Hogyan fogyjak le ha nagyon sok rajtam a felesleg? Már nagyon el vagyok keseredve
Szóval 175 cm, 100 kg vagyok, lány, 20 éves. Utána néztem pár helyen a neten, hogy hogyan lehet egészségesen lefogyni. Azt írták, hogy az a jó ha heti 1kg-ot fogyok, aerob mozgással(én sétálni, vagy szobabringázni fogok), de állítólag ha nem iktatok be súlyzós edzést akkor egy idő után izmot is fogok veszteni. Na most, az a problémám, hogy nem igazán értm, hogy ez a súlyzós edzést mit takar, tehát felveszek két súlyzót és emelgetem(ami ugye csak a karomat izmosítja), akkor a többi testrészemből ugyan úgy izmot veszítenék. Vagy ilyenkor kell a konditerem? Sajnos arra nem lesz pénzem...
Szóval hogyan csináljam pontosan? Már nagyon el vagyok keseredve, állandóan rosszkedvem van, arról nem is beszélve, hogy a ruhavásárlás is kínszenvedéssé vált, konkrétan semmi nem jön rám, vagy ha igen akkor olyan vagyok benne mint egy sertés. Egyszerűen nem bírok tovább így élni. Az a célom, hogy minden hónapban lemenjen az a 4 kiló aminek le kell menni. Hogyan csináljam pontosan? Bármilyen infót szívesen veszek! köszi annak , aki végigolvasta és válaszol!
Akkor vesztesz izmot, ha nem eszel elég fehérjét.
Én úgy fogytam le 60 kg-t, hogy nem is végeztem súlyzós edzést. És lám, mégis van ám elég sok izmom mindenhol.
Szóval nagyon figyelj a fehérjebeviteledre! Nálad min 120 g!
Szia sorstárs!
:)
Ne keseredj el ennyire. Amikor valaki felszed egy kilót, akkor abból 0,25 izom, a többi zsír. Tehát rajtad bőven izom is, amiből veszíthetsz. Ha most varázsütésre eltűnne csak a zsírod, és megmaradna az izom, úgy néznél ki, mint egy férfi testépítő. :DDD
A súlyzós edzésre: testépítős oldalakat javaslok, ott utána tudsz olvasni, mit takar a tömegnövelés, a szálkásítás, és ha kérdezel fórumokon, segítenek is. Velem mindig nagyon kedvesek voltak eddig, úgyhogy csak bátran!
Ezzel a súlyfelesleggel már a kitörés is izmot épít, ha kis sorozatszámban csinálod, és nagy megterhelést jelent az izmoknak. -> Ettől nő.
A szálkásítás, mikor kis megterheléssel, nagy sorozatszámban dolgoztatod az izmaid.
Ezen kívül a mozgás azért nagyon fontos, hogy a bőröd feszesebb legyen, az alakod szebb és arányosabb, mindegy mit, csak mozogj! Akár a tollas is jó, vagy otthon tornázni, a lényeg, hogy dolgoztasd meg jobban az izmokat, mint eddig.
Nem elhanyagolható, hogy több kalóriát is égetsz el. :)
Mellette ésszerűen egyél, minél egészségesebben, kevés, vagy semmi fehér liszt és cukor, és hamar le fog pottyanni az első tíz kiló.
Ha megáll a fogyás, ne add fel semmiképp!!! Ez az egyik legfontosabb. Ilyenkor kell rendületlenül tovább csinálni a diétát és a mozgást, és kibírni, amíg újra mozdul a mérleg nyelve.
Sok sikert, és kitartást a fogyózáshoz!
Ilyen súllyal óvatosan fuss, és egyáltalán ne kitörésezz, mert szétmegy a térded.
Kezd valami kímélőbbel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!