stb. Mit igen?Hal,feher husok,joghurt,olivaolajban keszitett etelek,tojas,sima viz,gyumolcs,zoldseg,salatak (persze ontet nelkul)edessegnek esetleg egy kiskanal mez. Stb. Hogy mennyit egyel az egeszseges dolgokbol? Fene se tudja,a lenyeg ha kihagyod az etrendedbol amiket leirtam az elejen akkor azt hiszem te egeszsegesen taplalkozol. Leirom egy napi menumet ami szerintem egeszseges: reggeli: egy kave, 1 barack,egy joghurt. Ebed:ket fott krumpli, egy uborka,egy paradicsom,egy hagyma,egy paprika,egy hal a sutoben zacskoban sutve olaj nelkul. Uzsonna:egy alma Vacsora: 2 tukortojas olivaolajban sutve,kenyer nelkul. Esetleg egy kis zoldseg,Es ezutan 2 kis kanal csokifagyi. (Csak mert imadom) 3 liter viz es a delutan folyaman futok 10-15 kilometert. Hat azt hiszem ennel egeszsegesebben nehez lenne. Ennyi.
2011. júl. 28. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!