A sült burgonya miért több kalória mint a főtt?
Tegyük fel, hogy nem zsírban olajban sütöm hanem simán. Maximum víz távozik belőle.Szóval nem értem.
Egyetlen logikus gondolatnak az tűnik, hogy vizet veszít ezáltal kisebb lesz a tömege és 100 gramm termékben több kalória "marad".
Vagy a táblázatok írói valamilyen mekis undormányt vettek számításba...
hát ilyenről még nem hallottam,hogy sült krumpli olaj nélkül.
valószínűleg a táblázat készítői sem az olaj nélküli krumplira gondoltak.
a sult burgonya vagy olajban sult, ez ugrik be altalaban az embernek.
en pl hajaban sutom a lerben es akkor ugyanannyi kcal van benne mint a nyersben v fottben, m a fott burgonyaban sem lesz semmi tobb csak viz, ami =0
Hejaban sult burgonya, amit a sutoben kell elkesziteni, ez nagyon egeszseges,
viszont amikor a kal. beszelnek, akkor mar a olajban sultre gondolnak.
Szerintem azért lehet, mert az sütőben süthető sültkrumpli (továbbiakban sss) is elő van sütve, és szerintem olajban.
Ezért ennek nem annyi a kalóriatartalma, mint a klasszikus olajosnak, de azért van benne.
Szerintem ez lehet...
Továbbiakban sss XD
ha még használtad volna 20szor akkor oké de így, hogy odaírtad több karaktert nyomogattál mint ha nem tetted volna:D
Amúgy gondolom csak poén volt! Annak jó:p
Elsőnek: felvágom a krumplit akár hámozás nélkül és egy tepsibe olaj zsír nélkül megpirítod. Végén max pirospaprikát raksz rá. Csodálom, hogy még nem hallottál ilyesmiről:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!