Tudom hogy furán hangzik, de? (bővebben lent)
a napokban szeretném elkezdeni a fogyókúrát, mert elég drasztikus súlytól kellene megszabadulnom.
Írnátok néhány biztató szót és/vagy siker történeteket?
köszönöm előre is!:)
15L
Mar le kell, hogy szidjalak! "A napokban szeretnem elkezdeni"-ezt a hozzaallast felejtsd el!!! Mostantol kell elkezdeni, nem holnap, holnaputan.
Hidds el igy sikerulni fog!
Ja igen es gondolj bele csak par honaprol van szo ami kemeny! Ha megvan a cel, onnantol mar lehet kicsit lazitani! Persze soha nem elengedni magad!
En ket eve adtam le 17 kg-ot es banom az elvesztegetett eveket! Ja es fel evembe kerult! Azota mar ujra eszem dupla sajtos pizzat este 8-kor fel tabla csokival. Na persze nem mindennap! :) Es a kilok nem jonnek vissza. Csak konnyebben lehet kompenzalni 1 kg-ot, mint 10-et.
Ugyhogy ne aggodj nem kell orok eletre lemondani a finom falatokrol, mert tudom, hogy sokan ettol felnek!
Ugyhogy sok sikert!
Ja es sokkal jobban erzem magam igy vekonyan! :)
Szia. Én, az örök "visszaeső" :))
Szóval hát nem értettem én sose, mikor mondták ezt a "fejben kell eldönteni" dolgot. Úgy haragudtam, mikor láttam ezt leírva, vagy hallottam...
Én kb. 10 éve (még a gyerekem születése előtt is) a BMI index felső határát súroltam, azaz 25 volt ez a szám. 25-től már túlsúlyos az ember. Én valahogy nem vettem észre annyira magamon... csak egy fotót láttam magamról, és elcsodálkoztam, hogy így nézek ki? (Tükörben nem láttam vészesnek ezt).
175 cm-hez voltam 78 kg. 44-es ruhát hordtam. Aztán egyszercsak bekattant nálam valami, és ahogy elhatároztam, hogy lefogyok, azonnal el is kezdtem, nem holnap, nem holnapután, hanem azonnal! :)
Minden kaját a felére csökkentettem, viszont a víz adagomat a kétszeresére. Cukros üdítőket kihajítottam itthonról (odaadtam a szomszédnak), hoztam haza gyümölcsoket, zöldségeket, puffasztott rizst.. mást nem, hogy ne essek kísértésbe.
És minden este biciklizek kb. 10 km-t. (jó egy órát tekerek, igazi biciklivel, kint a szabadban).
És már a 3. hónap végén tartok, a 78 kg-om, már csak 72.. 40-es nadrágot vettem tegnap :) Jó érzés!! Nem adom fel, folytatom! Ja, és éhezni nem éhezem!! Napi 5x-i kevés kaja, sok víz, biciklizés. Nálam ez vált be.
Egyetértek az első válaszolóval, ne a napokban kezdjél fogyókúrázni, hanem most azonnal!
Nekem 2 hónap alatt 20 kg jött le, számomra ez sikertörténet. 189 cm vagyok, amikor elkezdtem fogyózni 110 kg voltam, most 90 kg vagyok, de a végső célom a 75 kg. Csak elhatározás kérdése! Nagyjából felére csökkentettem az ételmennyiséget, és odafigyelek, hogy mit eszem. A hagyományos köreteket, kenyeret, zsemlét elhagytam, ezek tele vannak szénhidráttal. Reggelire és vacsorára 2-2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret eszem csirkemellsonkával + valami zöldséggel. Ebédre pedig csirkemellet salátával. A nassolásról, édességekről és fagyikról is lemondtam. Emellett, ha tehetem szobabiciklizem, általában 1 órát. Ennyi fogyástól a vérnyomásom is normalizálódott, így elhagyhattam a vérnyomáscsökkentőt is, most pedig már a ruhatáramat cserélem :).
Tűzz ki magad elé egy célt, hogy hány kg akarsz lenni, és tartsd magad szigorúan a diétához, soha ne csábulj el, hogy "csak egy kis csokit" eszel!
Sok sikert és kitartást!
24/F
Szia!
Én amióta az eszemet tudom, mindig fogyoztam, mindig 5 kiló az ami 'fel-le' ugrál.
Először azt tudom tanácsolni, hogy majd figyelj oda az étkezésekre.
Ne egyik napról a másikra állj át mondjuk 2000 kalória helyett 600ra, mert akk utána csak visszaszedi sajnos az ember.Szerintem számold össze ,hogy körülbelülo eddig hány kalóriát ettél, és ezt próbáld meg szépen fokozatosan lecsökkenteni. Norbi módszerét tudom ajánlani, ő egy kódrendszer alapján osztályozza be az ételeket, hogy mettől meddig mit lehet enni.
Ha kenyér akkor csak teljes kiörlésű, azt is inkább csak reggelire, délben vmi kiadósabb hús pl zölséggel, délután pedig vmi gyümölcsöt/zöldséget/fehérjét/virslit szoktam enni.
Fontos még a mozgás is. Nem tudom, hány kg vagy..de pl előszőr csak járj el sétálgatni majd ha birod később akár heti 1-2 alkalomal futni.A lényeg sztem , hogy olyan sportot találj magadnak, amit szeretni fogsz majd.
Neten amúgy egy csomó dolgot tudsz a témával kapcsolatban találni.Remélem tudtam segíteni:)Kitartást:)És nehogy koplalj, mert az sose vezet semmi jóra!!
Szerintem meg 15 évesen rohadtul nem kéne fogyókúrázni. 15 évesen még fejlődik a szervezeted, ha sanyargatod, nagyon súlyod gondokat okozhatsz magadnak.
Kezdjél el tornázni, és egy kicsit, mondom KICSIT visszavenni a kajából, ha nagyon kövérnek érzed magad. De leginkább minél több torna, és egészséges táplálkozás.
Ha meg nekiállsz valami mai értelmes fogyókúrának, egy életre tönkre vághatod magad.
Csatlakozom Sir Butcherhez!
A fogyókúráknak egyénként sincs semmi értelmük, mivel életmódváltás kell a tartós fogyáshoz, nem önsanyargatás... De ezt már sokan leírták: Sportolj, egyél minőségi táplálékot, aludj legalább napi 8 órát.
15 évesen bár szerintem bele lehet kezdeni a diétába (nem önsanyargató koplalásba és nem is drasztikus fogyókúrába), bár ez személyfüggő.
És itt vannak a biztató szavak: Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!