Ez intervallumos futás voolt? Hatzékony vt a mai edzésem? SEGÍTS
Figyelt kérdés
173 cm 59kg lány. 54 kiló szeretnék lefogyni. eddig is jártam kondi terembe, de most kipróbáltam ezt az intervallumos futást:
20 perc futás: 5 perc bevezető aztán 10 percig cserés(5-5 prc ( 1 percig 13-as fokozaton, 1 percig 7.5 ös fokozaton) aztán 5 perc levezető(270 kalória). ez után 10 perc taposás(100 kaloria) aztán 20 perc gyaloglás ( olyan hegymásósan ) a végén megint futottam 3 percet kb ?!?! hatékony volt ? ez intervallumos futásnak számít ? jól csináltam ?
2011. márc. 4. 14:18
1/3 A kérdező kommentje:
az utolsó hegymászásos gyaloglás is 200 kalória volt
2011. márc. 4. 14:46
2/3 anonim válasza:
ezekhez az edzőtermi dolgokhoz nem sokat értek, de: az intervallumozás akkor és csak abban az értelemben hasznos, ha tényleg rendesen váltogatod a gyors és lassú szakaszokat, és a gyors szakaszban olyan erőbedobással futsz (v. mozogsz), hogy pont kibírd azt az egy percet lihegve, és a végén majd' összeesel. a lassút pedig addig csinálod, amíg nagyjából egyenletes nem lesz a szívverésed.
3/3 anonim válasza:
Hasonlót írtam volna, mint az első, így csak folytatom mással: felejtsd el az elégetett kalória figyelését, elsőként azért, mert ez soha sem pontos, másodszor, ha olvastál az intervallum edzésről, tudhatod, hogy a következő 24 órában felpörgeti az anyagcseréd, több kalóriát égetsz el, így nem az a kalória mennyiség számít, amit a kijelző mutat, hanem amit utána égetsz el :). Egyébként igen, az elv jó, a fokozatokhoz nem tudok hozzászólni, hisz nem futottam soha gépen, az első már leírta mi a lényeg, meg ezt már máshol is megválaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!