Mi a véleményetek az élethosszig tartó kalóriaszámolásról?
Nem normális. Meg kell tanulni mi az, hogy mértékkel evés.
Gyakorlat teszi a mestert, ahogy szokták mondani. Egy idő után rögzülnie kell automatikussá az egészséges mennyiség.
Akinél ez semmilyen problémát nem okoz a mindennapjainak vagy a pszichéjének, annak oké.
Akinél okoz, annak felesleges minden nap minden ételt kalóriára pontosan mérni az egészséges testsúly elérése után, hisz pont az a lényege az életmódváltásnak, hogy megtanulunk a fizikai aktivitásunknak megfelelően táplálkozni, és normál mennyiségeket fogyasztunk zabálás helyett.
Nemhogy normális, de egészséges is odafigyelni, hogy mit, és mennyit eszel, különösen, ha hízékony vagy, mint én. Kalóriaszámlálással fogyni nem nehéz, pláne, ha tudod, hogy hogyan kellene kinéznie egy egészséges étrendnek. Nekem 27 kg-ot sikerült, lassú fogyással, nem éhezve.
Egyébként vannak olyan betegségek is, aminél kifejezetten hasznos, ha ott az étkezési napló, amit vissza tudsz nézni. Nem beteges ez, inkább hozzászoksz, hogy írod. Most rápillantottam a kalóriabázisomra, 3129 napja vezetem, hogy mit eszem.
A másik, hogy méricskélsz hozzá, és ennyi idő után bármiről megmondod, hogy hány gramm lehet. :D
Így élni nem lehet. Pedig muszáj annak aki hízékony, mint a cukorbeteg úgy kell éljen. Soha nem eshet jól az étel, ha 1 darab süteménnyel többet eszik, már bűntudata van, en peldaul szaladhatok a holdig, ha napi 1200 kalóriánál többet eszem, hízok.
Borzasztó mint életminőség az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!