Tehát akkor fogyok ha az alapanyagcserémnél kevesebb kalóriát viszek be? És emellett sportolnék is.
Ha az alapanyagcsere alá mész, akkor koplalsz, azaz elköveted az egyik legnépszerűbb fogyókúrás ballépést. Az alapanyagcsere azért alap, mert annyi kalóriára szükséged van a puszta létezéshez, akkor is, ha ki se kelsz az ágyból. Koplalás esetén lelassul az anyagcsere és raktározó üzemmódba kapcsol a test. Egészséges és főként tartós fogyáshoz muszáj normálisan ellátni a szervezeted a fenntartásához szükséges tápayagokkal és energiával.
A kulcs az, hogy az alapanyagcserédnél jóval több kalóriát használsz el a napi tevékenységeid miatt, pláne ha sportolsz is. Na, a lényeg, hogy az összfogyasztás alatt kell lenned, de az alapanyagcseréd felett, így jön létre egy normális deficit. [link]
Alapanyagcsere = az élethez szükséges kcal mennyiség, mindenféle mozgás nélkül. Tehát ez csak ahhoz, kell, hogy gondolkodni/lélegezni tudj, hogy rendesen verjen a szíved stb.
Ezen felül mivel nincs eltörve a gerinced mozogsz is szóval ez is rájön, első sorba a boltbamenés, munka stb...
És erre jön még rá a sport, amit kell plusz kcallal fedezni.
Ahhoz, hogy fogyj, elsőnek meg kell tudnod mennyi sporttal, mozgással és alapanyagcseréddel együtt a kcal felhasználásod és ebből kell 500-at kivonni.
Azért ez szerintem elég kamu.
Nekem elvileg az alapanyagcserém 1800 kcal. Na most mióta nyár van és kb 2. hete döglök itthon, úgy, hogy még csak nem is mozgok, eszek kb 1200 kcal-t.
Mégis híztam... ja és nincs lelassulva az anyagcserém sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!