Mínusz 46kg 12 hónap alatt elérhetem?
Nem. A hirtelen fogyás komoly károkat, rosszúlléteket okoz.
Mindenedre kihat.
Emellett ember szervezetétől is függ ki milyen gyorsan, lassan fogy le.
Fokozatosan csináld mindenképp.
Ne járj úgy, mint egyik volt kolleginám.
Szép eredményt ért el, de folyamatos problémák voltak jelen. Hangulatingadozástól az ájulásokig. Volt,hogy mentő vitte el 2x is.
Emellett a gyors fogyás a bőrödnek se tesz jót.
Ha fokozatosan csinálod, akkor tud lépést tartani a bőröd és szerkezete.
Ha hirtelen dobod le a kilókat, akkor biza ott fog lógni rajtad a kinyúlt, még nem regenerálódott bőr.
Műtéttel leszedhető, de akárkin láttam ilyen beavatkozást magyarban... Precizitás semmi, hanyag munka, annak eredménye pedig szép maradandó hegek.
Türelem és kitartás, adj időt magadnak, ám csináld, amit kell!
S nem fogod megbánni!
Gondolj abba is bele, hogy ez a plusz súly se pár hét alatt termett rajtad csak úgy a semmiből.
Ui.:
Ne kösd időhöz!
Az elkezdést se!
Minden nap mindig valami apróságot iktass be vagy/és csinálj!
A hosszú távú kitartás alapja az, hogy apró lépésekkel kezded és nem egyből belevágsz a közepébe helytelenül s kiakadva, hogy "ez nekem nem megy" - önmagadat fogod ostorozni a csalódottságtól.
S ne feledd, a hormonjaidra is kihat az egész folyamat. Depitől kezdve minden lesz.
Ezért méginkább javaslom a fokozatosságot.
Pl adott tornagyakorlatok egyszerűnek látszanak, de nem azok.
Lásd: plank.
Egy normál ember, normál testtel se tud 10-15 másodpercet megcsinálni, ha nem csinálta ezt a gyakorlatot.
Idő kell ahhoz is, hogy elérje a 10 mp-et.
Nemhogy az 1percet.
S bizony, ha helyesen csinálja, komoly izomláza lesz.
Mozgasd át a tested. Kezdetben apróságokkal.
Pl séta start 1km.
Amint kényelmesen megteszed, duplázd meg, vagyis 2 km.
Amint az is megy, akkor 3km.
Fokozatoság a lényeg és az, hogy napi szinten megtedd, hozzászoljon a tested.
Kényelmes cipő vagy/és bokaszorító. Maga a tested súlya nagy terhet rak rá.
Ha megnézed a kövérebb emberek lábát szinte látod, hogy térdük befele áll furán és bokájuk befele megsülyedve áll.
Súlycsökkenés közben fejleszd a testtartásodat is.
Ebbe bele tartozik a boka, térd,láb, hát, vállal stb.
Én a helyedben most kezdeném. Az elején lemegy rólad sok víz, simán karácsonyra csak kb. 115 kg leszel, ráadásul a sikerélmény visszatarthat a mértéktelen zabálástól.
Ha nem kezded, akkor marad az eddigi szokásrend, túleszed magad, no mozgás, rájön még a karácsony, januárban 125 leszel, amúgy 10 kg-al kevesebb lennél.
Na? Megéri végigzabálni az ünnepet?
Én úgy kezdtem augusztus végén, hogy két hétig felvezettem. Akkor leálltam az édességekkel, üdítőkkel, elkezdtem tízóraira gyümölcsöt és magot enni, uzsonnára egy nullás joghurtot, így kevesebbet kívántam a fő étkezésekre és nem voltak falási rohamaim. Igyekeztem többet inni. A tehéntejes cuccokat lecseréltem kecskére, a kenyeret purpur-ra és csak reggel ettem 70g-ot. Majd szép lassan cserélgettem, változtattam az étrendemen. Pl. tettem az ebédhez zöldséget/salátát úgy, hogy ezzel csökkentettem a köret mennyiségét. Elhagytam az olajban sült cuccokat. Lassan haladtam, nem sokkoltam magam a hirtelen változással. 101 kg voltam augusztusban, most 85 vagyok. Nem egy hatalmas fogyás, de most már mindenki látja és sokkal jobban érzem magam egészségileg is és a két ruhaméret csökkenés is baromi jó érzés. Ja, és mostanra már a kisujjamban van a mit, mikor és mennyit ehetek, és mit, hogyan készítsek el, hogy finom is legyen, jól is lakjak és csapjam szét vele fogyásomat.
Eleinte meglódult a fogyásom, most már van, hogy két hétig egy gramm sem mozdul, utána leugrik hirtelen egy kg, de átlagban havonta kb. 2 kg-ot fogyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!