Lehetséges hogy egy nap alatt akár 3-4kiló ingadozzon rajtam?
Vagy ha nem egy napon belül akkor 2 nap alatt...
169cm vagyok 17éves múltam, és egyik nap 46kg vagyok másik nap 50kg van amikor közötte...egy nap többször is ráállok a mérlegre és sokszor 48 aztán 49 aztán 47 kg-t mutat :O rossz a mérleg? vagy valóban lehetséges?
Köszönöm a válaszokat, akkor majd odafigyelek ezekre :)
Utolsó előtt: Ha sikerül valamit kideríteni kérlek oszd meg velem. :)
ha megnyugtat, nekem 2 óra alatt ingadozik ennyit a súlyom.
edzés elött 80 kiló, edzés végén 76-77 kiló. Na vajon miért?
Nem vagy Te anorexiás véletlenül?
Nagyon kicsi a súlyod, de mégis a súlyodon jár az eszed, naponta többször méred magad...
Nem normális, amit csinálsz.
Minek méregeted magad egy nap többször? Így is tök vékony vagy.
Dehogy vagyok anorexiás, nem tudatosan méregetem, csak amikor mondjuk pisilés után bemegyek kezetmosni és meglátom csak úgy ráállok a mérlegre, aztán mondjuk fürdéskor is ráállok, de nem vagyok olyan, hogy eszek egy falatot és akkor már húúú gyorsan megnézem hogy híztam-e.
Szeretnék hízni is, csak az a baj hogy minden a fenekemre és a combomra megy, és ezért kicsit aránytalan az alakom, mert a cicim kicsi :(
De nem vagyok anorexiás. Inkább szeretnék felszedni pár kilót.
Szia, majd szolok, ha kiderult valami, de eddig még nincs olyan teoria, ami 100%-ig stimmelne a jelensegre. Mert pl. tobben mondják, hoyg ez csaik viz lehet. De ha ez víz, akkor még mindig nem ertheto, hogy egy 5-6 oras alvas alatt honnan jon fel 3 kilo??? Én "hiszek" az energiakaban, tehat abban, hogy ha a szervezet nagyobb akar lenni, akkor osszegyujti valahonnan az éterbol a hozzávalot egy 5 oras alvas alatt is, csak evvel még nem megyek semmire, ha hatni akarok a sulyomra, ugyebar.:)
Van 1-2 dolog, ami kedvezoen hat (fogyaszt), de még ezek sem egyértelmuek (pl. fogyok talpmasszázzsal, de csak ha egy bizonyos XY massziroz, mert a masik masszorrel meg hizok).
Majd Te is ird meg, amire rajossz, oksi?
(35/L)
:) Rendben írni fogok, amint találok valamit.
És köszönöm szépen, más egyből hülyének nézett... :(
Volt egy hasonló kérdés, és ott ezt írta valaki:
én csak tapasztalatot tudok mondani, a biológiáját nagyon nem értem:
- menzesz előtt nekem akár 2-3 kilóval is többet mutat a mérleg, a visszatartott víz miatt. ilyenkor nem is mérem magam, hogy ne idegeskedjek, általában az első napra következő héten már megint "normálisan" mutatja a mérleg a súlyt.
- ha rendesen bezabálsz egy nap, csomó szénhidrátos dolgot, akkor is mutathat 2-3 kilóval többet a mérleg, mert a máj glikogénraktára rengeteg vizet tud megkötni. ez a 2-3 kiló nem azonnali hízás, hanem víz. olyankor egy görbe nap után este megiszom 1-1,5 liter zöldteát, és másnap v. harmadnap reggel lemérem, ekkor ismét "normális" értéket kapsz
- egy nap legjobb reggel nagywc után, de evés előtt mérni, ha ehhez képest este is megméred, akár 1-2 kg is lehet a különbség.
- ha a testsúlyod ideális, és sokat sportolsz, látod, hogy formálódik a tested, viszont a kilók nem mozdulnak, vagy esetleg 1-2 kilóval több is vagy, az azért van, mert kezdesz izmosodni
- a (sima) mérleg nem mutatja a fogyás legfontosabb adatát, a testzsír%-ot, így nem lehet pontosan megmondani vele, mi újság. diéta alatt ugyanis (már értelmes embereknél) nem a tömeg csökkentése, hanem a testzsír% csökkentése a cél. ha azt nem is tudod rendszeresen mérni (csak orvos tudja pontosan), akkor is inkább a mérőszalagot válaszd a mérleg helyett, illetve a tükröt:)
Nyugi, engem is hulyenek neznek, mert 90%-ban atipikus dolgokat tapasztalok (nem csak egeszsegileg).
De tenyleg erdemes elobb megfigyelned, amit a tobbike mondtak, hogy CSAK a merlegen latod-e az elterest, avgy a ruhadon és magadon is. Mert az adodhat abbol, hoyg jollakottan, kakilas, pisiles elott méred Magad egy oylan ponton, ahol amugy is tobbet mutat a merleg, vagy a masik veglet van minden felsorolt szempontbol.
Csak ha Magadon is latod a méretvaltozast, akkor igazi a jelenseg.
(35/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!