Mennyit kellene körülbelül még fogynom? (KÉPPEL)
170 cm vagyok, 3 és fél hónap alatt diétával és rendszeres mozgással 80 kg-ról lefogytam 70 kg-ra. Még szeretnék olyan 8 kg-ot leadni, de lehet több kellene, hiába nézem magam a tükörben, egyszerűen nem tudom objektíven felmérni magam. Szeretném ebben a segítségeteket kérni. Leginkább a hasammal van a gond, ott bőven van még égetnivaló zsír.:)
Sajnos a 80 kg-os állpotomról nincs kép, pedig jó lenne összehasonlítani, de nem rajongtam annyira a testemért, hogy fotózgassam.
Köszönöm a segítséget és az őszinte véleményeket!
Köszönöm szépen a támogatást!:)
Egyenlőre kis cél, hogy 65 kg legyek, majd akkor is készítek képeket, amelyekt fel is töltök, és akkor ti is megnézhetitek a változást.
Ezt az életmódot nem fogom ráhagyni az biztos, mert szeretném elérni azt az alakot, amivel igazán elégedett lennék, ha az augusztus, akkor az, ha december, akkor december.
A 30-60-5-s válaszadó vagyok....
ámított
30% fehérje, 55-60% szénhidrát, 5-10% zsír (A zsír alatt nem elsősorban étolajat értek...:)
Egyik válaszoló írta a testtömeg 2*-ére számított ~140g fehérjét. Ez így van, irányadó...
Sztm. reálisan most bemész az első sportboltba, és veszel egy nagy fehérjarányú port (Whey Pro, Protein Milk&Egg stb.), Nem tudom hányszor étkezel egy nap..., 2 étkezést kicserélsz tejes turmixra....
Finom ízt keress!! (ált. az értelmesebb termékeknél erre már odafigyelnek) - mintha csokoládépudingot ennél... :)
Én pont ezt látom a fényképeken - h. fogysz-fogysz, de az alak (has, fenék, úszógumik) ottlesznek... annyira meg nem tudsz elfogyni, h. ezek normális, nagyarányú fehérjebevitel, és sok víz fogyasztása nélkül ne tűnjenek el....
A sok felülés dilettáns tanács, az alakformálás 90%-a normális táplálkozáson, és CSAK!! 10% edzésen múlik...
A profi testépítők is jellemzően. 40-50 percet edzenek egyszerre...
és nem 3óra felülésekkel.... :-/
Nézz körül az interneten, és kérdezz meg egy profi testépítő (v. fitness-tanácsadót)...
A sport, mozgás topikban épp most kérdezgetem az embereket a fehérjeporokról, mert látom, hogy nagyon nehéz megfelelően pótolni a szükséges mennyiséget.
Először szójafehérjét néztem, de arról lebeszéltek, most ezt találtam:
Amúgy szinte mellettünk van egy bolt, ami testépítőknek forgalmaz étrendkiegészítőket, majd benézek és kikérem a véleményét.
Végig gondoltam nem arra megyek rá, hogy olcsón megússzam...
Erről nagyon jókat írnak:
Szerintem ezt fogom megvenni.
Az utolsó a jó választás.
És ne feledd!Vízzel keverd,ne tejjel!
Jaj, de jó végre találtam egy megfelelőt!!!:)
Okés, nem fogom tejjel!:)
30-60-5-s vagyok...:)
Mindegy mivel kevered...én a helyedben tejjel keverném (ittál már vízzel készített csokoládét??? brrrrr.... :(
Ez nem az a szint, amikor ne lenne tök mindegy.... :-/
A másik, h. olvasd el a termékleírásokat, pl. a Whey Pro-nál kifejezetten le is van írva, h. nyugodtan ihatod tejjel is, olyan sokat ezen a szinten nem oszt, nem szoroz...
Még valami: felejtsd el a mérlegeléseket, mindennapi tükörbe nézéseket mostantól számított min. 1 hónapig...
ha még nem tetted, mozogj valamit - de kizárólag olyat ami neked is tetszik...
Nyílvánvalóan mindenki futtatni akar, meg 300 felülést csináltatni veled egy nap, de ne menj ebbe bele...
Több értelme van, ha olyat csinálsz, amit tényleg szeretsz is - mint 1 hét után a lelkesedés elmúltával abbahagyni...
Javaslom a pl. görkorizást(!!!), de akár egy egyszeri pinpongozást is... (kérdezz csak meg egy Tesco-s pénztárost, átlag mennyit fogy le egy nap a kassza mögött állva... :-/, most képzeld el ue. pingpong-labdáért hajolva, mozogva, stresszes játékkoncentráció alatt...
Végül: indíts egy adaggal naponta kb. 1 hétig, és fokozatosan növeld az adagot...3. hét fele 2 turmix naponta..
AZ elején ne akarj egyszerre az italból 3-4-et meginni, mert a sok fehérjétől egész nap f*sni fogsz... (bocs szebben nem tudtam mondani...:)
A mérleget egyenlőre tedd el, 1, de még inkább ~2hónap múlva mérd csak le magad!!!! Ez nagyon fontos....!!!
Ami jó tanács, és sose feledd el (gondolkozz el rajta):
""...a súlyt sem 1hét, 1 hónap, v. 1 év alatt szedted fel...- akkor ne is akarj tőle 1hét alatt megszabadulni...."""
Jah: a két terméket értékelve: sztm. mindegy h. melyiket veszed...az olcsóbb is lehet, h. jó...
Én sem véletlen pont a Whey Pro-t ajánlottam már előtte is, a Scitec megbízható cég...
...de lehet, h. a másik ugyanúgy beválna...
A helyedben mégis akkor inkább a Scitec...-tudom, h. drágább, de sztm. most fontosabb az, h. ne hazardírozz, és ne a terméken múljon bármi is...
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Nem kapkodok, hiszen február eleje óta diétázok, és kb másfél hónapja intenzíven edzek mellette. Ami azt jelenti, hogy heti 5-6x minimum 40 percet mozgok. Futni nem szeretek, így taposok helyette, ami nagyon bevált nekem, mert teljesen átmozgat, és a pulzusomat biztos felnyomja 140-150-re. Csinálok még formásító edzést, sokan lehúzzák Rubint Rékát, de nem őt kell szeretni, hanem naponta megcsinálni az edésprogramjait...Szeretném, ha szép karom lenne, illetve hátam, ezért felsőtestre is súlyzózok.
Tudom, hogy le kell szoknom a mérlegről, ezért próbálkozom mostanában azzal, hogy mérőszalaggal nézem a változást. Pláne most még jobban vissza kell venni a mérlegelésből, mert ha elkezdem a fehérjeport, ilyen edzés mellett, akkor várhatóan nőni fog a súlyom. De ez nem zavar, mert én boldogan leszek 67-68 kg, ha tudom, hogy izom van rajtam és nem zsír.
Dehogy fog nőni tőle a súlyod.
Ha megnézed az összetételét,akkor ez a termék szinte nem is tartalmaz szénhidrátot.
És inkább vegyél egy testzsír mérőt és a testzsír% csökkenését figyeld,de a havonta lemért testrészek kerületének a mérése sem rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!