Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriazavar. Hány kcal...

Kalóriazavar. Hány kcal lehetett az ebédem?

Figyelt kérdés

álatlában boldogulok, de most valahogy nem. kész főzelékeknél adagokat írnak, nekem meg fogalmam sincs, hogy mennyi egy adag. szóval a kérdésem a következő. az ebédem úgy nézett ki, hogy

- egy merőkanál krumplifőzelék, ami nagyon híg volt, inkább leveses

- egy szelet (tenyérnyi) bolti panirozott pulykamell (tudjátok, ilyen zacskós, és ez valódi, nem ez a darált marhaság), viszont nem olajban sütöttem, hanem bedobtam a mikróba 5 percre mindenféle hozzáadott dolog nélkül.

ez nagyjából hány kcal lehet?

2011. jan. 11. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan 3-400 kalória, attól függően hogy milyen vastag volt a hús, és mekkor a merőkanál. Ha kalóriát számolsz akkor vegyél egy grammos mérleget, és mérj le mindent. Úgy könnyen megnézheted mi mennyi. A husis zacskón is biztos rajta van a kalóriaérték, és akkor csak számolni kell ha tudod hány dkg volt a hús amit megettél. Főzeléknél kb 2 dl egy adag.

A krumplifőzelék kalóriában elég húzós, mert kb 2-3 szem pici krumpli 10 dkg, ami 92 kalória, + a tejföl is kalóriadús, a rántáshoz használt olajból egy kiskanálnyi 50 kalória, a lisztből egyevőkanálnyi szintén 40-50 kalória, szóval nem egy fogyókúrás kaja, sajnos, mert imádom. :)

2011. jan. 11. 18:53
 2/3 A kérdező kommentje:
bizony nem fogyis kaja :)) dehát mellette ma alig ettem, csak almát meg abonettet, szóval szerintem jó ez így. meghát csak egy merőkanál, amúgy lazán meg tudtam volna enni 3x ennyit :D azért nem méricskélek soha, mert csak nagyjából lövöm be, hogy hol járok kalóriában. köszi a válaszod :) a zacskót kidobtam már rég, mert dobozba tettem át (jobban elfér minden így a fagyóban).
2011. jan. 11. 19:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Értem. Én vezetek egy füzetet. Mikor főzök akkor leírom miből mennyit raktam a kajába és kiszámolom a kalóriát. Így legközelebb már nem kell. Lassan minden kaja meglesz.:)
2011. jan. 11. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!