Nem értem ezt a kcal dolgot! Elmagyarázná valaki?
Szóval 1200 kcal alatt nem szabad kevesebbet enni.
Eszek mondjuk 1500-at. Sportolok, mondjuk -400 kcal.
A többi 1100-zal mi lesz? Nem hinném, hogy ennyi kell a szervezetemnek, hogy működjön..
Vajon ezért nem fogyok, mert sok kcal-t eszek (kb 1300-1500), és csak 400at mozgok le?
(113 kg vagyok)
Tudom, hogy kcal-tól működik minden, de ez nekem olyan soknak tűnik.
Szerintem ezért nem fogyok... Hazaérek suliból, alszok, biciklizek, alszok..
Kb ennyi a napom..
tessék, ki is számoltam, a napi alapanyagcseréd kb 2600 kcal, vagyis ennyit használsz el egy átlagos nap alatt. ha mondjuk 1500 kcal-os diétát csinálsz, persze minél kevesebb, lassan felszívódó szénhidráttal, akkor elméletileg mozgás nélkül is fogynod kell. persze mozogni akkor sem árt, mert csak úgy marad szép feszes a bőröd.
ha pedig ilyen keveset eszel és így sem fogysz, annak 2 oka lehet: sok a gyorsan felszívódó szénhidrát az étrendedben, ami egyből raktározódik, ill főleg este nagy a szénhidrátbeviteled.
ha viszont ezt jól csinálod, akkor túl keveset eszel, a szervezeted túlélő üzemmódba kapcsolt és nem engedi a zsírt.
Kb 1 hónapig fogytam, nem délelőtt eszek ch-t, este fehérjét, kb féladagokat eszek, de nem koplalok, átlagos mennyiséget kb.
3 hete meg se mozdul a mérleg :(
Nem kell belemenni a részletekbe, 1200 kcal alá se mennék, de akkor is elég rossz, hogy elvileg fogynom kéne, mégse fogyok ebből az elefántsúlyból.
Már annyira el vagyok keseredve a súlyom miatt.. :(
a fogyás sosem lineáris, vannak benne ugrások, és van stagnálás is. nem kell feladni, előbb-utóbb csak megmozdul a súlyod :) addig is csinálj mindent úgy, ahogy eddig.
ha szeretnéd mérni a változást, inkább szerezz be egy mérőszalagot és a combodon, fenekeden, csípődön, hasadon mérd a változást. a mozgás során izmosodsz, az izom meg tömegét tekintve sokkal súlyosabb mint a zsír, ezért is lehet stagnálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!