Ketsegbe vagyok esve, allandoan zabalok este...??
32 eves ferfi lettem, es hat 175 cm vagyok es 94 kg vagyok. 30 napbol 26 pt 12 oraban dolgozom, nappal ejszaka valtoban.. sportolasra minimalis az idom...orulok ha aludni tudok.
Kajara probalok odafigyelni, egesz nap megy a dolog... de este zabalok..sajnos nem birom ki... folyamatosan annyira ehes vagyok mint meg soha .. mit tegyek? Tudom ugy kell elosztani a kajat stb. .. de mikor szepen elosztottam akkor is ehen vesztem valami edessegert vagy brutal sosert...
Elsőnek az egy jó megoldás lehet, hogy ne tarts otthon nasit. Könnyebb megállni a boltban, hogy megvedd, mint azt, hogy kimenj érte a konyhába, mikor nagyon kívánod. Ha nincs otthon, nem tudsz ebből bezabálni. Ha tényleg annyira éhes vagy, első lépésnek legyen annyi, hogy normális, egészségesebb ételből eszel egy normál adagot.
Amúgy nem lehet, hogy napközben nem eszel eleget és azért vagy este annyira éhes? Vagy ez inkább pszichés és nem valódi éhség?
Napközben nem elég kielégítő amit eszel. Vagy energiában vagy minősegben vagy érzelemben. Azt kell megfejteni hogy ott mi a gond. Tipikusan esti evés van ba túl nagy kcalnl ddficitet akarsz tartani. Meg akkor is ha tul sok mindent vonsz meg magadtol.
Meg szimplan egy nem kielegito reggelitol is lehet
Föl van borulva az életritmusod, azt kompenzálod az esti kajálással.
Nem tudom, hogy mi a megoldás.
Én most gyógyulok ki ezekből a falásrohamokból, már egy éve. Vannak még mindig napok, amikor kilengek, de ezek már egyre ritkábbak. Nekem bevált, hogy amikor enni akarok este, akkor inkább lefekszek helyette aludni. Ha nagyon nehéz napom volt vagy szorongok, akkor jógázok vagy sétálok egyet, lezuhanyozok és az kijózanító hatású. Aztán alvás.
A szervezeted estére energiahiányban szenved és ezt tévesen éhséggel jelzi, hogy vidd be az energiát, pedig elég lenne csak pihenéssel regenerálódni.
Ajánlom a témában a Csak ha érdekel youtube csatornát, ahol étkezési zavarokkal foglalkozó szakember, szakemberek erről (is) beszélnek.
Ha normálisan táplálkozol akkor nincs olyan hogy túlságosan kívánod az édeset
Egyél lassan felszívódó szénhidrátokat és sok fehérjét sok zöldséget és akkor nem esik le a cukrod és falsz fel mindent
A kérdésben sehol nem szerepel hogy étkezési zavarról lenne szó, úgy néz ki mint egy normális fogyózó aki nem kajál túl jól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!