Az hogy az izom megy le az marhaság?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na most értékeljétek hogy ezt begépeltem :-D
Szószerinti idézet egy tk-ből. :-D
Éhezés:
A megfelelő tápláléknak tartalmaznia kell elegendő energiát, esszenciális és nem esszenciális aminosavakat és zsírsavakat a struktúrális és funkcionális fehérjék, lipidek felépítéséhez, vitaminokat, ásványi anyagokat etc.
Ha ezek közül egy vagy több komponens hiányzik primer malnutritio alakul ki. Ha a malnutritio felszívódási zavar, tápanyagtárolási hiba, felhasználási elégtelenség, fokozott leadás, ill. megnövekedett szükséglet miatt jön létre, másodlagos táplálkozási zavarról van szó.
Ha alultápláltság miatt a szervezet energia-egyensúlya tartósan negativ, a testtömeg csökken, lesoványodás alakul ki. A zsírszövetben raktározott zsírkészlet csökkenése cachexiához vezet. Ha a ZSÍRTARTALÉKOK ELFOGYASZTÁSA UTÁN a test fehérjéi is felszívódnak marasmus áll fenn. A lesoványodás endogén és exogén okokból is bekövetkezhet. Endogén okok: hyperthyreosis, simmonds-kór rosszindulatú daganatok. Exogén okok: táplálék hiánya, tálplálkozás elutasítása.
Itt a teljes éhezés során fellépő alkalmazkodási reakciók kerülnek összefoglalásra. A teljes éhezést megfelelő folyadékbevitel mellett 30-60 napig lehet túlélni. Ilyenkor endogén energiaforrásból származik az energiaellátás. Tűrési tartalmát nem a zsírszövet nagysága hanem a fehérjevesztés mértéke határozza meg. A máj glikogénraktára már 18 óra elteltével kimerül. Ezt követően a SEJTEK TÚLNYOMÓ RÉSZE ENERGIASZÜKSÉGLETÉT ZSÍRSAVAK BONTÁSÁBÓL FEDEZI. A fokozott zsírbontás során ketontestek képződnek. A glukózdependens sejteknek (agysejtek, vvt, bélhámsejtek, vesetubulusok sejtjei) azonban glükózra van szükségük. Ezt és CSAK EZT + vércukorszint állandóságát a fehérjebontásból származó aminosavak a glukoneogenezis révén biztosítják. Az éhezés korai, nem adaptált fázisában (7-10nap) a napi fehérje vesztés mintegy 75-100g. Később az éhezés krónikus adaptált fázisában az agy fokozottan képessé válik felhasználni a ketontesteket, így a napi fehérje vesztés mintegy 20g-ra mérséklődik. A halál akkor áll be amikor a test fehérjéinek fele-harmada felhasználódott. És akkor bla bla hogy a mennyiségi mellett a minőségi éhezés is anyagcserezavarhoz vezet...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Tehát egy ideig tényleg több -jó legyen nektek jó- izmot veszít az ember, de utána..."
Utána már b.szhatod, mert még ha zsírt is fogysz akkor is egy csúnya és a feszeshez távolról sem hasonlító alakot látsz majd a tükörben :)
19F vagyok egyébként a 07.52-re reagálva :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ma 17:10
de az más mert akkor te nem dagadt vagy! és te nem kifejezetten fogyni akarsz mint a fogyókúrázók többsége... nem úgy mint akinek van 20kg feleslege... meg más a nő meg más a férfi, mert a férfi úgy akar fogyni hogy mellette izmosodjon de a nők nem feltétlenül akarnak izmosodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!