Létezik olyan, hogy valaki tényleg képtelen lefogyni? Ez nem csak "mese", a lustaság és az akaratgyengeség kifogása?
Akkor sem kéne ítélkezned mások fölött, mert még ha nem is beteg, akkor sem biztos, hogy elhagyja magát, sz@rt rá, stb.
Ezt most csak abból kiindulva, mikor sokan kérdezik itt az emberektől, hogy hogy hagyhattad ennyire elhízni magad, stb.
Mintha direkt csinálta volna. Ki az, aki szándékosan kövér akar lenni?
Én nem vagyok beteg, de sose voltam vékony (mióta élek, szóval nem is tudom, milyen érzés), sőt, mindig a normál fölött volt vmennyivel a súlyom. (Mondjuk példának, 26-os BMI.)
Pedig nem ettem többet/rosszabbat, mint a 40 kg-os osztálytársaim (akik minden szünetben sorbaálltak a büfénél... én nem), és nem mozogtam kevesebbet.
És igen, tudok fogyni, mert pár éve is sikerült, és most is szépen megy lefelé, csak az a helyzet, 3 kg választ el az eddigi versenysúlyomtól, és tartok attól, hogy ott megint megáll a dolog (eddig mindig így volt.) (Az elmúlt évek alatt meg elég sokat ingadozott a súlyom, de ez sokmindennek betudható, itt nem magyarázkodnék róla.)
Na végre valaki... Nem érdekel amúgy a többi válasz, kiforgatják a szavaimat, biztos fáj az igazság. Hónapok óta nem ettem fehérkenyeret például! Viszont! Sokan abban a tévhitben élnek, hogy teljes kiőrlésű kenyérből fél kilót is meg lehet enni, mert úgysem hizlal, aztán meg csodálkoznak, hogy elakadt bennük a kaja és székrekedésük van már egy hete... Ugyanígy vannak sokan a zabbal, kukoricapehellyel....stb. Tehát a fehér lisztes dolgokat teljesen elhagytam az életemből. Nincs kifli, zsömle, bukta, kakaós csiga és társai. Még reggel sem!! Krumplit, tésztát soha, rizst nagyon ritkán eszem... Főtt tojás, főtt-sült-párolt-grillezett husi, sajt - és köretnek vagy párolt vegyeszöldség, vagy párolt brokkoli vagy csak savanyúság. Nekem ez nem okoz gondot, mert savanyúságbuz* vagyok.
A krumpliról nehezen tudtam lemondani, egy kilót ha megsütöttem bő olajban azt együltőhelyemben meg is ettem.... Na mindegy. Sertéspörköltet is eszem, csak nem krumplival meg nokedlival hanem savanyú uborkával, kenyér nélkül.
Nagyon sok nyers zöldséget eszem, ennél kevesebbet gyümölcsöt. Natúr joghurt, tejcsi ezek jöhetnek.
Na mindegy, ez csak egy példa volt. De tény és való, hogy sorban nyílnak a neten az un. Kövér nők klubjai, akik nem tudnak lefogyni. Ilyen hozzászólásokkal például:
"én rettenetesen szégyenlem a hájhurkáimat (bár valószínűleg nem eléggé, mert ez sem tart távol attól, hogy minden nap mostanában halálra zabáljam magam. . . :((( )
Én társaságba nem járok. Tehát ezzel nincs gond.
Pont ezért. Mert kövér vagyok. "
"NEM.
ÉN MINDIG CSAK AZ EVÉSRE TUDOK GONDOLNI.
MINDIG.
Csak néha van erőm ezt leküzdeni. . . de nekem az a központi kérdésem, hogy mit(ne)egyek. . . a nap 24 órájában.
Sokszor még kajával is álmodok. . . főleg, ha fogyózom. . . van olyan, hogy éjjel felkelek pisilni és (félig öntudatlanul) viszem az ágyba a csokit, s amikor reggel felébredek, dobhatok mindent a mosógépbe, mert tiszta csoki az egész ágy. . . .
. . . és kövezzetek meg, de volt, hogy már a kukából is vettem ki kidobott kaját. . . "
Itt ki is a hibás? Betegség vagy falánkság áll a háttérben? Hol az akarat?
Azért van ellenpélda is:
"Nincs titkom. Vagyis annyi, hogy 30 év után neki álltam edzeni. Én, aki eddig csak ültem, irodában, kocsiban. Lementem egy kondi terembe, majdnem meghaltam. Aztán személyi edzővel szépen lassan, de belejöttem. Minden héten 3x megyek, 3-4 órát edzek. Na ez segít, meg jóval kevesebbet eszem és délután 4 után semmit. De nagyon lassú még így is, de ez van. Még minimum egy 15-20 kilótól meg kell szabadulnom. "
Mégegyszer mondom nem az a probléma ha valaki beteg. Itt most felesleges felsorolni az összes betegséget ami hízást okozhat. Az a baj, ha az ember zabál, nem tud gátat szabni magának és utána meg belefullad az önsajnálatba, hogy ő egy dagadt disznó, közben meg utálattal tekint minden vékony, csinos nőre vagy izmos férfira.
"Amíg teltebb voltál neked is rosszul estek ugyanezek a szavak, akiket most másokra mondasz...."
Így van, és tudod miért? Mert igazuk volt! És az igazság fáj!!!
Azért van különbség aközött, ha valakire azt mondják, hogy gebe, és ha azt, hogy dagadt. A dagadt sértőbb megnyilvánulás, és ne feledd, még arra is azt mondják, akin egy kis felesleg van. Akkor pedig NEM IGAZ, amit a többiek mondanak. Egyébként, ha igaz is, miért a sértő forma? Kultúra emberek!
A többi hozzászólás is érdekelhetne, olyan vagy, mint egy kis méregzsák, aki pattog a saját igazát sulykolva, és közben nem érdekli, mások mit mondanak.
Az miért sértő, ha valaki 100-120 kiló é s azt mondják neki, hogy kövér?
Mit kéne? Hogy van rajta egy kis felesleg? Hazudni kéne mindenkinek, csak hogy azt hallja, amit akar és ne kelljen egy kicsit sem magába fordulnia és átértékelni a hozzáállását a saját életéhez?
Én ezt nem tudom megérteni és nem is akarom. Az ilyen embereknek felfogásbeli problémáik vannak. A kövér szó nem sértő. Hanem egy jelző, mint a szép, vagy csinos. Csak ezt nehezebb elfogadni meg feldolgozni, mintha azt mondanák rájuk, hogy csinos. Mindenen és még egyszer mondom: MINDENEN lehet változtatni és MINDEN AGYBAN DŐL EL! Ha valaki ezt belátja, akkor tud változtatni, ha nem, akkor meg sajnálni fogja magát egész életében a saját gyengesége miatt.
"Az miért sértő, ha valaki 100-120 kiló é s azt mondják neki, hogy kövér? "=> Szerinted egy 100-120 kg-os ember NEM TUDJA MAGÁRÓL???
Sztem nagyon is tudja, és elég gond ez neki, nem kell még emlékeztetni rá folyton, és az arcába vágni, hogy kövér, mert vszeg tisztában van vele (nem voltam ennyi soha, és nem is szeretném megtudni, milyen érzés, de el tudom képzelni)
(Mindenen lehet változtatni, persze, de egy példa:
Valakinek mondjuk hiányzik pár foga, pont elől, szóval eléggé látszik. Akkor annak is az orra alá kell dörgölni rendszeresen, hogy nincsenek fogai? Meg hogy változtasson rajta? Mert ugye ezen is lehet, csakhát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!