170-168cm közötti felnőtt nő hány kilótól számít alultápláltnak?
BMI?
bár az se a legjobb, nagyon más lehet a nőknél, mert nagyon sok és nagyon különböző testalkatok vannak nőknél. Illetve az izmos nő is lehet kórosan sovány a BMI szerint, valójában meg teljesen egészséges.
De nem egy rossz útmutató., csak fenntartásokkal kell kezelni, főleg ha határesetnek jelöl.
A BMI szerint enyhén, mérsékelten, és súlyosan sovány emberek vannak. De hogy melyik számít alultápláltnak? Talán az utóbbi kettő, vagy csak a súlyosan sovány, aki már anroxiás is. Súlyos sovány 170 cm-nél 46 kiló alatti személy. Mérsékelten sovány 46-49 kilóig
Enyhén sovány 49-53,5 kg-ig. 53,5 -72,2 -ig normál testsúly. Szerintem függ a testtalkattól is, a zsír és izom árányától, a kortól, edzettségtől, meg attól hogy hogyan hat az egészségére ez a tömeg? Esztétikailag szerintem már 53 ,5 kg alatt túlzottan vékonynak számít az illető 170 cm magasságnál, de ettől még nem feltétlen alultáplált. Nem tudom, én másra hagyom hogy ezt megállapítsa, mert gondom van azzal a meghatározással, hogy alultáplált.
54 a normális súlyhatár alja, azalatt, már mérsékelten sovány az illető, ami még nem jelent semmit.
Hogyha jól érzi magát, és van energiája, meg ESZIK normálisan!!! - elegendő mennyiségű és minőségű ételt kalóriában is -, akkor semmi baj, hogyha valaki pl 51-52 kiló a 170 centihez.
A baj akkor van, hogyha "fogyókúrázik" ilyen adatok mellett, meg nem eszik 1400 kalóriát sem - az már táplálkozási zavar.
Vagy hogyha fizikális tünetekkel párosul a kevés testsúly: szédülés, ködös agy, fáradtság, stb.
Na, akkor NEKI nem elég az 52 kiló.
175 centihez 60 kiló vagyok, normálisan vékony, egyáltalán nem sovány, pláne nem alultáplált.
168-170 centihez még az 55 kiló is jó lehet.
De nyilván változik valamennyit egyénenként. És a legfontosabb, hogy ilyen alkat vagy, vagy pedig koplalsz és nem eszel rendesen. Nem mindegy.
Én 170 cm vagyok, és volt időszak, mikor 54 kg alá mentem.
Nem mondom, hogy nem voltam vékony (főleg a felsőtestem, azaz a felkaromból, mellemből fogytam), de azért alultáplált sem voltam. Amúgy nem koplaltam, fogyókúráztam, csak kicsit rákaptam a futásra...
Off: Ekkor lettem terhes, nyilván futást pozitív tesztnél abbahagytam, az első trimeszterben fel is ugrott több, mint 10 kg 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!