65kg sok egy 168cm magas nőnek ?
Én 167 magas vagyok és 63-4kg.
Aktívan és versenyszerűen küzdősportolók már évek óta.
Vastagabb a combom és van egy kis hasam, viszont nem vagyok se túlsúlyos sem pedig elhízott. Ahogy gondolom te sem.
Amíg jól érzed magad a bőrödben addig semmi szükség arra hogy leadj a súlyodból:)
Van egy nagyon-nagyon általános formula, a BMI, ami alapján rendben van a súlyod. Ez magasság/kg alapján működik. Találsz ilyen kalkulátorokat a neten.
Ami a gond a BMI-vel, hogy nem veszi figyelembe a test-izom arányt. Azonos BMI-vel rendelkező, azonos nemű és korú emberek között is látványra óriási lehet a különbség, ha az egyik inkább izmos, a másik inkább zsíros. Azonos súlyú izom és zsír közül az izom térfogata kisebb, tehát az izmos lesz a vékonyabb és nyilván tónusosabb is. Itt nem kell óriási felfújt izmokra gondolni, hanem formás comb, kar, fenék.
További szempont lehet, hogy milyen a csontozatod: nem a csont súlya miatt, hanem pl ha szélesebb a csípőd és/vagy a vállad, akkor több kg is “elfér” rajtad.
Ha elégedett vagy a testeddel, akkor ne fogyózz, nincs rá egészségügyi ok.
Ha elégedetlen vagy, akkor érdemes lehet belőni pár kg fogyást. 5 kilót kényelmesen le tudsz adni 2-3 hónap alatt, enyhe kalóriadeficittel és mozgással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!