Kalória számlálásnál, ha a nyers ételt számolom, az úgy jó?
Vagy hogy kell?Pl ha csirkemellet csinálok,110 kcal/100gr,és hozzá adjam az oliva olaj kalóriáját?
Vagy a kész ételnek számoljam a súlyát?Met gondolom főzésnél azért változik a súly is.Nem tudom érthetően irtam e le?
Márpedig fontos pontosan mérni és számolni. Sokan itt rontják el a diétát, mert pl. az a kis panír akár 50-60 kalória is lehet, 4-5 olyen dolog egy nap, és már oda az eredmény.
Mérd le a nyers alapanyagokat, és add össze a kalóriaértéküket. Mikor elkészült, mérd le az egészet, ez lesz az összes kalóriának az alapja, amit a nyersanyagok alapján kiszámoltál. Mielőtt eszel, mérd le az adagot amit megennél, és számold ki az hány kalória, vagy pl. sütinél, egybesülteknél vágd egyenlő részekre, és a teljes kalóriaértéket oszd el a darabok számával, vagy pl főzeléket levest, merőkanállal mérd le mennyi az egész, aztán merőkanalanként tudsz számolni, csak ügyelj hogy kb ugyanannyi tészta, zöldség, stb. kerüljön egy merőkanálnyiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!