Miért nem ajánlott enni 6-8 óra után? Ha nem eszem akkor, de ugyanannyi kalóriát viszek be, mint eddig, segíti a fogyást?
Egyszer olvastam egy újságban, hogy azért ajánlják a lefekvés előtti evést kb 3 órával, mert evés után addigra (azaz rá három órára) már azok a hormonok befejezik a működésüket, amik más esetben, vagyis ha lefekvés előtt közvetlen eszel, gátolják azokat a hormonoknak a működését, amelyek alvás alatt működnek. Ilyen pl a szőr, haj növekedéséhez szükséges hormonok, a stresszoldó hormonok, a növekedésért, fejlődésért felelős hormonok, ésatöbbi...ha pedig szervezetnek még az emésztéssel is kell foglalkoznia...szóval érted. Egyszerűbben rakódnak le a zsírok, mivel nem mozogsz, mint nappal. Ezáltal a méreganyagok is. Remélem tudtam segíteni. Illetve az előttem lévő mondta, hogy ha éjfélkor fekszel le, akkor nyolckor még nyugodtan ehetsz.
Én kb február óta nem eszem este hat után, mégha későn is fekszem le, akkor tejet iszom vagy vizet, de ha tanulok, akkor tejet :D nem tudom miért. Bár van benne ugye zsír, de akkor sem akkora a szénhidráttartalma, mint egy szelet kenyérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!