Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez így megfelel, vélemények,...

Ez így megfelel, vélemények, tanácsok, tippek?

Figyelt kérdés

Súlyt tartok, de a hét elejefelé nem éreztem jól magam, nem tudtam edzésre menni, meg most így újévtől csak heti 1 teniszedzésem van (1 óra :S), és azt épp kihagytam.

Ma elmentem korizni 1 óra 40 percet koriztam a haverokkal kb. (2 órán át voltunk kinn és kb. csak 20 percet büfébe, és nagyon keveset álltunk le amúgy szal szinte az 1 óra 40 percet végigkoriztuk.) + 30 perc séta a pályáig ( hazafele apu hozott haza) Meg tegnap sétáltam 1 órát tempósan mert el kellett jutnom a város másik végére és nem volt busz oda :D Ez így elég lesz súlytartásra? Amúgy igyekszem gyalog/busszal menni mindenhová, van heti 2 tesióra de hát az nem sokat ér.

Súlytartó étrendem:

Nem iszom cukros löttyöket, kólát ilyesmit sem még ünnepekkor sem, egyszerűen túl édesek nekem. Alkoholt kb. 2 hetente fogyasztok. Fehér lisztes dolgokat, csokikat, sütiket heti max 1-szer (de gyakoribb a 2hetente 1szer!) fogyasztok: ha elmegyek valahová haverokkal, pl. pizzériába megpróbálok salátát vagy mást választani, ha nem megy akkor eszem csak pizzát, vagy ha szülinapozunk, akkor eszem max. egy vékony szelet sütit, de ennyi.) Régen cukorfüggő voltam, és sikerült leszoknom róla, most már szinte 2hetente ha 1xszer eszem vmi cukrosat.

Mindig teljes kiőrl./rozsos kenyeret eszem, szendvicsnek is azt viszek suliba, sok zöldséggel. Saját magam főzök magamra, nem várhatom el anyutól h a munkája mellett rám is főzzön (általában mindig egyszerű dolog - fehérlisztes -.-' - van itthon: tésztát főz ki, ahhoz jó kis tejszínes szósz - amit utálok -, vagy tejföl cukorral, túróval, vagy szalonnával. Utálom ezeket :S Vagy darafelfújtat, rizsfelfújtat csinál (cukrosak). Másik opció a rizs + pörkölt, amit megint nem eszek meg, mert fehérrizs (csak barnát eszem) és vega vagyok.

Magamnak általában egytálételt csinálok: köles + lencse, barnarizs + lencse/sárgaborsó, szal fehérjekomplettálás megvan, esetleg kis barnakenyeret eszem hozzá és persze az elmaradhatatlan párolt zöldségköret. Néha csak szimplán kölest vagy barnarizst eszem zöldséggel. Olajat nem használok - anyu szerint kéne olívaolaj, van is itthon de úgy nem szeretek azzal főzni :S sosem használom - Így néz ki egy napom:

reggeli: gyümi, rögtön felkelés után, aztán 0,5-1 órával később: tk kenyér + sok nyers zöldség, paradicsom, paprika, uborka, stb + sajt + kefir.

tízi suliban: 1 tk kenyeres szendvics, zöldséggel, sajttal/ha nem vok éhes gyümi.

ebéd: a fentebb leírt egytál valamelyike.

uzsi: nem mindig van, mert nem vagyok éhes. Pár db korpás keksz (max 5 db) szokott lenni, vagy gyümi.

vacsi: tk kenyér + natúr joghurt/kefir + sajt + zöldség.

Sok tejterméket eszem, mert vega vagyok. Tojást nem eszem. Szerintetek ez így elég súlytartáshoz? mennyit kéne mozognom?

17/l

2011. jan. 7. 20:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

7.31: gratu a modellkedéshez :) hm, erősítő gyakorlatokat annyira nem szeretnék végezni, mert így is nagyon látszanak az izmaim - csomót bicajoztam régen, és az összes felesleg lement a combomról és most is látszik mennyire izmos :O szal arra nem akarok erősíteni, max hasra/karra (bár a karomon is eléggé látszik ha befeszítem csak létemre olyan kevés a zsír rajta :D)

Ez így igaz. Csak egészséesen akarok élni, minimális cukor & fehér liszt fogyasztással. Tudom, milyen sz*rokat toltam magamba a fogyim előtt, cukorfüggő voltam, naponta ettem cukrot/sütit, édességet... mekis kaját is hetente, kb. Most már tudom milyen egészségtelenül éltem - és azért voltam kövér.

Amúgy rengeteg pozítív hatása volt, hogy lefogytam: fittebb is lettem, könnyebben veszem a mozgást, edzés alatt nem fáradok el :O szinte meg sem érzem. (ehhez képest míg kövér és lusta voltam 0,5 óra edzéstől elfáradtam) Tegnap koriztam, mint írtam a kérdésembe, kb. 1,5 órát, de most meg sem érzem, pedig tuti izomlázam lenne, ha nem fogytam volna le & mozogtam volna annyit.

Nem cigizek, alkoholt nem viszem túlzásba - sosem iszom le magam a részegségig, csak ameddig jól érzem magam.

2011. jan. 8. 09:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Helyes!Az en labaimon is nagyon latszanak az izmok, foleg ha magassarkut huzok, de nekem es a ferfiaknak is tetsszik:D Most a hasamra es a csipomre koncentralok, olyan nehez az utolso kilokat leadni, elsem hiszem!:)
2011. jan. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!