Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ideje lenne elkezdi egészséges...

Ideje lenne elkezdi egészségesebben élni. De hogy?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok. 170 cm. 74 kg. hát igen. súlyom alapján egy hájpacni. de igazából nem. ha meg lehetne határozni a súlyomból minimum 5 kg izom. a többi viszont nem az. a testemen a zsír/háj eloszlik és így maximum 60 kg-nak nézek ki. de én nem 60-nak akarok kinézni és végkép nem 74 kg-am akarok lenni hanem minimum 50 kg. 100%-osan elhatároztam hogy elkezdek rendesen étkezni. valamennyit tudok is ezekről a dolgokról, de nem eleget. gondolom itt sok a tapasztalt ember és segíthet.

nem akarom az egész tini életem ha lehet így hívni kövéren megélni. szeretnék és akarok vékony/csinos lenni.

mint említettem vannak dolgok amiket tudok a dologról. pl. sok folyadékot kell inni. azt hogy miért azt nem tudom talán méregtelenítés miatt vagy nemtudom. tudom hogy a cukrot inkább kerülni kell és a fehér kenyeret. egyikkel sincs baj mert fehér kenyeret nem szoktam enni csak teljes kiörlésűt a cukor ... arról lemondok.

de nekem annyi bajom van az egészel hogy nem akarom hogy a szüleimnek külön főzőcskéznie keljen. ezt nem tudom hogy-hogy lehet megoldani de remélem meglehet. teljesen határozott vagyok és készen állok rá hogy életmódot váltsak.

kérem aki tud segíteni segítsen. nagyon fontos lenne.

előre is köszönöm. :)

nem kifogás ként de a súlyom nem saját magam miatt jött így össze. ugyanis volt egy műtétem és a kórházba töltött hónapok alatt teljesen lefogytam. majd mikor hazaengedtek elszabadult a pokol. de ez nem kifogás.

doktornál is voltam kivizsgáláson és teljesen egészséges vagyok. :)

2011. jan. 25. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:

170 cm-hez max 50 kilo? te már hülye vagy.. 56-59 kg-nak kellene lenned

amúgy meg kezd el sportolni valamit, nem kell itt koplalni

2011. jan. 25. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell itt külön főzőcskézni. Ha együtt kajáltok a családdal, akkor egyél féladagot. De nem hiszem, hogy ha megkéred, hogy csináljanak pl grillezett csirkemellet, halat, vagy ilyen egészségesebb, "fogyisabb" kajákat, egyszer-egyszer nem tennének a kedvedre.

Emellett sportolj; menj el futni, táncolj, aerobik...

Ja, és ha pl mentek vásárolni, a csokika és chipsecske helyett kérj sajtot, gyümölcsöket, zöldségeket, túrót. Szénhidrátot délelőtt, fehérjét délután.

Ennyi az egész:)

2011. jan. 26. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:

jól írták előttem

teljes kiőrlésű kenyeret amúgy is eszel szóval már okés, abból tudsz reggelire szendvicset készíteni

ebédre normál adag nem kell itt külön gondolni arra h lehetettlen, rizs, krumpli mehet nyugodtan egy tál főzelék hozzá vmilyen husi, hal, tojás ilyesmik

vacsorára megpróbálsz enni inkább zöldségeket, gyümölcsöt, tejterméket(túrót, kefírt)

nem olyan drasztikus nehogy azt gondold, meg lehet oldani úgyis hogy egész nap nem salátát rágcsálsz, és jól is laksz

nagyon fiatal vagy még nem kell koplalni, főleg nem 50kg lefogyni

kerüld a csoki, chips, üdítők és társaikat és ennyi

ja és mozogj is mellé

2011. jan. 26. 10:27
 4/4 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm. :) sokat segítettetek. :)
2011. jan. 26. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!