Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 10 perc intervallum edzés is...

10 perc intervallum edzés is segithet a fogyásban?

Figyelt kérdés

egyenlőre sajnos csak ennyit bírok:-(

de ha napi 2-3 szor megcsinálom a 10 percet az is jó?

2011. jún. 30. 08:28
1 2
 1/13 bix ***** válasza:
0%
egyelőre ha többet nem tudsz akkor elég. de ki kéne tolni 1 óra köré, hogy égess megfelelő mennyiségű kalóriát. egy kiló zsír 8-9000 kcal tehát hogy eltűnjön ennyi hiányt kell összehoznod...
2011. jún. 30. 08:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszolónak! Intervallum edzésnek az a lényege, hogy max. 20-25 perc!!!! Nézz utána! Nem kardiót kérdezett a kérdező!
2011. jún. 30. 08:38
 3/13 bix ***** válasza:
0%

a fogyásnak az a lényege hogy megfelelő mennyiségű kalóriát égess el. 20 perc intervallumos futás pl megvan minimum 1000 kcal? ha nincs akkor nincs miről beszélni. eddigi tapasztalataim és "méréseim" (karóra mellpánttal) nálam nincs. innentől nincs miről beszélni.

azt meg hanyagoljuk hogy 24 órán keresztül éget zsírt, mert az izmok raktárai kiürülnek, ezt a szervezet lassan a zsír bontásából utántölti ha nem kap könnyebben emészthető és feldolgozható szénhidrátot (este ezért megy csak fehérje ugye...). de reggel már enni kell, és a reggeli szénhidrát gazdag kell legyen hogy bírd a napot, ergó kap a szervezet más forrást, minek bontana zsírt?

a kcal deficit a kulcs. ennyi.

2011. jún. 30. 08:52
 4/13 anonim ***** válasza:
49%
Több, mint a semmi, de csodát ne várj, inkább igyekezz növelni a mennyiséget. Ezen a héten csinálj 10 percet minden nap (akár többször, ahogy írtad), jövő héten már legyen 12 perc, utána 15. Menni fog. :)
2011. jún. 30. 08:59
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Kezdésnek tökéletes, viszont amint megy később emelj. Vagy ideiglenes megoldásnak próbáld ki ezt:

Vegyük a futást, példának... Nem tudsz csak 10 percig 30sec lassú 30sec gyors tempót tartani.

Akkor meg lehet próbálni szüneteket tartani.

Pl.:

7 perc futás (30L/30GY as intervallumba)

3 perc séta

7 perc futás (45L/30GY)

3 perc séta

7 perc futás (60L/30GY)

vagy.:

egyenesen arányosan csökkented a sprintet.

Mondjuk kezdd el így:

30L/90GY

35L/80GY

40L/70GY

.

.

.

addig amíg el nem fogynak a gyors periódusok.

2011. jún. 30. 09:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, bix, Fruits, tök jó válaszokat adtok, azoknak akik kb 3kg-tól akarnak megszabadulni, és előtte sportoltak.

Mert. pl 25-30 kg feleslegnél, ne mondjátok már, h. aki soha nem sportolt semmit, tud csinálni 1 óra intervallumos stb edzést.

2, Kérdező: ha eddig nem mozogtál szinte semmit, akkor igenis ennyitől is fogsz fogyni nyugi, majd ha bírod emeled...

3, Ha eddig megettél 2500 kcalt naponta, akkor ha 2000-re csökkented akkor is fogsz fogyni.

4, Én soha nem foglalkoztam ilyen olyan pulzusméréssel, 140es stb-s legyen, és láss csodát lefogytam 25 kg-t.

Kevesebbet ettem, többet mozogtam. Jee..

Ha visszaolvastok a kérdések között, minden évben meg van a tökéletes módszer, csak mindig más...;)

És szerintem nem kell feltétlenül csirkemellen és rizsen élni, annak aki fogyni akar..

Mindent lehet enni,c sak mértékkel, nem lábassal, kistányérral;)

2011. jún. 30. 11:33
 7/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.eddig nem tornáztam,kb 10 kiló a feleslegem.idővel megpróbálok mindig többet tornázni és kevesebbet enni.
2011. jún. 30. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez most olyan, hogy mindenki csinálja úgy ahogy tudja. Bevallom az elején, 30kg plusz súllyal kemény 700métert tudtam lefutni 2X-re! Eszembe se jutott intervallumozni, be is sz4rtam volna. Viszont el kellett kezdeni valahol... ha valakinek megvan az állóképessége az sokkal jobban jár intervallumokkal, akinek nincs az meg hozza fel magát arra a szintre, hogy tudja csinálni.
2011. jún. 30. 13:08
 9/13 A kérdező kommentje:

és ha nem tökéletesen csinálom akkor nem is használ?

pl pár másodpercre nagyon lassú sétálós tempóra váltok amig összeszedem magam és utána folytatom?

2011. jún. 30. 13:15
 10/13 bix ***** válasza:

"majd ha bírod emeled... " mi is ezt mondtuk... állóképesség kell, de azt meg kell szerezni valahogy. ennyi a képlet.

nem baj ha kicsit meg is állsz az sem. de folyamatosan azon legyél hogy kitold a határaidat. többet bírsz mint azt most képzelnéd, nagyon komoly gátakat fogsz áttörni ha tényleg komolyan veszed és csinálod

sok sikert és kitartást

2011. jún. 30. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!