Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy álljak le újra az édesség...

Hogy álljak le újra az édességgel?

Figyelt kérdés

Hónapok óta nem ettem csokit és édességet, erre az elmúlt 3 napban muszáj volt(vendégségben voltam és nagyjából lehetetlen volt visszautasítani, a háziasszonynál ez egyenlő lett volna egy vérig sértéssel), ezért egyik nap meg kellett ennem pár Raffaellot, következő nap egy mini adag mákosgubát, tegnap meg egy kis szelet csokitortát a szülinapján... Nem kívántam először, de muszáj volt, nem akartam balhét, sértődést vagy gyanakvást, hánytatni meg nem fogom magam:/ A baj csak az, hogy azóta állatira kívánom az édességet. Hogy álljak vissza? Tartsak tisztítókúrát és megint próbáljak meg rá se nézni az édességekre, vagy hatásosabb, ha pár napig minden nap beviszek belőle valamennyit, minden nap egy kicsivel kevesebbet és a végén már semmit? Melyik módszerrel könnyebb? Nem akarok "így maradni", de azt sem, hogy két nap után feltépjem a hűtőt, mert nem bírom megállni... Aki járt már így, segítsen légyszi! L/16

(Ja és ne írogasson senki olyasmit, hogy beteg vagyok, vagy hogy ássam el magam, ha ez a legnagyobb problémám, akin volt már túlsúly és fogyókúrázott már hosszasan, állati keményen, az tudja, miről beszélek, és elsősorban hozzájuk szól a kérdés!)

2011. márc. 6. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Én rágóval bírom ki édesség nélkül! Van, hogy egy nap elmegy egy egész csomag Orbit, de tutira nem eszem más édességet. (ja meg persze gyümölcsöt) :)
2011. márc. 6. 22:39
 2/8 A kérdező kommentje:
húú, ez eszembe sem jutott, pedig régen sokszor csináltam... Köszi szépen!!:)
2011. márc. 6. 22:42
 3/8 anonim válasza:

Szia! Én is hasonlóan voltam, egy ültő helyemben képes voltam felfalni több tábla csokit meg hasonlók, aztán egy orvosi vizsgálat alkalmával kiderült hogy hajlamos vagyok a cukorbetegségre, úgyhogy attól a perctől fogva, ahogy ezt a doki kimondta, minden átmenet nélkül mindent amiben cukor volt ott kellet hagynom. (képzelheted milyen képpel ettem meg aznap a szilvás gombócot.. kizárólag nekem, cukor nélkül csinálva...) fél évig nem ettem semmi cukrosat, csak ilyen édesítőszeres izéket. Szerintem ha van elég lelki erőd hogy visszatartsd magad, akkor próbáld ki azt amit én, most már ugye szabad egyek bármit, viszont amikor már megint keresnék valami édességet, bevillan, hogy hoppá, lehet hogy cukorbeteg leszel, ha így folytatod? ugye nem akarod? (több cukorbeteg ismerősöm van, és a családban is volt) és ettől a gondolattól máris elmegy a kedvem az édességtől. Szerintem ez elég hatékony módszer :) Ajánlom neked is, és ha ez nem lenne elég elriasztó, akkor gondolj olyanokra, hogyha nem veszik észre a cukorbetegséget időben, akkor megvakulhatsz, és hasonló borzalmas dolgok. -nem akartalak megijeszteni, de néha muszáj 'megerőszakoljuk' magunkat :) sok sikert!

L/16

2011. márc. 6. 22:44
 4/8 anonim válasza:
ja és ha fogyózni szeretnél, akkor van egy tutira bevált trükk :), egy por és azt kell inni napi 2x és délben ehetsz valami nyúlnak való levest :) ez csomó ismerősömnél bevált, és azért jó, mert megvan benne a szükséges tápanyag, szóval ilyen értelemben nem fogsz koplalni! de nem tudom ide leírni, mert kiírja nekem hogy a "jogi tulajdonos nem engedélyezi ennek a szónak a leírását a honlapon" nénikéd.. szóval írd be a Google-ba hogy "fogyókúra laura" és az első lesz az :)
2011. márc. 6. 22:48
 5/8 anonim válasza:

nekem is a rago segitett, de azt se kene tulzasba vinni, hisz sok benne a cukor, de ha cukormentes, akkor is tutira van benne vm karosito anyag. persze miben nincs? amugy sajnos az edesseg marcsak ilyen. vegre nem kivanod, de ha eszel, a szervezeted azonnal rakap, es kivanni fogod utana. legalabbis en is igy vagyok vele. nagyon nehez ezzel megbirkozni, mar vagy 10 eve probalom, hehe! sokszor osszejon :) amugy ez valoszinuleg attol van, h a csoki, ill edessegek nagy glikemias indexszel rendelkeznek, azaz

a vercukorszint gyorsan megemelkedik evesuk utan, de ilyenkor hamar le is zuhan, ezaltal egy gyors fixre vagyika szervezet, azaz meg tobbet akar belole. ez egy olyan elmelet, amiben en hiszek. utana lehet nezni a neten, ha erdekel. szerintem a port csak akkor szedd, ha eloszor is van ra penzed, masodszor pedig, ha tudod, h kibirod etkezes nelkul (ok, egyszer lehet mellette enni). en elhiszem, h hasznal, nekem is van bnom, aki eskuszik ra, de en szemely szerint nem tartom normalisnak, h etel helyett vm port iszik az ember. raadasul nem kivitelezheto hosszu tavon. tobbnyire anyagi okokbol, de amugy sem, hisz eleted vegeig nem akarsz egy jokis kiados reggelit enni, vagy jokis vacsit enni? velemnyem szerint inkabb az a jo fogyokura, ami nem is fogyokura, hanem eletmod, tehat egeszseges etkezes mertekletesen. amit eleted vegeig meg tudsz tartani, hiszen nincsenek benne szoros megkotesek. ha nagyjabol egeszsegesen eszel, akkor egyszer ketszer lehet "bunozni" csak nem kell belole rendszert csinalni. amugy ha igy eszel, nem is fogod kivanni az egeszsegtelen dolgokat altalaban, ha neha becsuszik, akkor meg ragogumi, sok viz, esetleg egy gyumolcsnap..

2011. márc. 7. 00:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Tictac, rágó :)

Amúgy nálam nem jött be az, hogy napi 1 kis kocka megengedett. Akkor tudatosan emlékeztem az ízére és bennem maradt, kívántam.. én teljesen száműztem kb 3-4 hónapra az életemből.

Ma már nyugodtan meg tudok enni 1-2 kockát anélkül, hogy utána fel akarnám falni a táblát is.

2011. márc. 7. 05:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig is megengedted volna magadnak heti egyszer az édességget, akkor nem fajult volna ideág a dolog szerintem. Nekem minden héten van egy nap, mikor megengedek magamnak valami édességet, persze ne egy tábla csokira gondoljunk :D. Egy szelet csokit, egy túrórudit vagy egy szelet sütit szoktam megengedni. Beleszámolom a kalória (ch, fehérje, zsír) szükségletembe, s tudom, hogy belefér, így probléma sincs belőle. Szerintem minden hétre engedj meg magadnak valamit, ennyi kompromisszum kell :). Egyébként meg nem hangzik óriási mennyiségnek, amit megengettél, tehát plusz mozgás is megoldja, hogy nem kell ezen keseregned :). 3 hónap alatt úgy ment le 11 kg, hogy minden hétre megengedtem magamnak valamit, így soha nem éreztem azt, hogy húde magamba tömnék ezt-azt. Meg ugye sokat számít, hogyan étkezel, ha minden szükséges dolgot megadsz a szervezetednek, akkor nem lesz ilyen.
2011. márc. 7. 08:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is rágózz, és mellette kösd le magad. Ne legyen egy szabad perced sem 2-3 napig, ha kell, menj le a boltba és egyesével hordd fel a dolgokat, takaríts (legalább a szüleidnél is kapsz 1-2 jó pontot), és hidd el, hamar elmúlik. Ha mindig csinálsz valami tartalmasat, akkor nem fog eszedbe jutni.
2011. márc. 7. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!