Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez jó így? Miért vagyok éhes?...

Ez jó így? Miért vagyok éhes? Vagy ez teljesen normális?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon azt mondták, hogy 14 évesen inkább csak többet mozogjak és ne fogyózzak, de mégis próbáljak kevesebbet enni. Próbálom is 2 napja, de valami eszméletlenül éhes vagyok. Reggel 7 órakkor ettem két tojást meg egy fél kiflit 2 pohár víz kiséretében. Aztán suliban már az első négy óra után eléggé éhes voltam, fél 2 kor ebédeltem suliban egy tányér zöldséglevest meg egy kis adag krumplis tésztát,tényleg minimális mennyiségben, 3 pohár vízzel. Aztán hazaértem és nagyon édesség ehetnékem is van( bár azt már nagyából letudom küzdeni), de ami még rosszabb, hogy nagyon éhes vagyok. Futnom is kéne menni, de így nincs túl sok energiám hozzá+tanulni is kell( amúgy is utálok futnixD). Szerintetek ez normális, hogy éhes vagyok és mennyek futni, hogy még több kalória égjen? Ja és ha már futok kb hány percig fussak?
2011. márc. 29. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

Először is gondolkodj el kicsit azon,miért lehetsz éhes.

De ha nem megy,akkor megmagyarázom.

14 éves vagy, fejlődő szervezet. Ilyenkor a tested változik.

Azzal,hogy éhezteted magad, két dolgot fogsz elérni: tönkremegy a gyomrod,ami rövidtávon is gáz,hosszútávon meg még gázabb. Azzal pedig,hogy koplalsz,ilyen kifliken meg vízen élsz,annyit fogsz majd eredményként elérni,hogy az éhség miatt még többet kajálsz,és kétszer annyit szedsz vissza. Lehetne annyi eszed,hogy nem az étel mennyiségén,hanem a minőségén változtatsz. Ilyesmivel,hogy nem eszel,ne játssz,főleg ne 14 évesen,mert nagyon kicseszhetsz magaddal. A sanyargatás nem csak a testednek árt,a lelkednek is.

Pl.ha több gyümölcsöt,zöldséget eszel,és naponta ötször, kényelmes,normális adagokat,és e mellé mondjuk táncolsz vagy kocogsz hetente 3-4 alkalommal, akkor biztos,hogy elindul egy folyamat,aminek során izmosodsz,esetleg fogysz is. De így,hogy nem eszel eleget,a szervezeted kiég,és amikor megeszel majd egy tisztességes adagot,kétszer annyit hízol vissza.A fogyást is lehet okosan csinálni,de neked 14 évesen nem fogyókúra kell vagy diéta,hanem egyszerűen odafigyelés arra,amit eszel és sok mozgás. Bicajozás,tánc,séta,kocogás,ilyenek tök jók,nem feltétlenül kell futnod,ha nem szereted. Gondolkodj egy kicsit...

2011. márc. 29. 15:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Jólvan..köszönöm a választ amúgy nem kell ezért ilyennek lenni.. pont azért tettem fel a kérdést , hogy segítséget kérjek, észrevettem, hogy nem jó ez így, és köszönöm a segítséget.
2011. márc. 29. 15:31
 3/6 anonim ***** válasza:
A diéta baromság!!! Szerintem ne is csodálkozz, hogy éhes maradtál... Fél kifli és 2 db tojás??? Inkább egyél 2 kiflit 2 tojást és valami húskészítményt, talán mellé még egy pohár tejet kakaót. Az ebéded meg semmi!!! Zöldségleves??? Gondolom menzás, tehát tápértéke a nullát közelíti.. A másodikból meg ne keveset egyél, hanem rendesen. Otthon meg még egyél egy kis húst, mert azt hiányolom az étrendedből. A lényeg az, hogy egyél amennyi jólesik, csak ne ilyen műkajákból mint pl csipsz, csoki, édességek, meg cukros üdítők. Persze ebből is ehetsz nyugodtan, csak mértékkel! Még valami ami nagyon fontos: válassz valami sportot amit minden nap űzhetsz vagy legalább hetente négyszer. Lehetőleg olyat amit szeretsz!
2011. márc. 29. 15:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon az utolsónak. Egyépként 164 cm vagyok és 60-61 kiló..nem sokat kellene fogynom de mégis kéne.
2011. márc. 29. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok,és nem bántani akartalak,félre ne értsd,de hülyeségnek tartom ezt az egész fogyás dolgot. Nagyon fiatal vagy még ehhez,gondolom nem orvosi előírás volt,hogy lefogyj,csak te látod magad esetleg többnek,mint ami vagy...szerintem is jobb odafigyelni,hogy mit eszel,plusz annyit mozogni,amennyit csak tudsz,és hidd el,nyárra tuti alakod lesz! :)
2011. márc. 29. 16:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy kicsit hülyeség csak elégéé zavar hogy a suliban mindenkinek" tökéletes alakja van" csak ugye nekem van némi feleslegem, és szeretném ha én is csinos lennék:) Megfogadom a tanácsokat és többet mozgok, amennyit csak tudok úgyis itt a jóidő:D
2011. márc. 29. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!