Ha valaki fogyni szeretne és egészségesen étkezni, de mindenhol azt ajánlják, hogy gyümölcs, zöldség, sovány hús, teljes kiörlésű gabona, hüvelyesek, stb. akkor zsírt, olajat, vagy egyéb zsíradékokat honnan, miből ajánlatos bevinni?
Zsírra szükség van. Szomorú hogy nem ajanlják.
Viszont. Olyan kevés mennyisegben van ra szukseg hlgy alap ember beviszi anelkul hogy kulonosebben odafigyeljen ra. Pl olajos magokban van. Tejben, tojasban sajtban is van. A zsiradekban is van amiben megsutod a hust. A sovanyabb husoknak ami nem csirkemell pl pulyka, szerzesszuz, karaj stb attol meg hogy alacsony zsirtartalmuak van benne zsír. A turóban joghurtban kefirben és tofuban. Illetve ha konkretan barmilyen feldolgozott etelt veszel abban van. Eleg hamar osszejon az ajanlott mennyissg.
Nem tudom mennyi kaloriat eszel es mennyivel fogysz de max 30 energiaszazalek ajanlott zsiradekbol. Pl egy 1600 kcalos etrendben ez 51 gramm. Ha szamoltal valaha makrokat, tudod hogy ez hamar osszejon.
Kb az a szabaly hogy egy etkezeshez fele tanyer zoldseg negyede lassu szenhidrat, negyede feherje es egy huvelykujjnyi zsir. Ha mar megkened a kened sajtkdemmel vagy humusszal, vagy eszel sajtot, vagy a csirkst tejszinesen csinalod mar meg is van. Tehat ugymond direktben nem kell hozzaadni
Az egyes és a kettes is jokat írt, nem tudom miert lettek lepontozva.
Amit még hozzátennék: az okostanyér. Keress ra. Ott is fogod látni hogy vannak zsírforrások.
Ha pedig eddig mindenhol azt hallottad hogy tk kenyer naturan csirkemell sonkaval es zoldseggel, az teves. Vagy legyen tojas, vsgy valami krem, avoakdo, magok, tejtermék stb. Így lesz komplex az étel
"Ami kifejezetten ajánlott, azok a zsíros halak"
Nem kifejezetten ajánlottak. Az elmúlt években elég egyértelműen vizsgált, hogy a nagyobb méretű tengeri halak a szennyezett vizeknek hála fiziológiai szempontból problémás mértékű higanyt, nehézfémet, toxinokat tartalmaznak. Ettől függetlenül nyugodtan tartalmazzon az étrend tengeri halat, csak a túltolt fetisizálása ezen élelmiszereknek valójában nem célszerű.
Én nem voltam konkrétan túlsúlyos, de ugyanúgy használtam étolajat és kókuszzsírt. Kókuszzsírt egy időn át sütéshez használtam, de nagyon gyorsan elromlik és lemondtam róla. Maradt étolaj arra és rántáshoz is. 16 kilót fogytam. De még ha gyerekkori méreganyagnak betudjuk a felét, attól is a teljes rostdús átállásom ledobta azt és a maradék másik 8 kilót is 2 hónap alatt. Semmiről nem mondtam le és nem is edzettem.
Amúgy nagyon jó a felsorolás, illetve én teljes kiőrlésre álltam át. Azóta korlátozottan újra fogyasztok fehér lisztet is és nem hízok vissza.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!