Miért hatástalan pulcsiban edzeni és miért nincs helyi fogyás ha?
Szerintem logikátlan hogy nincs helyi fogyás, mert az éppen működő izmoknak van szükségük energiára, miért a tőle távol álló helyről hozná az energiát amikor ott van tőle egy centire is? Ha a szomszéd utcában van egy bolt és nekem kell kifli akkor sem Tanganyikán és az USA-n keresztül fogok elmenni oda hanem nyíl egyenesen. Ha a karomat edzem akkor miért a fenekemről bontaná fel a zsírt hogy odavigye a karomhoz? Nem egyszerűbb a rövidebb út? Főleg úgy hogy ahol mozgatom az izmaim, ott keletkezik hőenergia, ami csak még tovább gyorsítja a folyamatokat. És ez a pulcsis dolog is, valaki kérdezte hogy jobb e ha beöltözve futunk? Attól függetlenül hogy hőgutát kapsz, (kaphatsz) szerintem jobb és nem csak vizet veszít a szervezet. Eleve azért izzadunk mert nő a testhőnk, és a testő növekedése az gyorsabb anyagcserével jár, ezért nő meg az energiaigényünk ha lázasak vagyunk!
Csak egy régi emlékem az ABflex-ről. Tök hatásos volt. Hátról, karról, hasról lement a zsír. Egy csomó. Láb maradt ugyan olyan. (csak a gumi elhasználódott)... Ismerősöm amikror fogyasztott nem véletlenül ment beöltözve kocogni... szerintetek?
"de az én alap koncepcióm "
ember! a húrelméletre milyen alternatív koncepciód van??? pont ennyire értesz a témához nem is vagyok hajlandó reagálni az összehordott baromságaidra. én itt befejeztem.
és akkor hogy erre a vitára pontot tegyek: a zsír lebontását milyen enzim végzi, milyen részekre bomlik, azt az enzimet mi termeli, és melyik része ami hasznosul energiaként és hogyan. ennyit akarok csak tudni tőled. a többi b@romság.
az a kurv@nagy baj hogy életedben nem hallottál még glicerinekről meg zsírsavakról, lipázról, és zsírszövetben tárolt trigliceridek mobilizációs folyamatairól. és így próbálsz meg beszélgetni értelmesen... sok sikert, de szerintem még tanulj egy kicsit mielőtt ekkora idiótaságokat írsz...
kérdező ne magyarázz, hülyeségeket beszélsz.
/tudom, most jön az a rész, hogy milyen erős érveim vannak, és mekkora gyáva névtelen suttyó vagyok. Az a baj, hogy aki ennyire nem rendelkezik ALAPVETŐ biológiai alapismeretekkel+ némi logikával, azzal fölösleges vitatkozni. Ez a meggyőzhetetlen típus/
jajnemár... és még paranoiás is vagy... komolyan nem értem miért kell azt hinni hogy bárki is bárkit bántani akar, ez csak vicc volt...ugyan kérlek.
valamiért egyébként néha olyan érzésem van hogy vannak olyan felhasználók akik több reggel erősítik meg a saját véleményüket egy kérdésben, bár ez biztos csak alaptalan.
de légyszi légyszi ha valaki tudja mondja el nekem hogy amit kifújunk széndioxid az hogy kerül oda, miért veszünk szaporábban levegőt terhelésre és ez hogy kapcsolódik össze a növekvő pulzusszámmal, magyarázza el nekem retardálnak valaki...
"légyszi légyszi ha valaki tudja mondja el nekem hogy amit kifújunk széndioxid az hogy kerül oda"
Oxidáció.
"miért veszünk szaporábban levegőt terhelésre"
nézz utána hogy bomlik a szénhidrát a szervezetben oxigén dús illetve hiányos módon, javasolt keresőszavak fermentáció...
"és ez hogy kapcsolódik össze a növekvő pulzusszámmal, magyarázza el nekem retardálnak valaki..."
a megnövekedett izommunka miatt oxigén és tápanyag kell az izmoknak agynak és szerveknek, valamint az elhasznált, bomlástermékek és nem mellesleg széndioxid gyorsabb ütemű termelése is indokolja a nagyobb véráramot ? nem tudom csak tippeltem
na, ok.
vágom mi az az oxidáció. olyan mint a rozsda. de akkor ha ezeket tudod akkor miért nincs köze egymáshoz az anyagcserének és az izzadásnak?
amikor terheled magad minél jobban annál inkább nő a
légzésszám
pulzus
testhő
izzadás mértéke
?
mert az izzadás az egy okozat. az ok az izommunka.
nem azért fogysz mert izzadsz, vagy gyorsul a pulzusszám, vagy akármi. hanem mert a megfelelő intenzitást elérted az izommunkában.
az anyagcsere folyamat ennél komplexebb remélem ezzel is tisztában vagy. az izzadás az egyik fele (se). azzal hogy többet izzadsz még a beviteli oldalt nem gyorsítod... ez olyan mint kocsiknál a kipluffogó tuning. lehet vele nyerni valami minimálisat általában, de akkor kapaszkodj meg ha a szívó oldalt is megpiszkálod... csak itt az izzadással még a sejtszintű anyagcserét se biztos hogy gyorsítod.
és félreértések előtt. itt a fogyis topikban a gyors anyagcsere folyamatok alatt nem a sejtszintű anyagcserét értjük, hanem csak annyit, hogy a szervezet a napi többszöri rendszeres étkezések hatására nem fog raktározásba jelentős mértékben, a koplalás miatt iszonyat alacsonyan tartott esetenként 500 vagy ennél is kevesebb kcal diéták után sokkolt szervezet szépen magárarántja az utolsó morzsányi energiát is amit ki tud nyerni a kajából, és el is pakolja.
amit te boncolgatsz itt anyagcsere néven az jelentősen túlmutat rajtad, anyagcsere folyamatoknál olyan komplex folyamatokról beszélhetünk mint a szénhidrát bontása, zsírok és fehérjék bontása, hogy csak a felszínt karcolgassuk. ezekből könyveket írtak emberek csak szólok...
én sem arra gondoltam hogy a szaunában ülve izzadok.
egyébként a lányok nem is szoktak izzadni :-DD
te meg ne vedd magad olyan komolyan :-D némi humor tuning nem ártana :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!