Rántást miből, vagy ha nem rántom be, hogyan sűrítsem?
Főzelékekre gondolok. A zöldség leturmixolós, belekeverős dolog nem jött be, nagyon híg maradt tőle, egyáltalán nem sűrűsödött.
Tk. rozslisztet vettem, de nem oldódik semmiben, süteményt sem tudtam vele sütni, és főzelékbe sem volt jó, leül az aljára, és nem sűríti be. (Lehet, hogy nem úgy kell, mint a simával, és azért nem sikerült, vagy nem alkalmas rá?)
A graham liszttel be tudom sűríteni? Vagy mit használjak?
(Ne írjátok, hogy ne egyek főzeléket, mert nem tudok külön csak magamra főzni, és nem egyedül vagyok, úgy kéne elkészítenem, hogy mindenkinek jó legyen, de fehérliszt, meg keményítő nélkül.)
nyugodtan besűrítheted fehér lisztel, a teljes kiőrlésűek erre alkalmatlanok...esetleg keményítővel, de az híg lesz, ha újramelegíted és nem mellesleg szar íze van
tisztán tk lisztből meg sose lesz süteményed, min 40 % fehérliszt kell hozzá
habarás a legjobb: könnyű, finom
kis tejföl+liszt (lehet barna is) és a főzővízből hozzátenni egy kicsit. Ezt jól összekeverni-->bele a már megfőtt zöldségbe -még pár percig főzni ---- finom! : )
Mindkettőtöknek köszönöm, mostmár tudom, hogy nem velem volt baj, hanem a liszttel:-)
Akkor habarással fogom csinálni, legalább nem rontom el.
Ment a zöld mindkettőtöknek;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!