Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elmagyarázná ezt nekem valaki?

Elmagyarázná ezt nekem valaki?

Figyelt kérdés

Miért kell napi 5x keveset enni,miért nem jó,ha napi 1x eszem sokat?

Pl.,ha reggeli szendvics,tízórai narancs,ebéd saláta,uzsonna joghurt és a vacsora csirkemell lenne,akkor miért nem jó az,ha ezt mind egyszerre eszem meg pl.délben? Kalóriamennyiség ugyanannyi.

2011. márc. 21. 17:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha egyszerre eszed meg, sokkal jobban hizlal, mint ha elosztod.

Napi egyszeri étkezéssel éhezel, el kezd raktározni majd a szervezeted.

Ráadásul délben? Nagyon oda kell figyelni,hogy mit eszel és mikor.

2011. márc. 21. 18:01
 2/3 Krisz85 ***** válasza:

Hogy tudományosan is választ kapj, kedes kérdező azért mert:

Van a testedben egy olyan szerv, hogy hasnyálmirigy, ez termeli az egyik leginkább katabolikus hormont, az inzulint, ami tápanyagot szállítja a véráramon keresztül az izmokba, agyba és ahova még szükség van, pl májba. Namármost, beteszed a kaját a szádba, elkezded rágni, az emésztőenzimek szépen lebontják alkotórészeire a táplálékot, majd szépen az inzulin elszállítja azokat, (ez persze ennél sokkal bonyolultam, most nagy vonalakban írom), tehát az inzulin viszi a tápanyagot glikogén formájában. Vegyünk három helyet ahová viszi, a legtöbbet az izmokba, aztán a májba és a véráramban is marad. Oda tárolja az energiát ahol hiány van, pl. edzel, akkor elhasználod a szénhdirátokat az izmokból, akkor az inzulin oda fogja vinni a tápanyagot és oda tölti be úgymond. Namármost igen ám, de mi van, ha nem edzettél semmit és az izmaidban a tápanyagszint csurig van töltve?! Akkor hova vigye az inzulin a napi 1x sok kajából származó tápanyagot?! Hát igen, a májba vinni, de oda nem tudja, mivel az is tele van, aztán a véráramba, de már az is, akkor egy hely marad, szépen rakja be testzsírba, ezt nevezzük hízásnak. Nyilván mivel pl. egy nap csak egyszer eszel, ezért valamelyest ürül edzés nélkül is az izmaid üzemanyagraktára, de a gond az, hogy ez nem oly mértékű mintha edzenél, vagy ha igen, a napi egyszer baromi sok kalória bevitele biztosan több, mint amennyit az izmod el bír raktározni, ezért a többlet megy szépen testzsírba. Ezt nevezzük hízásnak. Tehát ha az össz kalóriát egyben, egyszerre viszed be, akkor a sok felesleges kalóriát a tested, anyagcsere ide, anyagcsere oda zsírként fogja elraktározni, ebben szinte biztos lehetsz.

2011. márc. 21. 18:20
 3/3 Krisz85 ***** válasza:
Bocs, elírtam, anabolikus hormont, nem katabolikus!!!
2011. márc. 21. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!