Norbi update! Rántást hogy csináljátok liszt nélkül vagy mivel helyetesítitek?
A keményítőt = kukoricaliszt (kb). Ugyanannyi kalória van benne, mint a fehér vagy tk. lisztben, csak élettanilag jobb, mint a fehér. A kaja állagát viszont olyan fura kocsonyássá teszi, én pl. undorodom az ilyen állagú főzelékektől. Valahogy kiráz a hideg tőle.
A rántás attól rántás, hogy olaj és liszt van benne, a lisztet pedig megpirítod. Sajnos ezt az ízt nem lehet semmi más módon helyettesíteni, nem lesz ugyanolyan.
Ha nagyon szigorúan akarod venni a norbizást, akkor vegyél update lisztet. Ha nem annyira, akkor csináld teljes kiörlésűvel, csak próbálj meg olyan keveset használni, amivel még megfelelő lesz a dolog.
Amúgy én is norbiztam, az első könyvében leírja, hogy attól, hogy az U1-es kajába belekerül kis mennyiségű 2-es, 3-as összetevő, attól még U1-es marad. Sokkal jobb, ha a főzeléket 1 kanál (ha sok, akkor 2) tk. liszttel rántva szívesen és jóízűen megeszed, mintha nem izlik, mert se íze és se bűze, és helyette gyorsan benyomsz egy szendvicset.
zabpehellyes hogyan?
őrölve, vagy benne lesznek a darabok, és pl. helyettesítik a tésztát?
Csökkentett szénhidráttartalmú és lisztekhez képest tök magas a fehérjetartalma.
Amúgy eléggé mű, tehát a rozsliszt stb. egészségesebb, ez viszont diétásabb. El lehet dönteni, kinek mi a fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!