Ha fogyni akarok, hogy kell liszt nélküli rántást csinálni a főzelékre?
Ezt tusom ajánlani.
Az ételt részben vagy egészen saját áttört alapanyagával sűrítjük. Ez esetben a megfőtt zöldség, gyümölcs 30%-át pépesítjük, és az étel többi részéhez keverjük. A hagyományos sűrítés így szükségtelenné válik vagy kisebb mennyiségben alkalmazzuk. Következménye: alacsonyabb lesz a sűrített étel energia-, szénhidrát- és zsírtartalma.
Étkezési keményítővel nem lehet rántást csinálni.
Rántás = olajon megpirított liszt.
Süríteni lehet keményítővel, de az nem rántás, és nincs is rántás íze. Sőt, szerintem nagyon gusztustalan kocsonyás állaga lesz a kajának, de lehet, hogy ez csak engem zavar, mert nem ezt szoktam meg.
Én teljes kiörl. lisztet szoktam használni, nagyon keveset, mondjuk én alapból hígan szeretem a főzeléket. És lehet saját anyagával süríteni. Esetleg belefőzöl egy krumplit, és utána az leturmixolod, és azzal süríted, de a krumpli se túl jó, viszont még mindig jobb, mint az olajos liszt.
Minek kell rántást csinálni ? Édesanyám sose szokott és mégis rendkivül finom a főzelék, lecsó, leves s bármi
Az is igaz, hogy sosem csinált, tehát már igy szoktam meg alapból. De ebből következik, hogy megszokás kérdése. Hidd el, nem kell se rántás, se zsir a finom falatokhoz. Ez csak egy rögeszme, ami sajnos egészségtelen étkezéshez vezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!