Tudom hogy furán hangzik, de? (bővebben lent)
a napokban szeretném elkezdeni a fogyókúrát, mert elég drasztikus súlytól kellene megszabadulnom.
Írnátok néhány biztató szót és/vagy siker történeteket?
köszönöm előre is!:)
15L
Szerintem sem kéne 15 évesen semmilyen diétába belekezdened hacsak nem akarnak élsportolót faragni belőled, amit kétlek, mert akkor most nem látnál magadon felesleget. Én pontosan a te korodban kezdtem el változni. Gimnázium első 2 osztályában 160 centis 61 kilós húsgombóc voltam. Ha ezeket az adatokat önmagukban nézzük, szó szerint egy kis fasírt voltam (mégis ekkor tetszettem a legtöbb srácnak, de ez mellékes). Harmadikban elkezdtem nyúlni, negyedikre, ballagóra pedig 172 centi lettem, a súlyom viszont megmaradt, 60-64 kiló közt ingadozott, ami pontosan jó. Hozzányúltam a súlyomhoz 3-4 év alatt.
Ezért mondom, hogy neked még marhára nem éri meg alakítgatnod önhatalmúan a testedet, mert nagyon a visszájára sülhet el a dolog..... Ismerem olyan sportoló (birkózó) lányt, akit az apja 12 éves kora óta keményen hajtott, hogy jó birkózó legyen belőle. 150 centinél nem nőtt magasabbra a csaj, ami elég ciki. Mert gyerekkorában lekötötte az izmait, és tömegre lehet, hogy nőttek, de nyúlni már nem tudtak. Ugyanez a helyzet a cirkuszi artistákkal. Ha megfigyeled, alig van, amelyik súrolja a 170-et alulról. Ugyanezért. Fejlődésben kezdték lekötni az izmaikat, aztán felnőtt korukra is törpék maradtak. De ez csak egy példa, én azt mondom várjál még pár évet, és ha nem alakul a tested hozzá a súlyodhoz, amit most feleslegnek meg hájnak vélsz, akkor már elkezdheted.
mozogj többet, egyél kevesebbet. ez a legegyszerűbb diéta.
van egy haverom, egyszerű, falusi srác. szegény iszonyat kövér volt világéletében. aztán egyszer csak megelégelte.
elhagyta a kenyeret, cukros vackokat, tésztát. sok zöldség, gyümölcs, hús. ha olyan kaja volt otthon, ami nem tesz jót a fogyókúrájának, abból csak kis adagot evett.
minden este eljárt futni, bringázni.
1 év alatt 30kg-t fogyott. volt is miből persze.
Szia! Mindig fogyókúráztam, nem igazán volt olyan, amit még ne próbáltam volna ki, (sok étrend kiegészítőt is beleértve). Nem bírom ha megmondják mikor mit ehetek, és mennyit. Ha húst kellett volna ennem, biztos tésztát kívántam volna.
Az én sikertörténetem a következő:
Néhány alapszabályt kell betartanod, nem drasztikus, annak nincs értelme és biztos a siker! Én fél év alatt 30 kilótól szabadultam meg mindenféle szenvedés nélkül.
1. Cseréld le a tányérodat kisebbre. Ha nem fér rá túl sok nem fogod túlenni magad.
2. Mindig mindenből csak egyszer szedj! (az íze ugyanolyan a második tányérnak is) egy kicsit kevesebbet mint amennyit meg tudnál enni.
3. Minden étkezés előtt egy pohár víz. Kevesebbet is bírsz enni.
4. Tv előtt nasi helyett fogj 1,5 l-es ásványvizet az legyen a kezed ügyében ha valamiért nyúlsz. Eltelít és tényleg null kalóriás! Persze néha néha tudatosan is lehet nassolni pl havonta egyszer de akkor ne zacskóból csipegess, hanem tedd ki tálba vagy tányérra.
5. Este 6 után már ne egyél semmit. Én mániákus késős vagyok, így én magamnak 5 órát határoztam meg, mert úgyis lekések, és akkor még beleférek a 6 órába. Ha nagyon éhes voltam akkor elrágtam egy répát.
Voltak családi rendezvények, ballagások, kerti partik, ahol senkinek sem tűnt fel hogy fogyókúrázom, mert mindent ettem, amit ők. (csak én fogytam is ;-))
Nem olyan változtatás ez amit holnaptól vagy holnaputántól kellene elkezdeni, akár már a következő étkezésnél is odafigyelhetsz rá.
Remélem segíthettem!
Sok sikert!
Nekem a kcal számolás jött be, eddig 17 kilót fogytam. :)
Egy nap 1000-1200 kcal.:D
Egyik korábbi válaszolóhoz hasonlóak a méreteim. 172 cm vagyok és 78 kg voltam egy hónapja.
Elhatároztam, hogy lefogyok, mert ez nem én vagyok, ez nem az én súlyom!
4 éve csak 58-59 kg voltam! Terhesség, szülés, szoptatás, és egyből felszaladt 20 kg. (Az én hibám.)
Egy hónapja nem eszek pékárut, lisztes dolgokat, tésztát, édességet, rizst, krumplit, nem iszok mást, csak vizet vagy kávét reggel, de cukor nélkül.
Egyenlőre nem nagyon mozogtam, csak az itthoni teendők, meg bicikli.
De a táplálkozásomra odafigyelek és így lement 4 kg. Most 74 kg vagyok és szeretnék 65 kg-ra lefogyni. Biztosan sikerülni fog, mert szeretnék csinosan öltözködni, divatos anyuka lenni. Ez a célom.
szerintem 15 évesen ne vonj meg magadtól semmit, egyél mindenből egy keveset. naponta többször keveset, ezzel nem fog lelassulni az anyagcseréd. attól meg ha elmész kocogni plusz hetente mondjuk háromszor erősítesz két fél literes (teli) palackkal, és megmozgatod az összes izmod, attól nem lesz semmi bajod.
Általában elég lemondani az extra nassolásokról, meg amit lehet lecserélni kalóriaszegényebb verzióra: kóla helyett ásványvíz, csipsz helyett répa, stb :)
Én a te korodban pufi voltam, 160 centihez 53 kiló, de plötyi. Akkoriban mindennap a nagymamámnál ebédeltem, és annyit változtattam, hogy az ebéd mellé nem szörpöt ittam hanem sima vizet, plusz eljártam a heti 2 aerobic órára az iskolában, meg hetente pár alkalommal futottam fél órát. Bevált :)
Évekkel később meg 45 kilóról kezdtem hízni és egészen 60 kilóig felugrott hónapok alatt a súlyom. Ezt sikerült 53-ra lefogynom, és most még szeretnék fogyni mert nem vagyok megelégedve az alakommal. Vizet és zöld teát iszok ízesítés nélkül, ebédre azt eszek amit elém tesznek, nem nassolok, és MINDEN NAP mozgok 1 órát aerob jellegű és súlyzós edzés kombinálva. június 19-én megmértem a paramétereim, aztán 10 nappal később (tegnap) ismét, és mindenen 3-4 cm-rel kisebb. 10 nap alatt!!! :)
Nekem nem célom, hogy fogyjak, csak hogy feszesebb és nőiesebb alakom legyen.
Mindenesetre, amit tehetsz: nincs zugevés, NYUGODTAN egyél naponta 5-6 alkalommal de csak kis adagokat, igyál sok cukormentes lét és mozogj, amennyit jól esik! Hamar rá fogsz érezni, hogy mi az a tempó, amit tartani tudsz kényelmesen, egészségesen.
És még annyit tennék hozzá, hogy OK nem egészséges egy fejlődésben lévő szervezetet fogyásra bírni, de az meg pláne nem egészséges ha túlsúlyos vagy, mert iszonyatosan megterhelő a szívednek és minden szervednek.
Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!