Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha a napi alapanyagcsere...

Ha a napi alapanyagcsere igenyem 1780 kcal es a napi energiaszusekgletem 2700 kcal, akkor a 2700 hozzaadodik az 1780-hoz (tehat 4480) vagy az ossz kaloriobevitelem 2700 kcal?

Figyelt kérdés
A fogyashoz a 920 kcal kulonnbseget kell lemozogjam?Vagy hogy is van ez akkor?
2011. márc. 21. 11:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Huhh, itt nagy a kavarodás:)

Én így tudom:

- az alapanyagcsere igény azt jelenti, hogy ennyi kalóriát kell ahhoz bevinned, hogy ha egésznap csak fekszel és levegőt veszel, akkor is eléldegélj...

- energiaszükségleted pedig azért nagyobb, mert az egyéb, napközben végzett mozgásokat is fedeznie kell vmiből a szervezetednek (pl. edzés, fizikai munka, stb)

Semmiképpen sem adódik hozzá, hanem ennyire egészül ki az alapanyagcsere szükségleted.

Tehát az össz kcal beviteled 2700/nap.

2011. márc. 21. 11:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy az első mondja, az rendben van. Annyit fűznék hozzá, hogy ilyen 900-1000 kcallal ne csökkentsd a mennyiséget, ez butaság volna. Kb napi energiaszükségleted -500-700 kcal, s ezzel szép fokozatosan fogsz fogyni (kb havi 2-3 kg). Persze nagyban számít, hogy miből épül fel az a 2000-2200 kcal, amit beviszel (csökkentett ch mennyiség, növelt fehérje!), és heti 2-3 óra mozgás azért legyen meg. Ahogy fogysz, mindig át kell számolni a szükséges bevitelt, s megfelelően csökkenteni, pl. 1 hónap múlva már - 20 gramm ch-t csökkenthetsz. Ha bármilyen segítségre van szükséged az étkezéssel kapcsolatban, írj rám nyugodtan.
2011. márc. 21. 11:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.
2011. márc. 21. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!