Jó ez az étrend? Jól számolom a kalóriákat?
Két hónapja váltottam életmódot. Azelőtt egyltalán nem reggeliztem,ebédre mindíg zsíros,szénhidrátos kajákat,italokat(tészta,rántotthús,galuska,pepsi)ettem,ittam.Uzsira csokikat ettem,chipseztem,nasiztam. Ráadásul még ezek után legtöbbször 2x vacsiztam 8körül, majd 11kor is egy kicsit,olyasmi kaját ettem kb mint napközben.Persze a mozgás,sport egyenlő volt a nullával. Akkor voltam 170cm/86kg.
A két hónap alatt már sikerült fogynom,most vagyok 170/73kg.
Most leírom az elmúlt pár napi étrendemet és kíváncsi vagyok hogy mit gondoltok róla,jó e ez így,vagy esetleg min tudnék változtatni. Igaz azt tudom hogy itt ott van benne bűnözés,de nem akarok megvonni magamtól mindent,mert félek hogy rámjönne a falási és nassolási roham...
1. Nap
R:30g zabpehely+70ml 1,5% tej
3 szelet csirkemell sonka15g =180 kcal
E:200g tőkehalfilé =150kcal
U:70g tőkehalfilé = 60kcal
65g gyümijoghurt=70kcal + 60g=30kcal natúr joghurt
V:100g sovány túró,egy kis édesítővel
3szelet csirkemell sonka 15g =120kcal
benyaltam egy kiskanálhegynyi nutellát :( = 100kcal
+elégettem 400kcalt /65 perc/ elliptikus tréneren
2.nap
R:milli dobozos jeges kv 165ml = 130kcal
30g zabpehely +100ml 1,5%tej =170kcal
E:180g pulykamell + light mackósajt+ saláta =250kcal
V:110g sovány túró+40ml tej+ 90g eper= 210kcal
+ elégettem 400kcalt e.trénren
3.nap
R: 1teljes kiőrlésű toast kenyér+2sonka
15g zabpehely+ 1,5%tej =220kcal
E: 180g natur csirkemell + 10g fetasajt+ 15g light mozarella+pár szelet paprika =250kcal
U: 80g ananász
2 abonett+ egy light jogobella +4db penne tészta
=200kcal
V: 100g sovány túró+50ml tej+zöld tea
teáskanálnyi süti+2db penne :( =190kcal
+ledolgoztam 630kcalt e. tréneren
4.nap
R: győri édes jóreggelt =220kcal
20g zabpehely+50ml tej =150kcal
T: óriás pöttyös rudi :( =190kcal
E:170g csirkemell+30g light mozarella+mustár mártogatni+ zöld tea = 240kcal
V: 100g sovány túró+50ml tej+150g eper =210kcal
+ ledolgoztam 400kcalt e.tréneren
Nagyjából ilyeneket eszem,valamikor a tízórai vagy uzsonna,egy kiwi,répaszeletek,savanyúság,tojás.
a 2. válaszolónak,
-1kg havonta?? :O
én mindenhol úgy olvastam hogy hetente -1kg,de nagyobb túlsúly esetén lehet több is az elején
Nem olvastam elmindekit előttem, de mint cukorbeteg, javasolnék valamit.
Szemetet eszel. Nem hiszem ,hogy tudnád, de pl a joghurtban, amit a boltban kapsz, több a cukor grammja, mint egy 1l-es jégkrémnek.Hirtelen felnyomják a vércukrod és hirtelen is fog leesni kb fél és 1 óra múlva, nem jó. Nem jót nézel, nem csak a kalóriát kell nézni, hanem a szénhidráttartalmat és az bizony sok, amit beviszel. Az ananász pl. a legcukrosabb gyümölcsök egyike, a Győri Édes meg a legnagyobb átverés a földön.A tejben is sok a tejcukor, egyszerre max 2 dl ami még jó.
A túró rudi szintén.
Rosszul csinálod, nem koplalni kell, hanem olyan ételeket enjni, ami legalább 4 óráig ad energiát és a vércukrot is szintetn tartja.
Ha így ennél: reggelire 1-két vékony szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér és rá sok szalámi, főtt tojás,margarin, az lenne a kiegyensúlyozott reggeli és valóban délig tartana.
Délben lehet sok húst enni, ha soványabb, vagy szárnyas, akkor korlátlanul,hozzá valamilyen zöldség, vagy zöldségkeverék lenne jó, nagyon minimális szénhidráttal.Ha ez is így van, akkor délután 3-4 óra felé lennél megint éhes, akkor lehet egy alma, vagy teljes kiőrlésű kornspitz zsömle.
Utána csak a vacsi van már, az is lehet vékony szelet kenyér sok feltéttel.
Észrevettem,hogy abonettet is eszel, ez a fehér kenyér szénhidrátjának kétszerese, a legrosszabb.
És nem csak csirkemellet kell enni, hanem változatosan, sertéshúst,halat, vörös húsokat is.
Mi a férjemmel már egy éve eszünk így és a csokit, vagy cukrot sem kívánjuk ezmiatt, mert nincs a hirtelen energiára szüksége a szervezetnek.
Ez inkább koplalás, mint életmódváltás, főleg tudatos váltás.
Ideje megtanulnod a szénhidráttáblázatot.Meg fogsz lepődni.
ja..és még valami..nem a zsírral van a baj a te ételeid esetében, hanem a szénhidráttal. És a szervezet a szénhidrátot fogja elraktározni.A tejben lévő zsír az semmi. Mi is isszuk a 2,8%-ost és hidd el mi csak fogytunk.
Egy jó fasza pörköltet is ehetnél, az sem hízlal, bár sokan hiszik. De ehy csirkepörkölt az nulla..nem az hízlal, hanem a nokedli hozzá, meg a köret.
De most komolyan...az étrendemben hol van sok szénhidrát?
Mert reggelire eszek 30g zabpelyhet vagy egy szelet teljes kiőrlésű toast kenyeret,a héten max egyszer egy győri édest?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!