Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem értem ezt a kcal dolgot!...

Nem értem ezt a kcal dolgot! Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés

Szóval 1200 kcal alatt nem szabad kevesebbet enni.

Eszek mondjuk 1500-at. Sportolok, mondjuk -400 kcal.

A többi 1100-zal mi lesz? Nem hinném, hogy ennyi kell a szervezetemnek, hogy működjön..

Vajon ezért nem fogyok, mert sok kcal-t eszek (kb 1300-1500), és csak 400at mozgok le?

(113 kg vagyok)

2011. jan. 4. 16:26
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Ez úgy van hogy nagyjából egy átlag ember óránként átlagosan 60-100 kcal-t fogyaszt el, ha alszik kevesebbet, ha ébren van többet. Akkor is ha nem mozog. Miért mit gondoltál, alapból energia nélkül működik a szervezeted, és csak akkor fogyaszt ha futsz???
2011. jan. 4. 16:33
 2/32 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy kcal-tól működik minden, de ez nekem olyan soknak tűnik.

Szerintem ezért nem fogyok... Hazaérek suliból, alszok, biciklizek, alszok..

Kb ennyi a napom..

2011. jan. 4. 16:34
 3/32 anonim ***** válasza:

[link]

tessék, ki is számoltam, a napi alapanyagcseréd kb 2600 kcal, vagyis ennyit használsz el egy átlagos nap alatt. ha mondjuk 1500 kcal-os diétát csinálsz, persze minél kevesebb, lassan felszívódó szénhidráttal, akkor elméletileg mozgás nélkül is fogynod kell. persze mozogni akkor sem árt, mert csak úgy marad szép feszes a bőröd.

ha pedig ilyen keveset eszel és így sem fogysz, annak 2 oka lehet: sok a gyorsan felszívódó szénhidrát az étrendedben, ami egyből raktározódik, ill főleg este nagy a szénhidrátbeviteled.

ha viszont ezt jól csinálod, akkor túl keveset eszel, a szervezeted túlélő üzemmódba kapcsolt és nem engedi a zsírt.

2011. jan. 4. 16:46
 4/32 A kérdező kommentje:

Kb 1 hónapig fogytam, nem délelőtt eszek ch-t, este fehérjét, kb féladagokat eszek, de nem koplalok, átlagos mennyiséget kb.

3 hete meg se mozdul a mérleg :(

2011. jan. 4. 16:51
 5/32 Saten ‫҉ ***** válasza:
Átlagos 170/65kg-os nőt véve: kcal kell arra, hogy lélegezz, dobogjon szíved, tudj gondolkodni, eméssz stb... ez olyan 200kcal. 800kcal csak arra kell, hogy a 36-37 fokos testhőmérsékletet fent tudd tartani. 200kcal minimum kell, hiszen nem csak alszol egész nap. Ha tehát nem aludnál csak akkor elég lenne kb 1000kcal is. Ha viszont ez alá mész akkor a szervezeted elvon valahonnan ami szervi hibákat okozhat. Ha emellé sportolsz akkor olyan 2100kcal kell, hogy ne megtartsd a tömeged. Ha ebből levonsz 500-at akkor 1600kcal marad vagyis fogyni fogsz. Hadd ne menjek bele teljes részletességgel... lusta vagyok :D
2011. jan. 4. 16:53
 6/32 A kérdező kommentje:

Nem kell belemenni a részletekbe, 1200 kcal alá se mennék, de akkor is elég rossz, hogy elvileg fogynom kéne, mégse fogyok ebből az elefántsúlyból.

Már annyira el vagyok keseredve a súlyom miatt.. :(

2011. jan. 4. 16:55
 7/32 anonim ***** válasza:

a fogyás sosem lineáris, vannak benne ugrások, és van stagnálás is. nem kell feladni, előbb-utóbb csak megmozdul a súlyod :) addig is csinálj mindent úgy, ahogy eddig.

ha szeretnéd mérni a változást, inkább szerezz be egy mérőszalagot és a combodon, fenekeden, csípődön, hasadon mérd a változást. a mozgás során izmosodsz, az izom meg tömegét tekintve sokkal súlyosabb mint a zsír, ezért is lehet stagnálás.

2011. jan. 4. 16:56
 8/32 A kérdező kommentje:
Izmosabb lettem, és a ruháimon is feltűnt, de azért érted az ember azt várná, hogy kb olvadnak a kilók ekkora súlyból, erre 2 hónapja csinálom, és 3 kg ment le, ami kicsit nevetséges...
2011. jan. 4. 16:57
 9/32 Saten ‫҉ ***** válasza:
Most néztem milyen f4szul fogalmaztam :D remélem azért érthető volt
2011. jan. 4. 16:57
 10/32 A kérdező kommentje:
Értettem mindent, és köszi mindenkinek, ment a felpontozás is :)
2011. jan. 4. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!