Megőrülök, valaki segítsen! Kellene egy komplett terv a fogyáshoz?! Mit tegyek?
Pénzem nincs, hogy felkeressek dietetikust, vagy finteszedzőst, fitneszterembe se tudok járni.
161cm és 59-60 kg vagyok. Szeretnék lefogyni kb. 50-52 kg-re.
Nem is tudom annyira, hogy miket ehetek, és miket nem, ha fogyni szeretnék. Azt tudom, hogy naponta 5x kevesebbet kell enni és 2-2,5 l VIZET inni. Ez oké, be is tartom, de azért az is fontos, hogy miket eszek.
És a mozgáás..az sem utolsó. Arra gondoltam, hogy eljárok kocogni hetente 3x vagy 4x (attól függ, hogy hogy van időm) és itthon végzek hetente 3x comb, fenék és hasizomerősítő gyakorlatokat (Rubint Réka van öt perced?). + Hetente 1x van 1,5 órás kézilabda edzésem.
A mozgás jó lenne?És mennyit kellene kocogni, 40-45 percet? És milyen ételeket lehet fogyasztani és miket nem? Ha lehet úgy írjátok, hogy mit mikor lehet enni és pl-t is rá (pl. miben van szénhidrát, amit szabad enni stb.).
Előre is köszönöm.
15/L
15 évesen NE AKARJ LEFOGYNI! A magasságodhoz pont jó ez a súly, ráadásul fejlődésben vagy... úgyhogy a kilók leadogatásával nagyon óvatosan kell bánni még ebben a korban.
egyébként ami a legfontosabb: egészségesen kell élni. Zöldségek és gyümölcsök amennyi csak beléd fér, és a kocogás is pluszpont,tök jó ötlet, attól biztosan lemegy 2-3,esetleg 4 kiló,de ez a 10 kilós fogyási cél rengeteg,a szervezeted szerintem nem viselné jól.És ami a legfontosabb:ne sanyargasd magad.Keress olyan sportot,amit élvezel,amit jólesik csinálni,és ha megkívánsz egy szelet süteményt,ne vond meg magadtól,a lelkednek kell,ebben a korban még pláne. Ha lemondasz a szemétbe való gyorséttermi kajákról,és visszaveszel a csokiból meg ezekből, és még ehhez mondjuk naponta 5-ször eszel tényleg megfelelő adagot (nem kell éhezni, annyit egyél mindenből,amennyi jólesik,nem kell az adagodat lecsökkenteni),és megiszod azt a két liter vizet, akkor nyárra olyan alakod lesz,hogy leesnek a pasik a padról! :) De tényleg,ne akarj 10 kilót leadni,az nagyon sok!
Köszönöm!
Igazából nem a kilóim számával van a probléma. Ránézésre egyik osztálytársam, barátom sem mondaná meg, hogy 59-60 kg vagyok, mindenkinek leesik az álla. Sőt, a barátaim szokták mondani, hogy jó így az alakom, nem kell fogyni.
Csakhogy én látom magam meztelenül is és szörnyű:( Próbálok olyan ruhákat hordani, ami csinos és a nem kíván területeket takarja, ami előnyös.
Én viszont látom magamon, hogy a combjaimon reng a bőr és a háj, a hasam nagy és hájas, a fenekem még a legjobb talán, de azért arra is ráfér a formálás. A futás nem a kedvencem, de ezzel mindenhonnan tudok fogyni.
Az update viszont nem megoldható, ugyanis a szüleim épp annyit keresnek, amennyiből éppen megélünk, de ilyenekre nem telik. A szüleim pedig határozottan megmondták, hogy maradnak a fehérkenyérnék, sima tésztánál, fehér rizsnél. Pedig már többször is felvetettem az ötletet, hogy vegyünk barna rizst, durumtésztát, rozskenyeret, barnakenyeret, de hajthatatlanok...Így marad az, ami a család is eszik, ami lássuk be, nem annyira egészséges:S
ha minden áron fogyni akarsz
akkor
futás után nem szabad enned max kefir meg ilyesmi
elötte max de akkor se túl sokat csak hogy ne ájulj el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!