Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás után reális gondolat...

Fogyás után reális gondolat hízni ugyanannyit izomból?

Figyelt kérdés

20 éves 174cm magas 85kgs lány vagyok.

Azzal kezdeném, hogy egyszer már lefogytam vékonyra. [Nagyjából 70 kg voltam ehhez a magassághoz]. Mindenki mondta, hogy nagyon vékony vagyok, hízzak, viszont nekem nem tetszett hogy gyakorlatilag a combom aránytalanul nagy, ezért úgy voltam vele, hogy próbáljunk meg hízni, hátha akkor jobb lesz.

Viszont most,15kilóval vagyok több, gyakorlatilag semmi sem változott. Ha megpróbálom leadni a rajtam lévő felszedett kilókat úgy, hogy közben a felső testem edzem leginkább, valamint utána az úgymond nagyon vékonyra szednék fel főleg a felső testemre izmot, akkor lehetséges hogy jobb lenne az összkép?

Nyilván nem 15kg-t szeretnék izomból felszedni, hanem a régi 70et, mondjuk leadni 65-re, és utána szedni fel izmot, mivel azt jobban tudom irányítani mint a zsírt. És azért a 65, sem olyan nagyon kevés, hogy lehessen belőle egészségügyi gondom.

ma 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem neked megfelelö edzéstervre lenne szükséged, hoyg a felsötesteden fejleszd az izmokat.

Ennek ellenére plusz 15 kg-ot izomból felépíteni irreális ötlet, meg eleve túl sok is lenne a magasságodhoz.

ma 14:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen én is gondoltam erre, viszont azt kiemelném, hogy nem 15kg!! Izmot szeretnék felszedni. Nagyjából 5-t, amit az eredeti sulyombol fogytam volna
ma 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Az rendben lenne, viszont mindenképpen keress meg egy normális edzöt, mert ha nem jó módszereket választasz, nem lesz szép az eredmény
ma 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Először is: túlsúlyos vagy jelenleg, így mindenképp indokolt fogyni. 65 kg ehhez a magassághoz kb ideális.

A legcélszerűbb az lenne, ha a jelenlegi izomtömeged megtartása mellett fogynál zsírból.

Az, hogy a comboddal elégedetlen vagy, az más kérdés. Egyrészt genetika az alkatod, ezt el kell

fogadni. Másrészt nem hülyeség szolidan edzeni felsőtestre. Nőként egyébként nem könnyű izmot építeni,

úgyhogy nem leszel izompacsirta.

ma 14:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenképpen felkeresek holnap egy edzőt.
ma 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Edző felkeresése kitűnő ötlet.

Nem tudom ez a +15 kg izom honnan jött. A nők döntő többsége akik terembe járnak, egész életük alatt, míg edzenek nem építenek 15 kg izmot. Még naturál férfiaknál sem ritka, hogy nem jön össze.

ma 15:20
 7/8 anonim ***** válasza:

1 kg izom VS 1 kg zsír súlyra egyenlő, de térfogatra a zsír nagyobb.

Sok olyan eset van, amikor mondjuk, hogy el kell engedni a mérleget és csak a tükörben látott eredményre kell fókuszálni.

Jómagam 160cm voltam s vagyok.

Az 52kg-ot sokáig tartottam.

Aztán jött egy kis életmód váltás, bicó túrák, torna stb.

Alig 1 év alatt "felszedtem" +11kg-t, azaz 63 kg lettem.

A dokim 3 mérlegre is ráállított, mert nem hitte el, mondván "dehát nem is látszik rajtad".

A térfogatom , alakom ugyan olyan maradt, annyi, hogy a zsír vs izom arányom változott a bőröm alatt.

Ha alakot akarsz formálni nagyon nem mindegy milyen mozgást, gyakorlatot végzel.

Pl bicikli combra és fenékre domborít.

De pl adott táncok kifejezetten szálkásít, vékonyít lábon, combokon.

A sportorvosim pedig simán megmondja ki milyen sportot űz az izomzat fejlődése alapján.

Érdemes edzővel egyeztetni, ha alakot akarsz formálni.

Sok olyat is megtanulsz azalatt, hogy melyik mozdulatokat, gyakorlatokat hogyan kell helyesen csinálni.

Ennek előnye: gyorsabb, hatékonyabb eredmény, nem teszed tönkre izületeidet stb.

Rengetegen rosszúl csinálnak sok mozdulatot.

Eleinte betanulod, kapsz edzéstervet is.

Idővel magad is csinálhatod, de x időnként érdemes ismét egyeztetni, edzéstervet módosítani.

Öcsém is szép eredményeket ért el formálásban. Pedig azt hitte nem megoldható az ő alkatával az az álom alkat, amit mostanra elért.

No és kitarás elengedhetetlen.

ma 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy kicsit kusza, ahogy leírtad, de igyekszem jól értelmezni.

Szerintem teljesen felesleges lefogynod 65 kg-ra, hogy utána kezdj el izmot építeni (jól értettem, hogy ez a cél?). Fogyás közben is simán izmosodhatsz, nyilván nem őrült módon, de nem arról van szó, hogy le vagy szálkásodva, vagy pont egy izomepítős időszak után diétázol, hanem egy aránylag magas testzsírból akarsz csökkenteni. Így viszont abszolút lehetséges fogyni és izmosodni egyszerre, főleg, ha kezdő vagy.

Én nem javasolnám, hogy csak felsőtestre akarj izmot építeni, bár számomra üdítő, hogy egy nő nem kap sikítófrászt attól, hogy izmosabb karja legyen, főleg, mert nagyon hasznos dolog. Viszont sokkal arányosabb leszel, ha minden izmodat fejleszted, és nem feltétlenül lesz nagyobb tőle a lábad. Én körte alkat vagyok, és bármilyen hihetetlen, de sokat formálódtam arányosabbra a kezdeti nagyon zsíros fenék, comb állapotból úgy, hogy alsó testre is edzettem.

Az edző felkeresése egyébként mindenképp jó ötlet. Viszont ha nem megfelelő az első számodra, akkor se add fel, mint mindenhol, ahol emberi kontakt van, nem feltétlenül lesz jó az első találat (nem is lehetetlen, persze). Ezen felül felsőtestre nekem leginkább az aerial sportok jöttek be, leginkább mert szórakoztatóak, és észre se vettem anno, hogy mennyit fejlődött a karom/hátam amióta csinálom. Csak figyelni kell ezeknél, hogy ne legyél féloldalas, időnként pedig jól jön kiegészítésnek hozzájuk a súlyzós edzés (mivel úgy sokkal könnyebb szimmetrikusabb izmokat fejleszteni). De ez csak az én személyes preferenciám, neked vagy bejön, vagy nem.

ma 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!