Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezt akkor én most jól számolom...

Ezt akkor én most jól számolom így? Hogy kell ezt számolni? Jó lenne így?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy a BMR alapanyagcserémhez szükséges kcal tartalom az 1453 kcal.

A testsúlyomnak csökkentéséhez 1493 kcal-t ír az orvosilexikon.

(növeléshez: 1993 kcal)

Nos, ha én megeszek ma 1900 kcal-t, DE ebből lemozgok 600-at, akkor ugye marad 1300 kcal.

Ha ezt így csinálom, akkor visszaesek a fogyókúrás számokba és akkor jónak mondható minden?

Kérlek segítsetek, ez most nagyon fontos!

Amúgy mivel tudok (idő-sport) lemozogni kb. 600 kcal-t?

Én kocogni szoktam, de fogalmam sincs, hogy azzal mennyit viszek le. (170 cm vagyok és 65 kg)

26 L

LÉGYSZI ÍRJATOK!!

A kérdést azért tettem fel, mert sajnos az utóbbi 3 napban ünneplések sorozata volta és nagyon sok kcal-t vittem be. kb 3000/ nap. S sajnos ma lesz az utolsó nap, de ma már nem szándékozom bevinni ennyi energiát. Viszont ha ez így jó, akkor az az 1900 jól esne még pont úgy, hogy ne kelljen másokat irigykedve néznem, hogy ők milyen jókat esznek.

HELP!

TX

2011. okt. 1. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
mi lenne, ha eleve a sportos életmód opciót választanád és akkor nem kéne az okos kis buksidat törni a számokon ;)
2011. okt. 1. 12:08
 2/5 anonim ***** válasza:
2011. okt. 1. 12:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Mi lenne, ha a kérdésre válaszolnátok és nem megjegyzéseket tennétek? Nem vagyok kíváncsi a megjegyzésekre. Normális választ akarok kapni és nem baromságokat. Amúgy meg minden nap kocogok 1-1,5 órát.
2011. okt. 1. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Az orvosi lexikon szerint az a léyneg, hogy meghatározott kalórai szükséges pl. a súlytartáshoz. Akkor ez az, amit naponta be kell vinnie, és ebböl nem kell levonni semmit. AZ úgy nem igaz, hogy x kcalt elhaszlász, és a maradék a napi beviteled - a napi tevékenységed már bele van számolva a kiszámitott mennyiségbe.

Tehát ne foglalkozz azzal, hogy mennyit kell lemozognod - egyszerüen tartsd nagyjából be az elöirt kcal-mennyiséget. Ha netán pár napig túlléped, akkor utána pár napig kicsit kevesebbet fogyassz, és minden rendben lesz.

Az viszont mindenképpen lényeges, hogy sportolj rendszeresen, mert akkor eleve szebben fogysz - nem löttyedt leszel, másrészt meg sok mozgás mellet többet szabad enned, és kevésbé esel kisértésbe, hogy túlzabáld magad (elnézést a fogalmazásért, de igy kifejezöbb)

2011. okt. 1. 13:54
 5/5 anonim ***** válasza:
és hová akarsz fogyni? ennyi sport mellett inkább pár kg izmot kéne híznod, nem fogyni
2011. okt. 1. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!