Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexiás vagyok? Pszichológus...

Anorexiás vagyok? Pszichológushoz is vittek már de én nem véltem úgy hogy az lennék.

Figyelt kérdés
Azért fordultam ide, mert a barátaimtól nem merek rákérdezni mert tartok tőle, hogy azt válaszolnák a kérdésere hogy nem mert túlsúlyos vagyok hozzá.Nagyon sokat fogytam eddig több mint 25 kilótól szabadultam meg úgy hogy nem ettem bulimiás voltam. Most már odáig "fajultak" a dolgok, hogy nem merek nagyon semmit enni nehogy elhízzak tőle és naponta egyszer eszem de már azt is kezdem soknak találni. Folyton nézegetem magam a tükörben hogy mennyire vagyok kövér.
2011. febr. 13. 02:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"szóval fogyjál még, ha akarsz, de úgy, hogy olyan ételeket eszel, amik egészségesek, sok zóldséget, csirke és pulykahúst, a disznót felejtsd el, ne egyél rizst és krumplit, hanem zöldséggel edd a fehérjét. sztornó a kenyeret, a tésztát, és a cukrot minden formában. gyümölcs mehet, napi 2-3-4 liter víz vagy gyumolcstea (édesites nelkul, edesitö se!), mellette mozogj hetente 3 szor 4 szer, és meglátod jó lesz, nem leszel punnyadék sem. sok sikert."

Kedves kérdező! Először is ne vedd figyelembe azt általam idézőjelbe tett hozzászólást és az ehhez hasonló megnyilvánulásokat. Nem véletlenül alakult ki úgy a szervezetünk, hogy mindenféle tápanyagra szükségünk legyen. Az egy dolog, hogy manapság egyre kevesebbet mozgunk és EZÉRT egyre több az elhízott ember, de ebből nem következik egyenesen az, hogy le kéne mondani a zsírról és a szénhidrátról. Tekints vissza kicsit korábbra, amikor az emberek éjt nappallá téve dolgoztak a földeken a megélhetésért: rendkívül zsírosan főztek, mivel a szervezet maximálisan felhasználta azt az energiát, amit bevittek az étellel. Szükségük volt erre, különben nem bírták volna a fizikai munkát. Ha megnézed a mai világban is magasabb szénhidrát, illetve zsírtartalmú ételeket fogyasztanak azok, akik kemény fizikai munkát végeznek. A lényeg lényege, hogy nyugodtan ehetsz, sőt enned kell nehezebb ételeket is, mert a szervezetednek szüksége van rá. Nem véletlenül beszélünk evolúcióról. Ha az őseink növényen éltek volna, mi valószínűleg nem lennénk. Nem négy gyomrunk van, mint a kérődző növényevőknek, és nem rendelkezünk redős zápfogakkal sem. Nem kell 3 kiló zsírszalonnát megenni, és nem lesz probléma. Sportolj, mozogj rendszeresen! Sétálj sokat! Ha van kutyusod, mászkálj el vele! Lassan itt a tavasz, ülj kerékpárra! Még valami, ami nagyon fontos: felejtsd el a mérleget, ugyanis ha nekiállsz sportolni, és fejlődik az izomzatod, nehezebb leszel. (Az izomzat ugye nehezebb, mint a zsír.) Inkább vedd elő a mérőszalagot. Hidd el, jobb barátod lesz, mint a mérleg.:)

2011. febr. 13. 10:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Elsőként is köszönöm mindenki válaszát. Az a baj hogy nem tudok változtatni rajta mert egyszerűen csak úgy látom magam hogy kövér vagyok. és fogynom kell. Húst pedig semmilyen mértékben nem eszek mert vegetáriánus vagyok. nagyon ritka hogy húst eszek. Fél évente 1 szelet felvágott maximum.
2011. febr. 13. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Erre a legegyszerűbb megoldás, ha egy barátod titokban kicseréli nálad a tükröt egy olyanra, ami enyhén keskenyít ;)
2011. febr. 13. 21:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Tegnapi 7:26-os vagyok.

Nem vagy reménytelen, csak nem fogtad fel, amit írtunk.

Gyanítom, hogy arra lenne szükséged, hogy ismeretlenek helyett ismerősök, barátok vágják az arcodba elég keményen, hogy hogy nézel ki. Talán az helyre tenne.

Viszont nem írtad, hogy milyen magassághoz, milyen súly társul...

Nem azért kellene, egyél, mert éhes vagy, hanem mert a szervezeted le fog épülni, jönnek szép sorban a betegségek, kelések, fogromlás...

Milyen szép leszel vékonyan (csinosan??????) rothadó fogakkal, mert kalciumhiányos vagy, vagy vérszegényen, vagy egyéb nyavalyákkal, krónikus fáradtsággal, száraz hajjal, berepedezett szájjal, elmaradt mensessel, betöredezett körmökkel, és a belső szerveidről még nem is beszéltem...

Mert ez következik, szép lassan...

2011. febr. 14. 07:49
 15/15 A kérdező kommentje:
kb. 175 centi 60 kiló.
2011. febr. 15. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!