Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Éhezés nélküli fogyás,tíz...

Éhezés nélküli fogyás,tíz kiló,tippek?

Figyelt kérdés

160 cm, 70 kiló,36 éves nő. Szülés után nyolcvan voltam,lement tíz kis odafigyeléssel fél év alatt,a maradék tízzel hadilábon állok már két éve. De teherbe is egyébként 65 kilóval estem. Amikor 60 kiló voltam,az volt az ideális. Sport úgy érzem van elég az életemben. Heti két aerobik,hétvégente bicikli,kirandulas,mikor mi. Van kert,sokat kertészkedek. Napi szinten elég sokat gyalogolok,mindenhová gyalog járok. Úszni imádok,de ritkán jutok el.Lehet lehetne többet belevinni,de egyrészt szeretném ha a sport megmaradna továbbra is a mozgás örömének,másrészt tisztában vagyok vele,hogy a fogyás elsősorban nyolcvan százalék diéta.

Kalória szamolast próbáltam,de fura,hogy például két kocka Milka csoki kevesebb,mint egy nagy alma,pedig az alma elvileg egészségesebb. Vagy pl a sokat emlegetett banán zabkasa...hát több benne a kalória mint egy szelet vajas kenyérben,pedig valószínűleg a zabkasa egészségesebb.

Tanácsokat szeretnék kérni. Mennyi idő alatt reális leadni a súlyt,illetve olyan tanácsokat,amik segítik,hogy a módszert hosszú távon is fenntartsam,elvégre a fogyás csak fél siker,meg is kell tartani.

Úgy érzem a húszas éveim elején sokkal könnyebb volt leandi a kilókat. Viszont a korgó gyomrot nem bírom. Se elaludniyse funkcionálni nem tudok,ha éhes vagyok.

nov. 1. 22:06
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Tehát összefoglalva ezt a hosszú írást,egészséges módon szeretnék lefogyni,de úgy,hogy ne éhezzek és hosszú távon is tartható legyen.
nov. 1. 22:11
 2/19 anonim ***** válasza:
20%

Egészséges ételeket egyél! A kaloria csak kb. irányadónak jó, semmilyen minőséget nem mér. A minőség a legfontosabb.

Kalória akkor segít, ha pl. minőségi kajából nagyon magas kalóriákat eszel, valószínűleg akkor is hízni fogsz, de nem lesz annyira durva és egészségtelen, mint a gagyi kajáktól.

Amúgy a lowcarb + minőség, egy jó irány.

Mindset szinten azt látom, hogy megvan a képességed ehhez a dologhoz, úgyhogy folytasd tovább!

nov. 2. 03:06
 3/19 anonim ***** válasza:
15%
Btw. ehhez a magassághoz, szerintem ez a tömeg simán jó.
nov. 2. 03:07
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó, bocs, talán kicsit sok, tényleg. Este van és 170-et néztem, összemixelve a 70kg-mal. A többi viszont igaz, amit írtam!
nov. 2. 03:09
 5/19 anonim válasza:
18%

Mindennap ugyanabban az órában egyél. Pl. ha ma 8-kor reggelizel akkor mindennap 8-kor reggelizz. Mozogj sokat. Egy nap csak 5-ször egyél (reggeli,tÍzórai,ebéd,uzsonna,vacsora). Innivalónak sima csapvÍzet vagy frissen facsart gyümölcs,zöldség levet igyál. Tápanyagdús ételeket egyél. Töltss le fogyókúrás appokat. Ha ezeket a szabályokat be tudod tartani akkor sikerülni fog.

Sok sikert hozzá!

nov. 2. 11:07
 6/19 anonim ***** válasza:
77%

"de fura,hogy például két kocka Milka csoki.. "

De megáll az ember két kocka csokinál?

Nem.

Plusz egy alma jobban eltelít, mint egy kis csoki.

A banános zabkása valóban kcalbomba, de egy almás zabkása (vízzel, fahéjjal, cukor nélkül) már sokkal kevesebb kcal és tovább nem vagy éhes utána, mint egy puci kenyértől.

A kenyérrel sincs egyébként baj, csak egy szelet, nem szelet, üres marad a gyomrod.

Ezért érdemes enni mellé sok zöldséget, hogy telítsen. A vaj is oké, de egy zöldségkrém pl: kevesebb kcal.

Az egészségesebb alternatívák egyébként általánosságban valóban nem feltétlenül tartalmaznak kevesebb kalóriát.

A kalóriaszámolás leginkább arra ébreszt rá, hogy basszus egy db ferreroban annyi van, mint egy tál grillezett zöldségben.

nov. 2. 11:28
 7/19 anonim ***** válasza:
39%

Fura lesz amit írok, de működik.

Csak próbáld ki 1 hétig a vacsorát sötétbe, vagy bekötött szemmel. Amit szemmértékre pakoltál magadnak azt mérd le, köret, hús, stb. Szendviccsel és hasonlókkal nem működik.

Aztán kezdj el enni, de lassan, élvezd a falatkákat. Mikor érzed jóllaktál, hagyd abba, mérd meg mennyi maradt. A különbözetre van szüksége a pocaknak, a többit amit megettél volna csak a szemed kívánja. Még nagyon számolni sem kell hozzá.

Ha meg vagy a tesztel, utánna mérleggel mérd az ételedet. Nyárra eltűnik az a 10kg.

nov. 2. 12:33
 8/19 anonim ***** válasza:
35%

Akárhányan lehúzhatnak ezzel az idióta voting rendszerrel.

Még egyszer,

Hibátlanul észlelted, hogy a kalória számítás semmit nem mond a minőségről. Egy elvont, elavult számítási rendszer, ami dogmává vált.

Az emberi szervezetben nem működik úgy a Hess tétel, mint egy laborban, mert sokszor az a kalória mennyiség, amit kimutatnak, egy egészséges ételből fel sem szívódik, vagy csak részlegesen.

Hízás/fogyás szempontjából az sem mindegy, hogy a vércukor/inzulin válaszok milyen görbét produkálnak. Ezt megint a bevitt étel minősége adja meg.

Tehát nem csak az nem mindegy, hogy pl. a bevitt x kalória, hogyan oszlik el időben (erről amúgy a kalória számítás semmit nem mond), hanem az se mindegy, hogy a biologiai szervezeted hogyan tudja eloszlatni.

Ha beviszel k kalória fehér lisztet, azt a szervezeted nem tudja úgy eloszlatni időben, mint az l kalória mittomén diót. A szervezet persze mindent megtesz, hogy szabályozza, de a feldolgozott szénhidrátok annyira szintetikusak számára, hogy nem mindig tud mit kezedeni velük -> zsírba tolja.

Nem érdekel hányan értékelnek le, 15 év tapasztalatom van a témában és pontosan így van, ahogy írom.

nov. 2. 17:06
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,én mindenkinek zöldet adtam,úgy érzem mind hasznos és segítőkész.

Megáll e az ember két kocka milkánál? Hiszed vagy sem,meg! Meg nem tudom számolni,hányszor volt olyan,hogy édességet ettem volna, de inkább ettem egy almát helyett,meg egy körtét,akar banánt is...végül jött az édesség is. Nem igazán szeretem egyébként a gyümölcsöket,a zöldségeket szerencsére igen. A két kocka milkat ilyenkor maximálisan kielvezve,semmi rágás,csak a nyelvem hegyén olvasztom el. Etcsokit sem igazán szeretem. Pedig elvileg egészségesebb,de kaloriaban ugyanannyi,ha nem több. Sőt,nekem etcsokibol több kell,hogy meglegyen az édességet ettem érzés. Talán pont azért mert nem igazán szeretem.

A zabkasa meg...érdekes lesz,de én sosem telitodtem el tőle. Nem éreztem azt,hogy ettem valamit. Pedig szeretem,de nekem max desszert kategória lenne. Sokszor volt,hogy zabkasat ettem reggelire,hát két óra után már éhen akartam halni. Ellenben ha egy szelet vajas kenyeret eszek,hozzá egy tojást,na meg az elmaradhatatlan kávét,akkor is pár óra után éhes vagyok,de nem az az azonnal ennem kell fajta éhség,ami zabkasa utan. Valószínűleg azért,se ez csak vélemény,mert a zabkasa csak szénhidrát,míg a vajas kenyérben ott zsír,ami telit,ha még tojás is jut hozza akkor valami fehérje is van.

Oda fogok figyelni a kalóriákat is,de inkább utmutatasnak,mint evangéliumnak tekintem. Este igyekszem már nem enni szénhidrátot.

Egyébként nem tudnék napi ötször enni. Sajnos a naojaim miatt sem,de valahogy ez a mindig picit nálam nem működött. Kell legalább egy alkalom,mikor úgy érzem,jól laktam.

Jöhetnek még nyugodtan válaszok!

nov. 2. 18:53
 10/19 anonim ***** válasza:

Ez megint egy olyan válasz lesz, amivel nem leszek népszerű, de a zabkása szerintem viszonylag rossz. Alapvetően jó a beltartalmi értéke, a GI-je, nagyon hájpolt kaja forrás, de óriási gond vele, hogy a pelyhesítés miatt, meg mivel teljes kiörlésű: avasodik. Az avas dolgokat pedig a máj hosszútávon nagyon nem szereti.

GOT, GPT emelkedést tud okozni a vérképben.

Talán segít, ha megfőzöd, vagy forrázod.

Itt-ott lehet jó csomagolásúakat kapni, amiben viszonylag friss marad, de mindig necces. Ízről amúgy lehet érezni: ha keserű, kesernyés, akkor nem jó! A zab/zabpehely/zabkása, az édes. Ha keserű, akkor avas.

Én nem enném nagy mennyiségben, kicsiben talán ok.

nov. 2. 19:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!