Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás! Hogyan kezdjek hozzá?

Fogyás! Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Szeretnék megszabadulni a lehető legtöbb kilótól.

Csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá??

Azt tudom hogy az étkezési szokásimon kell változtatni valamint a mozgás.

Szerintetek ?? Mire kéne tornáznom?? 100kg vagyok most :S jó lenne ha nyár végére nem rúgna ennyit a mérleg nyelve.

Bármilyen tanácsot szívesen olvasok.

18L

2011. máj. 25. 13:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Keress egy kalóriatáblázatot és az alapján állíts össze a napi energiabeviteledet.

A magasságod és testsúlyod alapján ki tudod számolni mennyi az alapanyagcseréd (ilyet is találsz neten) és ez alapján csökkentsd a kajálást.

Valamint mozogj (elsősorban aerob mozgásokra gondolok) amennyit tudsz.

Nekem ez bejött.

2011. máj. 25. 14:13
 2/14 anonim ***** válasza:

Én is így fogyoztam tavaly májusban kezdtem de télen feladtam:S 11 kg-t fogytam de most visszahíztam. Megint neki akarok állni. De az akaraterőm elfogyott. Én 86 kg vagyok és nagyon alacsony. :S

17/L

2011. máj. 25. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Egészségesen kell enned, és jobb lenne, ha nem csak a fogyókúra ideje alatt tennél így, hanem teljesen életmódot váltanál.

Egyél kevesebb szénhidrátot (édességek kizárva, kenyér, tészták, sültkrumpli és társai is). De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne egyél szénhidrátot, csak kevesebbet és minőségibbet, tehát pl. ne fehér kenyeret.

Sovány húsokat, halat, túrót, fehérjét egyél többet, sok zöldséggel. A gyümölcsök szintén fontosak, a bennük található gyümölcscukor miatt jobb lenne délelőtt enni ezeket. És igyál sokat, vizet, zöld teát esetleg.

Szerintem az a legjobb, ha kiszámolod, mennyi kalória kell neked a fogyáshoz, és kb. annyit eszel + mozogsz is. Mozgásnak mondjuk most jó lenne a gyorsabb ütemű séta, és ha már fogytál egy kicsit, akkor a futás.

Ha nagyon megkívánsz valami "bűnös" dolgot, néha egy kicsi belefér, de a lényeg a mértékletesség.

(Ha szeretnél tapasztalatokat cserélni, stb., írj privit, csinálhatjuk együtt. Én 98-ról indultam nemrég, most 91-92 vagyok.)

2011. máj. 25. 14:24
 4/14 anonim ***** válasza:
Utolsó te mikor kezdtél el fogyózni?
2011. máj. 25. 14:26
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Legyetek vegák vagy legfeljebb csak halat egyetek a húsok közül, de azt sem túl gyakran. Én csak 53 kg vagyok és alacsony.
2011. máj. 25. 14:30
 6/14 anonim válasza:
100%

Szia!

Én 89 kilóról fogytam le 70-re, tehát -19 kiló. 1 év alatt sikerült, így nem jött vissza, azóta is tartom a súlyom. Igaz 60-ig akarok lemenni 171 centi vagyok, most kicsit megálltam.

Eleinte piszok nehéz, utána már elkezded hiányolni a mozgást ha hozzászoksz.

Tudnivalók:

1. A fogyás fejben dől el, tehát kell egy nagyon erős elhatározás és akarat. Mert ha elkezdesz pl jojózni, mert rosszul étkezel, előbb utóbb belefáradsz és ráhagyod.

2. Fogyás okosan! Rögtön nem kell csodát várni és nem szabad koplalni, ha csak nem akarsz 2szer annyit visszaszedni, mint amit leadtál. A szervezetedet is fokozatosan kell megterhelni edzésekkel. pl: eleinte csak 20 felülés, egy hét múlva már 40, vagy először laza séta, 2 hét múlva intenzív séta, pár hét múlva laza futás ...stb

3. Életmódot kell váltanod, de nem csak ideiglenesen, hanem örökre. Ez nem jelenti azt h. mindenről le kell mondanod. Ahogy előttem írták, fehér kenyér helyet pl rozskenyér. Sokkal finomabb és egészségesebb. Vaj helyett margarin (lehetőleg olyat amire rá van írva h. "az egészséges étrend része" pl. Flóra szívbarát margarin) rengeteg zöldség és gyümölcs.

Szedj vitaminokat, nagyon fontos a szervezetnek. Nagyon ajánlom: Haas: Multivitaminos étrendkiegészítő pezsgőtabletta, finom, tűrhető az ára és 3 hétig elég 1 doboz.

Tanácsos: Napi 2-3 liter víz fogyasztása (méreganyagokat így mosod ki a szervezetedből és nem leszel kiszáradva, felgyorsul az anyagcseréd)

4. Rendszeres testmozgás beépítése a hétköznapokba. Számtalan lehetőség van. Nekem legjobban pl az úszás vált be. A vízben könnyűnek érzed magad, sokat kalóriát égetsz és kevésbé megerőltető. Legalább 1 óra úszás 1 alkalommal. Én 3-4 órákat úszok már, ha megyek.

De ott van még: futás, biciklizés, zumba, aerobic, kondi, séta, lépcsőzés, fallabda...stb.

Súlyzózás nagyon jó a karokra, de csak 1,5 kilós súlyzót használj, annál nehezebbel már izomra építesz.

Hasra: Hasprés csodákat tesz ha mindennap csinálod, én már vettem magamnak itthonra. De van több tornagyakorlat is erre a testrészre.

Mivel jelentős súlytöbblettel rendelkezel, ezért először könnyen fogsz fogyni ha mindent betartasz, a vége fele már nehezen adják magukat a kilók, de előbb utóbb azok is lemennek.

Fontos: ne mérd magad minden nap vagy minden héten, mert csak idegeskedni fogsz, lesz olyan h. nem fogysz semmit, pedig edzettél és egészségesen étkeztél, van ilyen időszak, de utána megint beindul a fogyás.

5. Higyj magadban h. megtudod csinálni, a pozitív hozzáállás nagyban a segítségedre lesz.

Tipp: Képzeld el magad vékonyan és hogy mennyire meg fog akkor változni az életed, miben lesz más. Miért lesz az neked előnyös. Éld bele magad, mintha már sikerült volna elérned amit szeretnél. Hihetetlenül hatásos :)!

Egyelőre ennyit tudtam segíteni, de még nagyon sok dolgot tudnék mondani. Ha gondolod, vagy további segítségre/motivációra lenne szükséged, akkor írj nekem privátba.

De bárki más is írhat aki hasonló problémával küzd. Én aztán tudom milyen keresztülmenni mindezeken és szeretnék segíteni, hogy másoknak is sikerüljön, ne csak nekem.

22/L

2011. máj. 25. 15:02
 7/14 anonim ***** válasza:
14:26-nak: Hát kisebb-nagyobb megszakításokkal fogyóztam már pár hónapja, de igazán komolyan 3-4 hete kezdtem el venni a dolgot. Szóval ezek a kilók kb. egy hónap alatt mentek le. Soknak tűnik, de nagyobb súlyból - azt mondják - az elején gyorsabb a fogyás. :)
2011. máj. 25. 15:37
 8/14 anonim válasza:

Szia!

Elolvastam amit írtál, először írd össze magadnak, hogy most hányszor eszel és mennyit.

pl.: reggeli szendvics X 3db...

Utána olvasd végig, meglátod, mennyit szoktál enni egy nap alatt!

Ezek után az első fontosabb dolog, hogy egy nem túl drága költségvetésből csinálja magadnak egy étrendet. Nem tudom milyen a családi helyzeted, de a következőt ajánlom, amit szinte mindenkinek ajánlottam már.

Mivel nagy a súlyod, nem kényszer megvonással fogyj le, mert ez súlyos szervi problémákat is elő idézhet.

Étrend:

a reggelivel és a vacsorával kezdeném:

Vegyél szeletelt kenyeret, ne rendes házi kilós kenyeret, hanem előre felszeltet. Tudom, kicsit drágább mint a másik, de sokkal jobb, bevált. Vegyél egy rúd parizert, szalámit. Paradicsom, paprika, uborka, ezek közül mindig legyen az étrendedben.

az első héten táblázat szerűen írd le mennyit szeretnél enni: 6 szeletelt kenyér, parizer, paradicsom.

Ha ebédig megéheznél, ne egyél mást mint ezt, kenyér nélkül!

Vacsora ugyanez, kevesebb kenyér adaggal, olyankor csak 4 szeletet egyél a kenyérből, lehetőleg a vacsora ne 7óra után legyen.

Ebédidő:

Fontos a meleg étel, még ha nem minden nap tudsz azt enni, akkor is. Viszont oda kell figyelned, hogy ne mindenféle cupákos, zsíros húst egyél össze. Ha mégis erre kerülne a sor, hogy egy kicsit zsírosabb ételt készítettek otthon, akkor ne nagy tányérral merj, elég egy fél adag!!! kenyeret ehetsz, de ne többet 6 szeletnél, ha később megéheznél a jól bevált parizer, paradicsom segít kibírni a fennmaradó időt.

Ha megvan az első kritikus időszak, jöhet a következő 2 hét.

Itt a kenyér adagodat csökkentsd le reggelinél 4re, vacsoránál 2 re! Ebédet ugyanúgy egyél, ahogy eddig az első héten, kenyér csak 4 szelet itt is. Napközben ha megéhezel ugyanazt, mint eddig.

Vége ennek a 2 hétnek is, jöhet a következő fennmaradó idő, ami 3 hét.

a kenyér adagodat csökkentsd reggel 2 re, ebédnél is 2 re, este is 2 re.

Plusz információk:

Igyál sok vizet, ne 100 ft os málna löttyöket, meg colát, mert cukros, és folyton innád.

Ásványvíz is megteszi, egy pohár sokszor, ne egyszerre 1 litert.

Gyümölcsöt fogyassz, ezt azért nem írtam le, mert sokan mondják nem bírnak minden nap venni, nincs rá keret.

Napi testmozgás fontos, ezt nem írtam le az étrendedhez, de, ha már este, szobádban felüléseket csinálsz, az is jó, nézz utána hogyan kell ha nem vagy biztos benne: youtube abs workout, részletesen bemutatja, ha van egy kis szabadidőd, ne habozz, menj el sétálni, már ez is több a semminél.

Tudom, hogy nehéz ennek az egésznek nekiállni, de gondold végig, erős vagy, megcsinálod, ne érdekeljen más mit mond, hogy kislányom te így is szép vagy... rengeteg lehetőség nyílik előtted, ha lefogysz.

Kitartásodnak is helyén kell lenni, nem fog az első nap 5 kilóval kevesebbet mutatni a mérleg, sőt ajánlom neked, ne is nézegesd minden nap, mert ha nem látok mínuszt az első nap, második nap, rögtön lelankad a kitartásom, és hagyom az egészet. Igenis, ha szüleiddel vásároltok, kérj másik kenyeret, 200 Ft, nem egy eszeveszett költség, főleg, hogy átlagosan 20 szelet van egy fél kilós csomagban.

Remélem sikerül végig vinned a célod!

ui.:

egy ismerősöm ezzel: 110-> 2,5 hónap múlva 80 kg lett.

vasárnap kezdtem el a kúrát, és azóta 2-3 kg ot fogytam, borzasztó kitartás kell, de eredmény lesz!

2011. máj. 26. 10:52
 9/14 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek:D holnap álok neki a fogyókúrának.sok hasznos tanácsot kaptam itt.

Kedves Utolsó válaszoló, a kenyér szeleteknél ilyen szeletelésű kenyérre gondoltál ??

2011. jún. 14. 15:58
 10/14 A kérdező kommentje:
a link lemaradt : [link]
2011. jún. 14. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!