Fogyókúránál mennyire ajánlatos tejet inni?
A tejnek ALACSONY a glikémiás indexe, így nem emel vércukrot.
A kalória számolás és az élelmiszerek párhuzama pedig egy baromság! Nagyon kérlek, ne ez legyen a mérvadó számodra!
Inzulinrezisztens vagyok, és hála Istennek, hogy szembesültem vele: egy földgáz mérésére szolgáló hőértéknek semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyire hízol el egy terméktől.
Az biztos, hogy MINDEN instantizált és magas glikémiás indexű szénhidrátot száműzni kell, pl. rizs, krumpli, búzaliszt, szacharóz (kristálycukor), glükóz (szőlőcukor), az összes magas szénhidrát tartalmú gyümölcs (ananász, datolya, banán, szőlő...stb).
A legjobb, ha a napi szénhidrát keret 40-60 gramm között mozog.
Egyébként már közel 3 éve többségében csak 3,5%-os tejet iszom, és láss csodát: kevesebb vagyok 20 kilóval.
Ugyanis minél magasabb a zsírtartalma, annál kevesebb benne a szénhidrát. A laktózmentes verzió nem a legjobb választás cukros oknak vagy fogyókúrázóknak, mert a laktózt más, számunkra jóval nehezebben lebontható cukrokkal helyettesítik (igen, elég bizarr, hogy a laktózérzékenyeknél ez fordítva van 😂).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!