Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Már lassan ott tartok, hogy...

Már lassan ott tartok, hogy nem eszek semmit, mégis hízom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
170 cm vagyok, és 63 kg. 1500 kcal-lal kezdtem el fogyózni, mozogtam, most is mozgok, de mivel leállt a fogyás, ezért csökketettem a kaját 1300/1400-ra. Most viszont ott tartok, hogy hiába mozgok többet, egyre csak hízok:( Teljesen el vagyok keseredve. Mit kell ilyenkor tenni?
2011. ápr. 10. 06:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is mindenképp emeld meg az adagot, én 15 éves vagyok, az alapanyagcserém 1450 kalória, de 1200-akat ettem mindig az utóbbi három hónapban és most nincs menzeszem... Ezt még helyre lehet hozni, de legalább te ne legyél ilyen hülye.

Az én javaslatom az, hogy ne számold a kalóriákat, mert abba bele lehet őrülni, viszont minden szükséges tápanyagot adj meg a szervezetednek. Egyél bőségesen, de ne tömd tele magad. :)

Jó minőségű szénhidrát van pl. a teljes kiőrlésű kenyérben, a babban, borsóban, mogyoróban, dióban, mandulában stb., ezeket ajánlom. Meg a gyümölcsöket, azok sem hizlalnak, de a gyümölcscukor(=szénhidrát) miatt rosszabbak, mint a zöldségek, ezért este ne edd őket (máskor viszont mehet bőséggel, még szüksége is van rájuk az ember szervezetének).

Fehérje a husikban van sok, leginkább a csirkében, meg a tejtermékekben (tej, sajt, sonka, joghurt, kefír), de ezekkel is vigyázni kell. Sajtból például ne egyél sokat. Ja és van még a zöldségekben, ezek nagyon-nagyon fontosak. Azokból majdnem mindegy, mennyit eszel.

Zsír meg hát tudod miben van leginkább, de nem ajánlatos csupa zsíros dolgot enni, az egy nap evett ételeid 60-70%-ával úgyis beviszed a kellő zsírmennyiséget. Mert ugye olyan nincs, hogy egy ételben csak fehérje lenne vagy csak szénhidrát, majdnem mindenben vagy egy kicsi zsír.

Szóval ne folytasd ezt a szigorú 1300-1400 kalóriás diétát, hiszen még nekem (egy 15 éves lánynak) sem elég ennyi. A szervezeted így elkezd raktározni, aztán ha abbahagytad a fogyókúrát, rohamosan elkezdesz visszahízni. Figyelj az étkezésedre, alakíts ki egy olyan életmódot, amelyet életed végéig tudnál folytatni, és emellett sportolj, így nem lehet baj és fogyni is fogsz még :) Egyébként azért is hízhattál picit, mert a több mozgás több izmot is épít(het, ha eleget csinálod), így, mivel az izom nehezebb a zsírnál, a mérleg is többet mutat. De szerintem sokkal nagyobb szerepet játszik a bevitt kalóriamennyiség lecsökkentése, tényleg nem egészséges, és pont ettól lehet leginkább meghízni. A szervezet túlélésre "specializálódik", raktároz, mert azt hiszi, nem fog kaját kapni két hétig.

Bocs hogy leírtam mindent vagy kétszer és hogy ilyen hosszú lett, de szerintem érdemes lenne megfogadnod ezeket, mert én is így jártam, ahogy most te. Remélem, azért tudtam segíteni :) És sok sikert!

2011. ápr. 10. 08:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha te megemeled az adagokat,mint ahogy az első írta/tanácsolta,akkor még gyorsabban fogsz hízni .
2011. ápr. 10. 08:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem úgy gondoltam, hogy akkor most 1300 kalóriáról rögtön álljon át 1800-ra, hanem fokozatosan emelje. De írtam, hogy szerintem felesleges kalóriát számolni, hiszen érezzük, hogy mennyit kell ennünk. (Meg amúgy sem írta le a kérdező, hogy hány éves, így nem tudni, mennyi az alapanyagcseréje.) Napi 5x kicsiket, lehetőleg 3 óránként és egészségeset, innentől sima az út.
2011. ápr. 10. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!