Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha fogyni szeretnék, akkor...

Ha fogyni szeretnék, akkor tényleg nem ehetek kb semmi olyat, amit igazán szeretek?

Figyelt kérdés

A kalkulátor szerint 1400 kalóriával fogyhatok. Kb 10 éve sportoltam utoljára rendszeresen, most kezdtem újra és nem megy még olyan jól, szerintem alkalmanként max 200 at ha elégetek és azt is max heti háromszor, úgyhogy a sport nem ad hozzá annyit, hogy ennél többet egyek. Alacsony vagyok sajnos. Ebbe viszont kb natúr csirke és saláta levelek férnek bele kis túlzással. Amiket én szeretek (csoki chips gyorskaja stb-n kívül), sajtok, olajos magvak, tészta ételek, pizza, hamburger, magyaros zsíros ételek. Ezek mind sok kalóriák. Ha egészséges irányba akarom vinni, akkor se jön össze, hogy ilyen keveset egyek, mert éhes vagyok. Például a zabkása csak akkor laktak, ha meg van pakolva rendesen dolgokkal, például mogyoróvaj, gyümölcs, ezzel máris 500 kcal körül van, aztán akkor még hol van az ebéd meg a vacsi, amiből az egyik étkezésre többet kéne ennem...

Így hogy lehet lefogyni? A kalóriaszámolás nem elég, mert éhes vagyok, ha betartom...

ma 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, szerintem valamit rosszul állítottál be, 1400 kcal rettentö alacsony, legfeljebb akkor lehet reális, ha max. 150 cm vagy.

Másodszor ha sportolsz, akkor eleve több a kalóriaigényed, ezt hozzá kell még számolni.

Az 1400 kcal sport mellett hygakorlatilag koplalás!

Ezen kívül a kalóriaszámolás lényege, hogy bármit ehetsz, amit szeretsz, csak a mennyiségre kell odafigyelni.

A zabkása meg szerintem értelmetlen dolog, egyél helyette egy szendvicset, sokkal hasznosabb lesz.

ma 18:42
 2/3 Szvatopluk01 válasza:
Ha le akarsz fogyni az sajnos éhséggel jár, idővel majd hozzászokik a szervezeted hogy nem tömöd tele nap mint nap magad szemét kajával és a normális kaják fognak jobban esni. Azt még hozzáteszem hogy az éhségérzet csak egy jel amit a gyomrunk ad az agyunknak és nem egyenlő azzal hogy mennyi ételre van szüksége a szerveretnek. Ennyi erővel megehetnél 10 tábla csokit, pár óra múlva ugyanúgy éhes lennél hiába haladtad bőven túl a napi kalóriaszükségleted.
ma 20:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy kompromisszumokat kell kötni.

Ahogy fentebb írtak, nem kötelező a zabkasa, ehetsz egy kiadós sajtos-sonkás szendvicset főtt tojással.

Ebédre a salátát feldobhatod egy kis sajttal és/vagy valamilyen maggal. A csirkemellet is ér fűszerezni. Magyaros kajában is van, ami diéta szempontjából jobb és itt is lehet zsírszegényebben főzni. A tészta szerintem luxus a diétában, ezzel egyetértek sajnos (ami diétás adag, azzal nem lakok jól), pizza hasonló, szóval ezeket csak ritkán eszem. Hamburgerben a dupla húsos verziókat favorizálom, fehérjebevitel szempontjából szerintem jó.

ma 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!