70kg vagyok (170cm), és úgy döntöttem h felhagyok az ultrahatásos villámdiétákkal. Hosszú időt adok magamnak a kgok leadásához, kb 5hónapot. Szeritnetek ez túl lassú, reálisan gyorsabban is le lehet adni ezt, nem drasztikus módszerekkel?
Óóó, végre valaki, aki értelmesen felfogja a dolog lényegét!
Egyébként le lehet adni, csak nem érdemes.
Tehát a havi két kiló NEM lassú. Még akár gyorsnak is mondható. Na most fognak lepontozni a villámhívők :-) Szóval a szervezet számára igazából a havi 1 kilogramm csökkenés lenne az ideális, és a könnyen tartható.
Teljesen jól gondolkodsz, csináld csak, így tovább! :-)
Nagyon bölcsen gondolkozol! Gratula.
A fogyás viszont nem megy matematikai kiszámíthatósággal. Lesz, amikor begyorsul, és lesznek hetek(!!!) amikor meg sem mozdul a mérleg-ilyenkor a test makacskodik, de ha kitartó vagy, újra beindul a fogyás.:)
Kardioedzést nem arra találták ki, hogy fogyjál- bár szerintem egyre gondolunk, csak sokan összekverik a neveket.
Tehát.
Kardi=szívizom erősítése. Rövid ideig tartó, sokszor ismétlődő, nagy intenzitású mozgást jelent a maximálishoz közelítő pulzusszámmal. Mondjuk 1 perc sprintfutás, 20 mp séta ismételgetése kardiofeladat.
Aerob- ami a fogyásra való, mint a nevében is látod a "levegő hasznosításán", azaz a sok oxigén felvételén alapuló edzés. Hosszú ideig, 1-2 órán át végzett monoton mozgásforma, (csigalassú kocogás)amely visszafogott pulzusszámot igényel. Ekkor nem lihegsz túlságosan, tehát az oxigénnek van ideje a testedben hasznosulni. Enélkül nincs zsírégetés.
Az edzések első fél órájában amúgy is csak a vércukrot bontja a test, a zsírtartalékokhoz csak eztán nyúl hozzá.
Egy igazi zsírégető edzés akár 2 óráig is eltart.
Sok sikert és kitartást az elhatározásodhoz! :)
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, örülök h hasonlóan látjuk ezt a kérdést.
Második válaszolónak:
Örülüök h kicsit kitértél erre az aerob és cardio dologra mert bevallom nem igazán tudtam v értettem eddig a különbséget. És ha már te ezt igy tudod, akkor lehet h ki kérném a véleményedet az én kis edzéstervemröl, vagy akkor megmondanád h tulkép. én melyiket is csinálom.
Heti 1x squasholok egy barátommal(ezt nagyon csípem mert végre játék, és nemcsak jajj már csak 2kilcsi).
Heti 3x: kickbox-aerobic, step-aerobic, zsírégető aerobic, futógépen való edzés(11km/h 2km, utána pár100 m séta, megint 11km/h 1km, megint kis séta, ujra 10-11km/h futás, kis séta, és végül levezetö fél km 8-9km/hval és a levezetö séta, ez ált. olyan 6-6,5km szokott lenni összesen és 50-55perc), vagy esetleg ellipsztréner(de az ritkán, és azon is olyan 50percet, vagy ha felszabadul egy futógép átpártolok)
A hét maradék napjain ha van eröm(erre még jobban rá kell birnom magam): kb3/4óra hullahopp(egy bizonyos magic hoop nevü karikával :D)
Bocs, kicsit részletes lett.
Kellemes estét mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!