Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hatástalan pulcsiban...

Miért hatástalan pulcsiban edzeni és miért nincs helyi fogyás ha?

Figyelt kérdés

Szerintem logikátlan hogy nincs helyi fogyás, mert az éppen működő izmoknak van szükségük energiára, miért a tőle távol álló helyről hozná az energiát amikor ott van tőle egy centire is? Ha a szomszéd utcában van egy bolt és nekem kell kifli akkor sem Tanganyikán és az USA-n keresztül fogok elmenni oda hanem nyíl egyenesen. Ha a karomat edzem akkor miért a fenekemről bontaná fel a zsírt hogy odavigye a karomhoz? Nem egyszerűbb a rövidebb út? Főleg úgy hogy ahol mozgatom az izmaim, ott keletkezik hőenergia, ami csak még tovább gyorsítja a folyamatokat. És ez a pulcsis dolog is, valaki kérdezte hogy jobb e ha beöltözve futunk? Attól függetlenül hogy hőgutát kapsz, (kaphatsz) szerintem jobb és nem csak vizet veszít a szervezet. Eleve azért izzadunk mert nő a testhőnk, és a testő növekedése az gyorsabb anyagcserével jár, ezért nő meg az energiaigényünk ha lázasak vagyunk!

Csak egy régi emlékem az ABflex-ről. Tök hatásos volt. Hátról, karról, hasról lement a zsír. Egy csomó. Láb maradt ugyan olyan. (csak a gumi elhasználódott)... Ismerősöm amikror fogyasztott nem véletlenül ment beöltözve kocogni... szerintetek?

2011. jún. 28. 14:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem értek annyira hozzá, de te szerintem kevered az izomépítést a fogyással! Ha izmot építesz, akkor valóban az az izomcsoport növekszik, amit edzel. De ha mondjuk csak kardiót végzel, mert fogyni akarsz, akkor nem tudsz csak fenékből fogyni. A hasadról, karodról, combodról is fog lemenni!
2011. jún. 28. 14:24
 2/19 A kérdező kommentje:
persze azt úgy értem és igazad van de abban minden mozog, mindenhonnan megy le ez így ok.
2011. jún. 28. 14:26
 3/19 anonim ***** válasza:
érdekes kérdés.
2011. jún. 28. 14:28
 4/19 bix ***** válasza:
100%

öhhö:D

"mert az éppen működő izmoknak van szükségük energiára, miért a tőle távol álló helyről hozná az energiát amikor ott van tőle egy centire is?"

miért fenékre vagy hasra hízik sok ember amikor a száján keresztül viszi be a kaját? és miért zsírosodik a kar amikor a kaja útjából teljesen kiesik? mond a géneknek. a raktározás ilyen. genetika határozza meg hogy hova hízol vagy honnan fogysz. miért nem egy helyre raktározunk? miért szórja szét a szervezet mindenfele? annyira téves hogy edzés közben fogysz jelentősen, mint hogy edzés közben izmosodsz. izom is pihenőnapokon épül, edzésen csak bedurran, mert terhelést kap, és megnő a vérellátása. az izommunkához nem zsír kell, mert az körülményesen és nehezen bontható, a szervezetnek pedig energia kell, a kulcs kb a glikogén. ezt halmozza fel az izom a raktáraiban, ebből működik. ha elfogy akkor elfáradsz. a gliko raktárakat később, lassan, zsír bontásával tölti újra a szervezet.

" Ha a karomat edzem akkor miért a fenekemről bontaná fel a zsírt hogy odavigye a karomhoz?" a szervezetnek van egy kalóriaigénye egy napra. fogyókúránál kevesebbet viszel be. mivel mindenfele szétszórta a zsírt, ezért mindenfelől bontja. gondolom ez is azért van hogy nem a bal karon tároljuk a zsírt, mert ha leszakadna valamiért akkor leveszne a sok "értékes" energia.

"ott keletkezik hőenergia, ami csak még tovább gyorsítja a folyamatokat"

hőenergiával lehet zsírt bontani, csak addigra halott vagy rég. sejtszintű bontást had ne okozzon max 39 fokos testhő, mert akkor 42 fokos lázasan (amire volt már példa a történelemben) cseppfolyós lennél.

" Ismerősöm amikror fogyasztott nem véletlenül ment beöltözve kocogni"

nagyságrendekkel nem fogsz tudni több zsírt égetni. max abban segít hogy intenzívebb legyen az edzés, és magasabb a pulzus, de nem biztos hogy megéri mert rengeteg vizet veszítesz, vitamint, nyomelemeket, stb. van akinek bejön, ettől függetlenül komoly terhelést jelent a szívnek és az érrendszernek, ami komolyabb túlsúlynál nem jó. a betekeréses módszernek is megvan a hátránya, zsírt helyileg se fogsz jobban bontani, viszont jól aláizzadsz és kimarhatja a bőrt... edzőtárs 2 éve így járt. 3 hónap iszonyat komoly antibiotikum kezelés lett a vége.

"Csak egy régi emlékem az ABflex-ről. Tök hatásos volt. Hátról, karról, hasról lement a zsír. Egy csomó. Láb maradt ugyan olyan"

akkor remélem te célzottan is tudsz hízni. a fogyás jelenlegi tudásunk szerint nem lehet helyi, senkinél és semmiféle gyakorlattal nem segíthető az adott területen a zsír bontása semmilyen krémmel vagy géppel. ezalól kivétel a zsírleszívás. valszeg neked ilyen volt a genetikád. én a hátamat tudom nehezen lepucolni, minden évben vért szenvedek érte.

2011. jún. 28. 14:44
 5/19 A kérdező kommentje:

Jajdejó, egész feldobtad a napomat már azt hittem senki sem akar majd megcáfolni :-DD

,,miért fenékre vagy hasra hízik sok ember amikor a száján keresztül viszi be a kaját? és miért zsírosodik a kar amikor a kaja útjából teljesen kiesik? "

Hát azért mert nyugalomban is kell energia a sejteknek, mindegyiknek, csak annak a résznek ami történetesen épp mozog, több kell :-)

Az hogy hova hízok, az tényleg genetika, de az hogy mimet mozgatom épp az nem :-)

,,annyira téves hogy edzés közben fogysz jelentősen, mint hogy edzés közben izmosodsz"

jaja...ez lehet nem igaz csak én épp úgy képzelem el, hogyha a karizmaimat edzem hogy maradjunk a mesénél akkor a glikogén jobban kijön a karizmaimból, mint a combomból, és újra témánál vagyunk a te logikáddal is.

,,a gliko raktárakat később, lassan, zsír bontásával tölti újra a szervezet"

Ok, de miért hozná messziről? ^^

,,?" a szervezetnek van egy kalóriaigénye egy napra. fogyókúránál kevesebbet viszel be. mivel mindenfele szétszórta a zsírt, ezért mindenfelől bontja."

Iiiii-iigen. De ha megterhelem a karom annak több kell nem? Valahol fent említettem ezt azt hiszem :-D (egyébként karra ritkán edzek sajnos csak direkt nem combot mondtam mert akkor az húha, sok kérdés volt róla, biztos pattannának rá :-D )

De ez olyan de olyan logikus. Ugye már teljesen kínkeservébe szokta kipréselni magából az izom a tejsavat. Ha futok a lábamban van izomláz nem? Nem a kisujjamban.

,,hőenergiával lehet zsírt bontani, csak addigra halott vagy rég. sejtszintű bontást had ne okozzon max 39 fokos testhő, mert akkor 42 fokos lázasan (amire volt már példa a történelemben) cseppfolyós lennél. "

Nem ezt mondtam, hanem hogy ha nő a testhő valamit nő az anyagcsere is de ez tény :-D

,,nagyságrendekkel nem fogsz tudni több zsírt égetni. max abban segít hogy intenzívebb legyen az edzés, és magasabb a pulzus, de nem biztos hogy megéri mert rengeteg vizet veszítesz, vitamint, nyomelemeket, stb. van akinek bejön, ettől függetlenül komoly terhelést jelent a szívnek és az érrendszernek, ami komolyabb túlsúlynál nem jó. "

De jó hogy mondtad a pulzust el is felejtettem leírni :-) de igaz hogy megterhelő, nyílván az. Kockázatos. De működik valamelyest. Említett ismerősömnek muszáj volt mérlegelés előtt ilyesmit meg még cifrábbakat is csinálni, de mind beöltözve volt.

Abflex az tapasztalat, nem tudom hogy az égiek segítettek e. :-D vagy valami csoda volt esetleg...de szerintem nem, mivel többen csinálták és mindegyiknek hasonló lett az eredmény.

Hízni én sem tudok akárhova :-D de az aztán tényleg genetika :-D

2011. jún. 28. 15:00
 6/19 bix ***** válasza:
84%

"Az hogy hova hízok, az tényleg genetika, de az hogy mimet mozgatom épp az nem"

jah. és az hogy mit mozgatsz mennyiben befolyásol bármit is? az izmok újratöltése a keringés által történik, nem odaszublimál. elég nagy szívás lenne, mert ha sz@r lenne a genetikád és lábra nem tudnál hízni viszont naponta sétálni kéne és nincs a környékén zsír amiből helyileg bontva legyen energiája akkor mi lenne? nem tudnál járni vagy mi?

"maradjunk a mesénél akkor a glikogén jobban kijön a karizmaimból "

helyileg ki lehet meríteni a raktárakat, ekkor van az hogy elfárad az izom, de ezért van intervallumos edzés, nem csak az adott izom raktárhoz fér hozzá a szervezet, ha terhelést kap akkor pótolni tudja máshonnan is "pihenő" időben. ezért is van a keringésed.

"Ok, de miért hozná messziről?"

hova raktároz a szervezet? értsük már meg. a test raktároz értékes energiát ha felesleg van, mert ha hirtelen nem kap akkor legyen hova nyúlni. genetikailag a törzs az elsődleges raktár ált mindenkinél. végtagokat elveszíthetsz, és ugrik a dugi tartalék. ha a törzsedet akkor valszeg nem kell majd zsírból fedezni semmit. persze párhuzamosan máshova is raktározol, de ez teljesen rendben van.

"ha megterhelem a karom annak több kell nem?" de. de mivel mindenhova pakol zsírt ezért mindenhonnan is bont. ennyire nem lehet felfogni? ha csak futnál és le vagy szálkásítva mint egy testépítő lábon már papír bőrrel és erek látszanak, 0% tzs mellett akkor nem tudsz járni??? ezt te se gondolod komolyan ugye?

"De ez olyan de olyan logikus. Ugye már teljesen kínkeservébe szokta kipréselni magából az izom a tejsavat. Ha futok a lábamban van izomláz nem? Nem a kisujjamban.''

logikus vagy sem nem igaz. ennyi. az izom terhelese lehet helyi, az energia utanpotlas ahogy a raktarozas is globalis...

"nő az anyagcsere is de ez tény"

az anyagcsere vs izzadas nem letezo dolog. azert mert magas a pulzus tobb vizet vezstesz, es valamivel tobb kaloria eg el, de anyagcserehez koze nincs.

"Említett ismerősömnek muszáj volt mérlegelés előtt ilyesmit meg még cifrábbakat is csinálni, de mind beöltözve volt. "

mert neki vizet kellett leadni. azt hatekonyan lehet ezzel a modszerrel...

"Abflex az tapasztalat, nem tudom hogy az égiek segítettek e. :-D vagy valami csoda volt esetleg...de szerintem nem, mivel többen csinálták és mindegyiknek hasonló lett az eredmény."

bemondasos alapon nem er jatszani. en is lattam a radioban hogy a haverom unokaoccsenek a noverenek a fia latta az utcaban azt, aki meselte az unokajarol...

ezek tenyek. biologia tanaroddal konzultalj, ne talalgass meg szerinted ez igy logikus. mert a biologia teny, nem javaslat, vagy lehetoseg.

2011. jún. 28. 15:35
 7/19 bix ***** válasza:

és mielőtt még könyvet írnál vissza...

a zsír raktározásának az ellentétes folyamata a bontás. ha globálisan raktározol akkor globálisan bontasz. EZ a logikus, és ÍGY működik a szervezet.

zsírt edzés közben nem vagy csak minimálisan bontasz, ha nem így lenne addig futhatnál amíg minden zsírt fel nem használsz, viszont ez egy körülményes, lassú folyamat. idő kell hozzá.

a keringés egyik feladata hogy a tápanyagokat az oxigént stb szállítsa. miért lenne szükség helyi zsírégetésre ha ezzel kockáztatja a szervezet hogy a terhelt, igénybevett környéken elfogy a raktár, és nincs utánpótlás...

ez akkora baromság mintha azt mondanánk hogy minek globális szállítmányozás, amikor mindenki meg tudja termelni helyileg az összes szükséges eszközt és táplálékot.

nem így működik a szervezet. ennyi. a gravitációt se kell elfogadnod vagy egyetérteni vele, ettől még működik, és számodra lehet hogy nem logikus, de ettől még semmi nem változik

2011. jún. 28. 15:48
 8/19 anonim ***** válasza:
Miért hatástalan? Ki mondta, hogy hatástalan? Nem az. Csak nem hatásosabb, mint pulcsi nélkül.
2011. jún. 28. 15:51
 9/19 anonim ***** válasza:
szerintem tanulj még egy kicsit hogy hogy működik az emberi szervezet..tök jól leírták a dolgokat de te továbbra is ragaszkodsz a tinik közt terjedő hülyeségekhez..
2011. jún. 28. 16:38
 10/19 A kérdező kommentje:

most mi a baj a könyvemmel?? :-(

de az én alap koncepcióm az hogy mindenhol van zsír nem az hogy a lábamon nincs. és ha mindenhol van akkor miért kellene azt messziről vinni? nyílván ha a testem 95%án nincs de mégis kell akkor az a maradék 5%áról jönne, mert csak ott van, de amíg mindenhol van, akkor miért?...

a hőt meg azért is írtam mert az izmok mozgásával nyílván van valami súrlódás is és azért gondoltam hogy ott még melegebb a helyzet. aztán persze a keringéssel amit kidob a szervezet a vérbe az oda jut ahova kell, mármint ott biztos nagyobb intenzitással szívódik fel a vérből.

na nem azon vitatkozom hogy mindenhonnan bont ilyenkor hanem azon hogy adott helyen jobban mint máshol.

,,az anyagcsere vs izzadas nem letezo dolog. "

de de de... sejtek is te mondtad úgy kapnak energiát hogy a vér viszi.. minden egyes dobbanás egy falat hami. ha 60as a pulzusod akkor ez valahogy így fest:

hamm............................hamm....................hamm..............................hamm

de ha 150-es akkor meg:

hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm..hamm

(cuki gondolat nem? :-D)

meg az is biztos hogy vizet is bőven kellett veszíteni azért volt a szauna meg minden, de volt hogy 10kgokat kellett lepattintani, az meg nem csak víz...

jó hát akkor abflexet nem kell elhinni :-)

biológia tanárom azóta nem szeret velem konzultálni amikor a sejthalálról tanultunk, hogy van olyan vegyület vagy mi ami tök természetes és a sejt öngyilkosságát okozza, na és én megkérdeztem hogy akkor ezzel beinjekciózva meg lehet e úgy ölni embert hogy nem derül ki. :-$ :-DDDD hahaha még most is röhögök a fején...

,,ez akkora baromság mintha azt mondanánk hogy minek globális szállítmányozás, amikor mindenki meg tudja termelni helyileg az összes szükséges eszközt és táplálékot. "

hát nem tudom, ha meg tudná akkor lehet nem kéne, de nem tudja...

ja gravitációval mind megismerkedünk olyan 2-3éves kor körül. többször is :-D aztán meg 40éves kör körül megint :-( :-D de az még odébb van.

2011. jún. 28. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!