Hogyan kezdjem el? Nagyon sok súlyfeleslegem van!
Egy 120 kg-os nő, hogyan kezdjen el diétázni?
Mit tegyek? Tanácsokat, tapasztalatokat szeretnék kérni! Étkezéssel és mozgással kapcsolatban is!
Le akarok fogyni!
Köszönöm!!!
Ha az első, legfontosabb lépést már megtetted, azaz eldöntötted, hogy tűzön-vízen átmész a cél érdekében, akkor egy szakembert javasolok. Ha félénk vagy, akkor rengeteg egészséggel és fogyókúrával foglalkozó weboldal van, ahol névtelenül segíthetnek. Persze felejtsd el a csodapirulákat, az nem fog menni.
Én csak ezt az oldalt ismerem, de itt is el lehet indulni a kalóriatáblázatokkal, alapgyakorlatokkal.
Így van ahogy az első írta,dietetikus elsőkörben utána személyi edző. Veszélyes lehet már hirtelen sok felesleget ledobni ilyen súllyal,ezért mindenképp orvosi felügyeletet igényel.
Sok kitartást és erőt kivánok,sikerülni fog ha tényleg akarod!
szia!
én ugyan nem fordultam háziorvoshoz, meg dietetikushoz (talán gyerekként voltam, de semmit nem tudtam meg azon kívül ami most a neten világosan fentvan), viszont csak nemrég tudtam meg, hogy ha a háziorvosodnál jegyezve van a súlyod, és mondjuk leadsz 50 kg-t, és a bőröd megnyúlik, akkor a tb állja a plasztikai műtétedet, ami nem egy elhanyagolható dolog, mert én még közel sem vagyok a végén, majdnem 100ról indultam, és bizony a bőröm kezdi megsínyleni a fogyást, pedig mozgok.
a lényeg, hogy a kezdő súlyod legyen hitelesítve a dokinál, hogy később élsz-e a lehetőséggel az a Te dolgod, majd meglátod :)
ha ráforditasz egy délutánt olvasgatásra, akkor szerintem nagyon jól fel fogod tudni térképezni magadban, hogy milyen a helyes életmód, milyen a helyes fogyókúra, miket érdemes enned, amivel jól lakhatsz, egészséges, és alacsony a kalóriatartalma. ajánlom a túrót, a halat, csirkét, szerintem belefér egy kis vörös husi is néha, grillezve fincsi páccal, hal is jöhet rengeteg! tojást is bátran fogyaszthatsz, ha szereted a gombát, akkor azt is eheted dögivel :)
amikor nincs időm főzőcskézni, én bizony megveszem a zacsis leveseket, krémleveseket, ezeknek az az előnyük, hogy már nem tartalmaznak tartósítót és ízfokozót, és pontosan rá van írva a kalóriatartalma. néhanapján szerintem s.o.s-kajának nagyon jó fogyi idején, egyedül a só miatt nem ajánlott ilyenkor túlzásba vinni. aztán persze jöhetnek a zöldségek, jégsaláta, paradicsom, újhagyma, uborka (csemegeis!), gyümölcsöket is ehetsz, narancs, mandarin és persze az alma is nagyon jó! a banánt kerüld, bár én reggelire simán készítek magamnak banánturmixot (banán+1,5%os tej+botmixer;)).
uzsira vagy tízóraira szoktam venni abonett szendvicset, ez 2 abonett szelet valamilyen krémmel a közepén, kész termék, szerintem a piros csomagolásu nagyon finom, és kevés kcalt tartalmaz, de persze te is elkészítheted magadnak!
nyugodtan ropogtathatsz egy nap egy marék mandulát/diót/mogyorót, nem szabad elfelejteni a zsírokat sem.
mindenképp igyál meg naponta minimum 3 liter bubimentes ásványvizet, eleinte ettől majd jó sokat kell pisilned, de nem baj :) ajánlom még a 100%os paradicsomlevet, laktat, és kevés kalória van benne, elég sokat meg szoktam inni belőle.
a mozgást én a norbi duci tréningekkel kezdtem, és bizony nagyon megizzasztottak :D jó a hangulatok, és nagy súlyfelesleggel is végig lehet csinálni. :)
próbálj változatosan étkezni, mert könnyen rá tudsz unni, ha egy sablont követsz. szerintem már csak amit felsoroltam elég változatos, jó kajákat lehet rittyenteni. és persze ne felejtsd el a húslevest sem :) ehetsz belőle csirkemellet, zöldségeket, és a levében nagyon sok jó antioxidáns van, csak került el a tésztát :)
ha még eszembejut valami, akkor irok, most hirtelen ennyi :) nagyon kellemes fogyit kivánok, egy idő után hidd el, hogy nagyon fogod élvezni :)
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél! :-)
Nem adom fel, most már biztos!
Köszönöm!
tudom ajánlani a zöld teát
minden reggel az étkezések előtt (itt még az ebédre, vacsira gondolok) egy fél órával igyál meg egy csésze zöld teát.
Reggel intenzívebb a hatás, ha reggeli előtt éhgyomorra iszod, szépen kortyolgatva. Akár az ételek kísérő itala is lehet.
Gyorsítja az emésztést, salaktalanít. Csökkenti a daganat kockázatát. És segíti a bőrödet, hogy ne lógjon (ez még bizonyítás alatt áll)
Az étkezések után pedig menjél el mozogni, lehet séta vagy felszaladsz a lépcsőházban 1x.
Kis trükkök, de nekik köszönhetem a lassú tartós fogyást 1.5 kg kb. /hó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!