Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalória számlálásnál, ha a...

Kalória számlálásnál, ha a nyers ételt számolom, az úgy jó?

Figyelt kérdés

Vagy hogy kell?Pl ha csirkemellet csinálok,110 kcal/100gr,és hozzá adjam az oliva olaj kalóriáját?

Vagy a kész ételnek számoljam a súlyát?Met gondolom főzésnél azért változik a súly is.Nem tudom érthetően irtam e le?

2011. jan. 7. 07:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell ezen ekkorát görcsölni,hisz bárhogy is csinálod soha nem lesz ez egészen pontos csak egy körülbelüli kalória számot kapsz. Mert pl ki tudja megmondani egy kis prézli mennyi kalória .
2011. jan. 7. 08:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nyersen számod össze (sütés előtt, de héja, csont stb. nélkül), mert valószínűleg a nyers alapanyagra vonatkozó adatod van. Sütés-főzés közben megváltozik a víztartalom, minimális mértékben a kalória-tartalom is, de ez utóbbi szerintem közel 0. Ha csak egy adagot főztél és az egészet megeszed, akkor nem kell többet számolnod, ha többet, akkor meg az eredeti kalória-adat és az új súly alapján ki tudod számolni, hogy 100 g-ban mennyi a kalória.
2011. jan. 7. 10:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Márpedig fontos pontosan mérni és számolni. Sokan itt rontják el a diétát, mert pl. az a kis panír akár 50-60 kalória is lehet, 4-5 olyen dolog egy nap, és már oda az eredmény.

Mérd le a nyers alapanyagokat, és add össze a kalóriaértéküket. Mikor elkészült, mérd le az egészet, ez lesz az összes kalóriának az alapja, amit a nyersanyagok alapján kiszámoltál. Mielőtt eszel, mérd le az adagot amit megennél, és számold ki az hány kalória, vagy pl. sütinél, egybesülteknél vágd egyenlő részekre, és a teljes kalóriaértéket oszd el a darabok számával, vagy pl főzeléket levest, merőkanállal mérd le mennyi az egész, aztán merőkanalanként tudsz számolni, csak ügyelj hogy kb ugyanannyi tészta, zöldség, stb. kerüljön egy merőkanálnyiba.

2011. jan. 7. 12:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat!
2011. jan. 7. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!